Izbor za kupovinu SUV
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Izbor za kupovinu SUV
Ekseterijer je odlican al unutra ta centralna konzola bas zastarelo deluje, ista kao na A4 od pre 7god.
Os ti ja prodam G2 da te prodje želja za žutom?Milos napisao:S line panter
Nego kad smo kod boja automobila.
http://f80.bimmerpost.com/forums/showth ... ?t=1121593
Zuta i Ljubicasta su mi odlicni.Definitivno sledeci auto mora da mi bude zut.

Baš mi leži taj enterijer iako je dugo aktuelan.
Niko to ne gleda pored panorame i alkantara neba.
Niko to ne gleda pored panorame i alkantara neba.

https://www.youtube.com/watch?v=fCZcC70Av30
Danas sam uzeo X5 3.0i 272KS, 2009g, 125.000km.
Nisam ga ciljano kupio vec mi je dosao u kompenzaciji.
Poznajem auto od ranije posto sam da preuzeo od drugara. Drugi vlasnik, prava kilometraza, odrzavan iskljucivo u ovlascenom, nikad havarisan, vrhunsko stanje bez ulaganja, nove gume, bio u servisu pre 10 dana, reistrovan...
Ima solidnu opremu, krem kozu, navigaciju, malu polugu menjaca "kobra"...
Mislim da cu ga zadrzati preko zime. Taman mi je dobro dosao da resim dilemu koja mi klasa najvise odgovara. Posto sam posedovao automobile iz vecine klasa i planiram da kupujem nesto sto bi vozio duze vreme, a bas je SUV klasa jedna od opcija (Cayenne, novi X5 ili RR Sport) mada nisam siguran koliko bi mi odgovarala prvenstveno zbog specificnih voznih osobina (ljuljanja, visokog polozaja sedenja...).
Tako da cu sada malo da ga izvozam i tacno procenim sta mi najvise odgovara, a valjace mi za zimu i odlazak na skijanje.
Sto se tice postprodaje vec sam spreman da cu imati probema zbog motorizacije, ali spreman sam i da ga prepustim relativno povoljno ispod trzisne vrednosti ili opet u nekoj komenzaciji, tako da ce otici vec nekako (kada je otisao S63AMG onda moze svaki
)
Inace, preuzecu ga tek krajem meseca posto je auto u NS ja sam do kraja meseca jos u BD, ali nigde mi se ne zuri.
Drugar kaze da mu je prosecna potrosnja kombinovane voznje oko 13L a da u gradu moze da povuce i 20L.
Nisam ga ciljano kupio vec mi je dosao u kompenzaciji.
Poznajem auto od ranije posto sam da preuzeo od drugara. Drugi vlasnik, prava kilometraza, odrzavan iskljucivo u ovlascenom, nikad havarisan, vrhunsko stanje bez ulaganja, nove gume, bio u servisu pre 10 dana, reistrovan...
Ima solidnu opremu, krem kozu, navigaciju, malu polugu menjaca "kobra"...
Mislim da cu ga zadrzati preko zime. Taman mi je dobro dosao da resim dilemu koja mi klasa najvise odgovara. Posto sam posedovao automobile iz vecine klasa i planiram da kupujem nesto sto bi vozio duze vreme, a bas je SUV klasa jedna od opcija (Cayenne, novi X5 ili RR Sport) mada nisam siguran koliko bi mi odgovarala prvenstveno zbog specificnih voznih osobina (ljuljanja, visokog polozaja sedenja...).
Tako da cu sada malo da ga izvozam i tacno procenim sta mi najvise odgovara, a valjace mi za zimu i odlazak na skijanje.
Sto se tice postprodaje vec sam spreman da cu imati probema zbog motorizacije, ali spreman sam i da ga prepustim relativno povoljno ispod trzisne vrednosti ili opet u nekoj komenzaciji, tako da ce otici vec nekako (kada je otisao S63AMG onda moze svaki

