Baksuz razmišlja o promeni auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Baksuz razmišlja o promeni auta

Post od Geza »

Moj komšija ima C-Max, prve generacije. Meni izgleda baš super sa narandžastom bojom karoserije i niskoprofilnim gumama (i pločicom pozadi na kojoj piše TDCi :ccc: ).
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

3008 je extra sto se tice ponude prostora i funkcionalnosti.
Meni se pomalo ne svidjaju neki detalji u dizajnu exterijera ali to je vec stvar ukusa.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

NexT napisao:Pricas o imidzu, a pominjes Hyndai?
Mnogo me razocaras sa vremena na vreme. Ovo je nevidjeno snobovska recenica. A o tome da je auto plastikaner necu da trosim reci.
Hajde jednom zajedno da odemo u salon da mi otvoris oci.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mozda zato sto znam kako razmisljaju ljudi koji voze Audije, Mercedese i imaju cetvorocifrene ili petocifrene plate?

Da li mislis da bi na nekoga ko gleda na takve stvari bolji utisak ostavio znak Hyndaia ili Mercedesa? Veruj mi, Peugeot, Citroen, Lancia, Honda, Toyota se mnogo bolje kotiraju od korejanaca. Ne pricam uopste o tome koji je auto bolji, isplativiji, nego znam kakvi su komentari...

Evo ti konkretan primer. Covek koji radi sa nama je prodao Viano jer je presao preko 400.000 s njim, i odlucio je da kupi nov Hyndai kombi, ne secam se oznake... H1 ili tako nesto. Vozio sam se u njemu, stvarno je odlican. U Engleskoj je cak omiljeni novi transporter medju soferima, ali je u Srbiji odgovor na taj nov auto u ful opremi bio - A, gde vam je Viano?
Tj, ono sto hocu da kazem, u nekim slucajevima, zarad nekog posla uradis i nesto sto inace ne bi (kupio). Ja bih radije dao pare koje su date za E klasu za neki Superb, ali bi mi ostali bez posla sa tim autom. Svuda u Evropi se odusevljavaju Superbom zbog ponude prostora, a u Srbiji bi se pre vozili u C klasi, samo da je nisan na haubi.

Floyd, ni ja nisam odusevljen exterijerom, ali je enterijer uradjen do 00 :D

Edit: Ne kazem da autor teme treba sad sve da podredi poslu i tom nekom imidzu koji kola donose, samo da ukoliko vec postoje kola koja ispunjavaju SVE zahteve, a da usput donose i neku prednost u poslu - uzme to. Nekim ljudima su detalji poput kola, telefona, odela presudni da li ce izabrati konkurenciju ili tebe...
Poslednja izmena od NexT u 06 Mar 2012, 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Texonja napisao:
NexT napisao:Pricas o imidzu, a pominjes Hyndai? :)
Pa dobro, pomenuo je Elantru, novi model Hyundaija, lepa limuzinica... Meni licno ona ima bolji imidz nego C-Max ili Scenic, jer je nova, lepuskasta i nekako trendy za razliku od "people carriera".
A ako vec nije problem "kutija", onda je po meni ovaj Orlando odlicna ideja.
Video sam ga u Austriji pre godinu i nešto dana, kod nas ne, ali vidim da ih ima u ponudi dilera. I pored sterilnog dizajna i grube završne obrade, nalik ostatku game, ponuda i organizacija prostora je odlična. Cena je bila prilično povoljna, mada je izloženi model bio sa benzincem 1.8 što i nije neka sreća za tu klasu kola. Možda nije najlepši, ali nema puno toga za 15.000€, koliko vidim da kod nas košta, sa tri reda sedišta i te veličine.
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Post od izmedju 3 i 20 karak »

E, jedan zanimljiv predlog se pojavio, a to je ovaj Orlando. Na fotkama izgleda dobro. 3 reda sedišta, solidna oprema za dobru cenu. Izgleda robusno. Samo, to je Chevy. Ima li iskustva konkretno sa ovim modelom i ponuđenim motorima?
Pre nekog vremena sam pročitao da MVM više nije diler, tako da nema prodaja i servis u NS. To je minus.

Nego, šta mislite o Versu i Avensisu, imaju te akcije za benzinske motore?

I ovo vuče da se uzme :)
http://www.skodasamardzic.rs/news/index ... row_news=0
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

izmedju 3 i 20 karak napisao: I ovo vuče da se uzme :)
http://www.skodasamardzic.rs/news/index ... row_news=0
:doubleup:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Samo jos da naglasim da je Hyundai osvojio AUTOBEST nagradu a i proglasen je za auto godine u USA.
Ne znam zasto ga u startu otpisati.
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:

Ogi napisao:Ne znam zasto ga u startu otpisati.
Nije otpisan. Bio sam u USA nedavno i video sam da se tamo Hyu mnogo vozi.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Za troje dece ide monovolumen, van, karavan, SUV, šta god... Sve pre sedana, bilo kog, nebitno je da li je Elantra ili Phaeton.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Pa evo Sloba koji inace otvoreno ne voli Hyundai :isplazijezik: ti je odmah rekao da ga ne bi ni razmatrao.
Ja ne kazem da njega treba da kupis nego da bi trebalo da ga detaljno pogledas, provozas.
Auto je prostran, kazu da je je motor sasvim ok, ne za ludovanje ali da ima snage i da povuce.
Nije veliki potrosac. Gepek 485l.
U SAT-u je na velikom testu.
Ja bih ga ipak gledao samo u DESIRE opremi zbog 16" felni.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne bih ga razmatrao ne zato što je Hyundai, već zato što je sedan. A, realno, i nije mi nešto, opet ne zato što je Hyundai, već zbog svega ostalog. :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

NexT napisao:Floyd, ni ja nisam odusevljen exterijerom, ali je enterijer uradjen do 00 :D
:plusone:
Sa prvim delom posta se takodje slazem.
Sloba napisao:Za troje dece ide monovolumen, van, karavan, SUV, šta god... Sve pre sedana, bilo kog, nebitno je da li je Elantra ili Phaeton.
:plusone:

U CH je jako popularna i Mazda 5, neznam koliko kosta ali mi se svidja kako izgleda :)
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:

Niko nije ništa rekao na Avensis 1.6 Terra za 17.000. Taj auto mi je želja oduvek.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Sloba napisao:Za troje dece ide monovolumen, van, karavan, SUV, šta god... Sve pre sedana, bilo kog, nebitno je da li je Elantra ili Phaeton.
Po meni, ovde je odgovor na pitanje za Avensis.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Zaključana tema