Cuje se lanac na BMW-u...
- GJSenna
- Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
- Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...
Re: Cuje se lanac na BMW-u...
Uzeo sam bmw i ide solidno, ne znam jos ali se dosta cuje, isti zvuk kao kad se skine filter vazduha. Tvrde da su bile dizne, jedna je kao "zakovala" i nista mi nisu naplatili.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Pogledaj da li su dobro zatvorili kuciste filtera za vazduh. Desava se da lepo zabice ne zakace.
- GJSenna
Slabo vuce, a na kompjuteru izbacuje "speed limited activation"!? Mozda i umisljam, mozda je zbog problema sa grebanjem lanca.
Aktivirao je limp (safe) mode. Sad bi bilo korisno da imaš ELM327 i Torque, bar bi znao tačno koja je greška i da ne mogu da te mažu.
Na žalost, jedino što ostaje je da se opet vraćaš u servis.
Na žalost, jedino što ostaje je da se opet vraćaš u servis.
- GJSenna
Na kompjuteru mi izbacije gresku "nitrogen oxide sensor self-diagnosis" malopre sam pogledao i "map termostat altivation".
Malo da predahnem i idem u garazu da skinem poklopac i kuciste filtera, mozda nisu dobro ubacili kako treba.
Malo da predahnem i idem u garazu da skinem poklopac i kuciste filtera, mozda nisu dobro ubacili kako treba.
-
- Site Admin
Zna li neko kako taj motor meri količinu usisanog vazduha? Ako ima Flow senzor onda proveri crevo posle filtera za vazduh čisto da nije negde busno/oštećeno jer ako senzor izmeri jednu količinu vazduha i to pošalje ECU i ovaj proračuna gorivo, a realno je ušla sasvim druga količina vazduha kroz tu rupu imaš problema koje si opisao. Ako pak ima senzor podpritiska, onda ne bi trebao da bude problem čak iako je bušno. U svakom slučaju, proveri creva na usisu, vidi možda nisu sve vratili kako treba ili su nešto oštetili
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- GJSenna
Crevo pre polomljeno (plastika) koju sam zalepio. Crevo posle nije uopste taknuto kao i kutija vaduha jer je skroz na drugoj strani. A koliko sam mogao da primetim, kako sam ostavio tako je i vracen auto. Cuje se bas kako da nema filter vazduha, a ima, vidi se kada se skine uticnica za protokomer vazduha.
Sjebali su mi auto, a ja cu sam sebe pljunuti u lice ako opet kupim bmw. Novac za odrzavanje mi nikad nije bio problem jer prelazim zaista mnogo km, a kad razmislim i sada vidim racune i servisnu knjizicu koliko sam u njemu ulozio i nonstop se kvario, vreme je za zamenu. Javicu ako kupim nesto drugo ovih dana.
Sjebali su mi auto, a ja cu sam sebe pljunuti u lice ako opet kupim bmw. Novac za odrzavanje mi nikad nije bio problem jer prelazim zaista mnogo km, a kad razmislim i sada vidim racune i servisnu knjizicu koliko sam u njemu ulozio i nonstop se kvario, vreme je za zamenu. Javicu ako kupim nesto drugo ovih dana.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Cuje se lanac na BMW-u...
Jel to kod vas isto neuredjeno kao i ovde?
Sta sad sjebali i idemo dalje?
Sta sad sjebali i idemo dalje?
- GJSenna
Uredjeno je ali nemam volje da se bakcem sa lopovima. Kupicu drugi auto, noviji i kraj. I sada kada ga vozim cuje se lanac, a onaj beli dim koji je iz motora izasao je dovoljan meni dokaz da auto prodam. Iako je u odlicnom stanju karoserija i enterijer, nemam drugog izbora.
-
- Site Admin
Cekaj polako. Ništa tu nije sjebano da ne može da se popravi. Kao što ti rekoh nije dobro vraćen usis. Nateraj ih da vrate na mesto ili lagano sam vrati.GJSenna napisao:Crevo pre polomljeno (plastika) koju sam zalepio. Crevo posle nije uopste taknuto kao i kutija vaduha jer je skroz na drugoj strani. A koliko sam mogao da primetim, kako sam ostavio tako je i vracen auto. Cuje se bas kako da nema filter vazduha, a ima, vidi se kada se skine uticnica za protokomer vazduha.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
ne razumem kao odustajes od auta, prodajes ?
ko ce da ga kupi neispravnog ?
daj pogledaj taj usis, odradi diagnostiku, mozda je nesto banalno, oporavi ga, pa ako dolazis ovamo sredi ga ovde sto se tice lanca...
ako prelazis velike kilometraze, ne kupuj nista sto nema 6 cilindara, vidi sta se trenutno kotira kao mrcina od motora , ne treba ocekivati od malog motorceta da gazi sve, ta smanjenja zapremine i ekologija upropastise motore
ko ce da ga kupi neispravnog ?
daj pogledaj taj usis, odradi diagnostiku, mozda je nesto banalno, oporavi ga, pa ako dolazis ovamo sredi ga ovde sto se tice lanca...
ako prelazis velike kilometraze, ne kupuj nista sto nema 6 cilindara, vidi sta se trenutno kotira kao mrcina od motora , ne treba ocekivati od malog motorceta da gazi sve, ta smanjenja zapremine i ekologija upropastise motore

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
kvcali napisao: ako prelazis velike kilometraze, ne kupuj nista sto nema 6 cilindara, vidi sta se trenutno kotira kao mrcina od motora , ne treba ocekivati od malog motorceta da gazi sve, ta smanjenja zapremine i ekologija upropastise motore

zaboravio si kod nas i registraciju

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Cuje se lanac na BMW-u...
Ako prelazi km sto mora V6. Da vuce prikolicu ili da je uvek pun ok, ovako ne vidim svrhu.
Samo mi nije jasno sto vozi benzinca a tuce toliko km.
Samo mi nije jasno sto vozi benzinca a tuce toliko km.
To taksista predje za 2.5 godine, nisu to neki kilometri...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Zasto ne odes kod drugog majstora? Ili ako znas nekog prijatelja da poznaje majstora idite zajedno do njega. Manje ce to da te kosta nego ceo nov auto.