Inace, preuzecu ga tek krajem meseca posto je auto u NS ja sam do kraja meseca jos u BD, ali nigde mi se ne zuri.
Drugar kaze da mu je prosecna potrosnja kombinovane voznje oko 13L a da u gradu moze da povuce i 20L.
Izbor za kupovinu SUV
3.0i je benzin ili dizel?
Daj neki sliku ako imaš.
Daj neki sliku ako imaš.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Atmo benzinac. 8.2s do 100... kao 2.0d novi.
Veoma kvalitetan motor ali ne nudi nikakve posebne performanse.
Benzinac.Mr.Rotor napisao:3.0i je benzin ili dizel?
Daj neki sliku ako imaš.
Nemam slike posto sam u CG a auto je u NS, a vracam se tek za mesec dana.
Performanse su mu skroz skromne. A s obzirom da ima preko 2t onda ubrzanje 8,1/8,2s i nije toliko lose za njega. Vidim da mu je deklarisana maksimalna brzina 225-230km/h (kako gde, isto kao i za ubrzanje).Floyd napisao:Atmo benzinac. 8.2s do 100... kao 2.0d novi.
Taj novi X5 2.5d ima isto ubrzanje sa 2.0 dizel motorom i oko 40-50KS manje, sto je fantastican rezultat.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Samo najnoviji x5 i ima 2.0d biturbo. Gledao sam test, trosi skoro kao 3.0d ( realno 8l kombinovane naspram 9l), ali opet kome su performanse ok, velika je razlika u registraciji, plus malo potrosnja, odrzavanje, post prodaja, nabavna cena, ima lepe razlike.
Prve x5ice su imali 180-190ks tako da je ovo ok.
Послато са GT-N7100
Prve x5ice su imali 180-190ks tako da je ovo ok.
Послато са GT-N7100
30d je i dalje najbolji motor za X5 ako pričamo o odnosu uloženo-dobijeno. 40d je 6k skuplji a M50d oko 16k (pod uslovom da se i 30d opremi M paketom).
Da kupujem polovan, razmislio bih i o 50i jer im bezobrazno pada cena
2.0 motor za toliki auto ipak ne ide
Kapiram da je tu samo zbog blesavih poreza u nekim zemljama.
Da kupujem polovan, razmislio bih i o 50i jer im bezobrazno pada cena

2.0 motor za toliki auto ipak ne ide

Tako je i ko realno vozi penzos i vazno mu je da je suv, onda je za njega 2.0 ko narucen.
Probao sam novi X5 3.0d i bas lepo ide, smatram da to treba da bude optimum u toj klasi ispod kojeg ne treba ici s obzirom na klasu i brend.
Ovaj benzinac sto sam ja uzeo i nije bas performantan ali nije ni spor, odradice svoj posao.
Iskreno, meni je najvaznije da staknem malo vise iskustva u voznji SUV-a do proleca, da osetim sve prednosti i mane... posto klasicna proba ili voznja od nekoliko dana ne moze da se poredi sa iskustvom kad neki auto konstantno vozis svakodnevno u svim situacijama i predjes barem 10-15.000km.
Posto planiram kupovinu auta a bas se dvoumim izmedju klasa, a jedino sa SUV segmentom nemam ozbiljnije iskustvo. Prednosti ima zbog prtljaznog prostora koji mi itekako znaci sa 2 dece kada krenemo na put, visoki klirens i 4x4 takodje zbog odlaska na skijanje a i nekih situacija sa blagim off-road-om... A mane su polozaj sedenja na visini sa kojim nisam odusevljen, udobnost koja tesko moze da parira limuzinama, generalno performanse, stabilnost i ljuljanje u krivinama pri ostrijoj voznji (a tako ce se voziti uglavnom)...
Ali ocu sve to da osetim i donesem pravu odluku i ne napravim ni jednu gresku kao sa proslim autom. Dosta biram, dosta istrazujem, sigurno cu ga dugo i temeljno sastavljati ili traziti, al kad ga uzmem to mora da bude najbolje naspram mojih potreba i uslova.
Ovaj benzinac sto sam ja uzeo i nije bas performantan ali nije ni spor, odradice svoj posao.
Iskreno, meni je najvaznije da staknem malo vise iskustva u voznji SUV-a do proleca, da osetim sve prednosti i mane... posto klasicna proba ili voznja od nekoliko dana ne moze da se poredi sa iskustvom kad neki auto konstantno vozis svakodnevno u svim situacijama i predjes barem 10-15.000km.
Posto planiram kupovinu auta a bas se dvoumim izmedju klasa, a jedino sa SUV segmentom nemam ozbiljnije iskustvo. Prednosti ima zbog prtljaznog prostora koji mi itekako znaci sa 2 dece kada krenemo na put, visoki klirens i 4x4 takodje zbog odlaska na skijanje a i nekih situacija sa blagim off-road-om... A mane su polozaj sedenja na visini sa kojim nisam odusevljen, udobnost koja tesko moze da parira limuzinama, generalno performanse, stabilnost i ljuljanje u krivinama pri ostrijoj voznji (a tako ce se voziti uglavnom)...
Ali ocu sve to da osetim i donesem pravu odluku i ne napravim ni jednu gresku kao sa proslim autom. Dosta biram, dosta istrazujem, sigurno cu ga dugo i temeljno sastavljati ili traziti, al kad ga uzmem to mora da bude najbolje naspram mojih potreba i uslova.