Renault Captur

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Re: Одг: Renault Captur

Post od aviator »

Darko napisao:A ako su u izboru samo ceed i 500l?
Ta dva ni po čemu nisu za poredjenje. Osim po ceni.
Prošle godine sam ih vozio u istom danu, na test vožnji kod "Papića" (Kia) i "Stojanova" (Fiat).
Prvo sam vozio 500L. Zainteresovao me zbog cene i kamate, sa 1.4 i 95 ks. Unutra simpatičan, čak privlačan u dvobojnom enterijeru. Sedi se visoko, kombijevski.
Za grad, dušu dalo, uz veliku "zastakljenost" i City volan, plus ko kuća.
Ali, slabašak motor, šljampav menjač i truckavo vešanje su za mene veliki minus.
Na cenu od 12.000€, kamata na 6 godina od 2,99% bi bila samo 500€.
Ni rod rodjeni ti nebi dao povoljnije!

Ceed je klasika "C" segmenta. Motor 1.4, 100 ks. I ako iste snage, Kia se lakše tera i osećaj kvaliteta je na njenoj strani. Udobnija, mekša, preciznija. Za cenu od oko 12.000€, banku bih častio sa 1500€!

Potrošnju nisam uporedjivao, jer za polusatni test nema šanse da da obraćam pažnju na to.
Interesantno da su me u oba vozila kompjuteri "savetovali" da šaltam u viši stepen pri 2000 o/min!!!
Defitivno mi se potvrdilo pravilo da najslabiji motori u ponudi nisu ni za k...c.

PS
Moj kum ima Rio 1.25, 85 ks. Limizinu sa gepekom od 400L.
Vrlo prijatan za vožnju. Dobro uradjen. Ništa lošiji od Fieste.
Sa motorom od 100 ks, koštao je oko 11.000€. Da svi u familiji nismo krakati, bio bi u igri.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Renault Captur

Post od swemir »

500l bez razmisljanja
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Renault Captur

Post od Saša »

500L, naravno, bež' od te dalekoistične egzotike, nije to auto za naše uslove. 120 konja nije slabašno, a potrošnja u parama manja nego da voziš dizelaša. Verujem da je na njemu i sve ostalo o.k. Zakaži probnu vožnju sa jednim baš takvim, pa da konačno čujemo utiske iz prve ruke. :)

TT
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja kada sam kupovao imao sam istu dilemu, 500l ili Ceed karavan.

Kod 500l svidjala mi se cena i visoki polozaj sedenja. Kada izlazis iz auta samo iskoracis, idealno za krupnije i starije. Nije mi se svidelo laktanje sa suvozacem, malo sam krupniji.

Medjutim sve mi je palo u vodu kada sam video da decja kisobran kolica ne mogu poprecno da smestim, vec dijagonalno sa gubitkom gepeka, i odustao sam.

Kod Ceeda pozadi nema onog tunela po sredini i mogu da se komotno smeste tri osobe, za razliku od golfa, a4 i sl. Kako imam dvoje male dece, supruga sedi izmedju sedista i bez problema idemo na more tako.

Uzeo sam 1.6 gdi koji mi savrseno odgovara.

Jedina mana po meni je nisko sedenje. Kada izlazim iz auta dok sam u garazi, mogu da otvorim vrata na jedan zub, i moram da se uhvatim za A stub i napravim zgib da bih izasao.

Jedino nisam imao srece sa plastikom, jer na iole znacajnijoj rupi zazvecka, kao i na onim neravninama pri 120 na auto putu. Verunem da nije svima tako.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Darko,

ako mene pitas, prvo proveri dobro sta je finansijski ostvarivo jer lako je da ja ovde ubacim Civic u pricu ali recimo nemam pojma da je to finansijski neostvarivo... Kada vidis gde se uklapas finansijski, za sada su to Ceed i 500L ali mozda bi ti potragom po salonima dobio jos neku ponudu pa bi to otvorilo dodatne alternative...

Ja koliko kontam, tebi je budzet negde malo ispod/oko 15000 evra, da li si kontao da uzmes Focusa? Znam da je bazni bio 13000 evra ali mozda za malo vise imaju korektan primerak na lageru (FL je pred vratima, treba ocistiti lager).

Par ljudi je uzimalo Aurisa, mozes li da svaris dizajn? Ako mozes, onda to nije losa opcija i treba je razmotriti. Astra je isto na akciji, baci oko i na njihov cenovnik...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Dare, pa kupi li ti vise taj auto? :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

:kezo:

Danas uplatio ucesce i kasko. I cekam da me zovu. Kazu verovatno do petka stize. :cool!:
Odgovori