Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Računari

Post od bane valjevo »

Ma da, to su sve Unix-oliki programi, svi su vezani za manje ili vise isti kernel, modifikovani za razlicite platforme...

Imao sam jako malo dodira sa W7... Svi pricaju da je odlicna, i svima verujem, ali... Mene ona previse podseca na Vistu, a sa Vistom sam imao nevidjenih problema... Jedno vreme sam sanjao beli ekran i poruku "windows explorer has stopped working", i po meni Vista je abortus koji je nekako uspeo da prezivi... Taj OS je izgledao kao da je pusten u prodaju ne kao "release candidate", nego kao beta verzija (a misljenja sam da ni beta verzija ne treba onako da izgleda sto se tice funkcionalnosti)...

EDIT Cuo sam za html5, i video sam kako izgleda, i malo je reci da sam bio odusevljen mogucnostima...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

ja kao autentiĆni Balkan boy sam se smorio kad su sa muškog Longhorna, prešli na Vistu :mrgreen: odma' mi je tu proradilo nase urodjeno 7 culo za teorije zavere :D

Pazi, i XP je postao mnogo bolji i sigurniji sa SP koji su usledili.

Sedmica je ispeglana i utegnuta Vista do maksimuma. S asvim dobrim stvarima iz predhodnih verzija, i nijednom losom viste. A sigurniji je od XP-a mnogo(barem u teoriji)...jako jako retko se desava da zabaguje....mislim da explorer nije do sad ni jednom.

Svidja mi se sto je kompatibilnost sedmice sa starijim programima zaista pohvalna
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

:rofl: :rofl: :rofl:

Totalno se slazemo... Microsoft je zgrnuo nevidjene pare na taj nacin... Trebalo im je cirka 2 godine da srede Vistu, prepakuju je i prodaju pod imenom 7 kao potpuno nov proizvod...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

@Boss
Drug mi je preporucio Mint, kaze da je odlicna. Skinuo sam ga, jos uvek cuvam .iso fajl, ali nikako da ga probam. Necu da cackam dual-boot, verovatno cu instalirati VM.
Od KDE distribucija sam koristio Kubuntu, ali sam morao da se vratim na Ubuntu zbog faxa. Izgleda lepo, ali meni GNOME vise odgovara.

Nadjoh jedan screenshot :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

I meni vise odgovara gnome,,,iskreno jos sam ja poprilican noob za linux. KDE je jos lepsi, ali zahteva i vise angazovanja.

Slika

To mi je screenshot sa netbooka....nista posebno bamboo-zen tema i avoken dark icon pack(imam faenzu, mashup i jos neke kad me ovaj smori :mrgreen: )

Najbolj stvar kod Minta je sto je on u stvari ubuntu sa mnogo vise eye-candy zajebancija...mislim da je po popularnosti sustigao, a mozda i prestigao ubuntu.

Najbolje od svega sto su im programi kompatibilni. :bravo:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

windows 7 je za definitivno bolji od xp-a jer objedinjuje njega i vistu, a izbacio sve bagove i lose stranje viste, jer sve programe mogu da koristim na win7 iz xp-a i viste naravno. a cak mozes i u 64bitni da ubacis i 32 bitni program, nece bas biti ful podrska ali sljakace fino.
Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Vista je najgori Win koji se ikad pojavio. Ubije masinu skroz (brzinski).
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Devojci ispao laptop i na levoj strani ekrana se razlile boje... Gde moze da se kupi ekran, i koliko to kosta?

Laptop je Asus K53E.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Potrazi na Limundu, ili kod nekih servisera, moze da se desi da imaju raskopusan Asus, pa mozda i mozes da nadjes jeftinije... Inace kosta puno (sigurno oko 100ak evra)... Ima solidan servis u TC Milenijum, u Beogradu, stavljaju vecinom originalne delove (nove i polovne), imaju uvek sve i svasta, a daju i garanciju, cini mi se od godinu dana...

Nasao sam i njihov sajt http://www.laptop-servis.rs/, siguran sam da su to oni...

Drugarica je prosula punu solju kafe na njenu Toshibu, i lepo su je sredili, nije imala nikakvih primedbi...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Neko iskustvo govori da je uvek bolje prodati tako sakat laptop za neku bezveznu cifru, dodati nesto para i kupiti nov.
Naravno, pare ne rastu na grani, ali to sa popravkom nece da izadje na dobro.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Imaju zenku retrivera, mnogo je nemirna, zagrizla punjac, povukla ga, i racunar pao sa stola :ccc:

Zvacu sutra par servisa ovde u Kg-u, pa cu da pitam kako se krecu cene.
Gledam na netu bas, tesko da ce proci jeftinije od 100e, al sta ces, mora... :ccc:
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:

Post od bane valjevo »

Sad gledam taj model, bas je fency... Ne znam samo sta ima od komponenti u tom tvom, posto ide isti model sa razlicitim procesorom, hard diskom, i chipsetom, samo je ovo metalno kuciste isto... Inace se slazem sa Texonjom, ali mislim da bi puno izgubio prodajom ovakvog sakatog, ja bih to radije popravljao, pa sta ces... Barem je kuce krivo... ;)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Nije moj, moje devojke, no nije ni vazno :)

Nije ni ovo toliko vazno, ali evo specifikacije:

Softver Platforma Windows 7 Home Premium
Procesor Intel Pentium® dual core™ B950 2.10 GHz
Srpski jezik Da
Ekran Veličina 15.6 inča
Rezolucija 1366 x 768 (HD), 16:9
Grafička kartra IIntegrisana Intel® GMA HD
Memorija RAM 4GB
Hard disk kapacitet 320GB
Memorijska kartica 4-in-1 čitač kartica (SD, MS, MS Pro, MMC)
Baterija Kapacitet 5200 mAh
Povezivanje USB 3 x USB
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth Bluetooth™ 2.1
LAN 10/100/1000
Multimedia CD/DVD uređaj Super-Multi DVD
Kamera 0.3 Mpx webcam
Zvuk Altec Lancing
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ma klotara obicna, i integrusa grafika... :D

salu na stranu, moras da pronadjes na nekom sajtu, mozda na benchu koji monitor moze tu, mada mislim da mogu vecina novijih monitora, sa tom dimenzijom, jer je na novojim te klase isti monitor i isto kacenje, to sam ubedjen. zato proguglaj koji monitor ide na doticni model, ne bas one sve zjd13 i te gluposti posle, nego onaj glavni. i jeste da su oko 100e, ali mozda ima polovni za 40-50.
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Odgovori