Ta dva ni po čemu nisu za poredjenje. Osim po ceni.Darko napisao:A ako su u izboru samo ceed i 500l?
Prošle godine sam ih vozio u istom danu, na test vožnji kod "Papića" (Kia) i "Stojanova" (Fiat).
Prvo sam vozio 500L. Zainteresovao me zbog cene i kamate, sa 1.4 i 95 ks. Unutra simpatičan, čak privlačan u dvobojnom enterijeru. Sedi se visoko, kombijevski.
Za grad, dušu dalo, uz veliku "zastakljenost" i City volan, plus ko kuća.
Ali, slabašak motor, šljampav menjač i truckavo vešanje su za mene veliki minus.
Na cenu od 12.000€, kamata na 6 godina od 2,99% bi bila samo 500€.
Ni rod rodjeni ti nebi dao povoljnije!
Ceed je klasika "C" segmenta. Motor 1.4, 100 ks. I ako iste snage, Kia se lakše tera i osećaj kvaliteta je na njenoj strani. Udobnija, mekša, preciznija. Za cenu od oko 12.000€, banku bih častio sa 1500€!
Potrošnju nisam uporedjivao, jer za polusatni test nema šanse da da obraćam pažnju na to.
Interesantno da su me u oba vozila kompjuteri "savetovali" da šaltam u viši stepen pri 2000 o/min!!!
Defitivno mi se potvrdilo pravilo da najslabiji motori u ponudi nisu ni za k...c.
PS
Moj kum ima Rio 1.25, 85 ks. Limizinu sa gepekom od 400L.
Vrlo prijatan za vožnju. Dobro uradjen. Ništa lošiji od Fieste.
Sa motorom od 100 ks, koštao je oko 11.000€. Da svi u familiji nismo krakati, bio bi u igri.