Jaguar XF

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Jaguar XF

Post od NexT »

Za A6 je od svih najbitnije kakve felne ima i koje je boje. Ovaj sa slika izgleda kao klot A4 od pre 10 godina.

Sa dobrom opremom, bojom, felnama, uglom slikanja moze da izgleda najbolje u klasi. Jedino sto nije. :mrgreen:

F10 ima nekih stvari u odnosu na w212 koje mi se vise svidjaju, ali ne bih menjao kljuc za kljuc.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@aca: 5-ica sigurno neće biti u mojoj garaži, nije to auto za mene uopšte. Ne vidim se u njemu zasad i to je to. Možda mi se sa vremenom dopadne, poput E60, možda ne. Ne znači da ne volim BMW jer se ne vidim u njemu, tako da je veoma pogrešna interpretacija oko toga i sličnih stvari koje se provlače kroz temu.

@xepoj: razlika u krivini nije 50 vs 70 u poređenju BMW vs Džeg, nego su zapravo poprilično egal (XF vs E60 test sa v8 motorom). Za druge modele tek eksplicitno trebam da nađem ako postoji podatak.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja ti govorim o razlici izmedju slabijeg Bmw-a i jaceg Jaguara iste generacije, koji ti je privlacan za kupovinu, sa motorizacijom koja te zanima, koje sam licno vozio agresivnije po Kosutnjaku, a ti mi sada spomenes V8 motore i Bmw star 14 godina i kako tamo negde pise da je XF brzi od tog 14 godina starog Bmw-a.
A posto sam vozio i E60 535D sa M paketom i F10 530D sa M paketom, odmah ti mogu reci da je F10 bolji u svakom aspektu.
Mislim, ne kapiram vise poentu price, izvlacimo slamke iz plasta sena, dok ne izvucemo onu jednu na kojoj pise da je Jaguar najbolji i tu se zaustavljamo?
Meni vriste jaja sto je Jaguar losiji proizvod, kada se meni vise svidja, prosto i jednostavno.
Mozda C klasa nije najbolji proizvod u D segmentu, meni je najbolja i no me interesa sto Bmw ima cvrsci amortizer i tezi volan.

Posto verujes samo novinarima, imas dole test koji sam okacio, a evo ti i podaci sa staze.

http://fastestlaps.com/comparisons/6he76mii2ols
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Vidim aktivna tema ovih dana, nisam znao da toliko ljudi interesuje Jaguar kao opcija za kupovinu. Normalno je da se upoređuje sa nemačkom trojkom, ali čini mi se da se puno priča, a kaže malo. Dajte malo smirite strasti i diskutujte na ozbiljnom nivou. O povremenim uvredama da ne govorim. Ja prvi volim da istaknem Hondu i japance ali ne mislim da je neko glup jer vozi ili mu se dopada nešto drugo. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a forum ne služi da se ponizi onaj ko misli drugačije.
Posetite www.garaza.rs !
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Za moj ukus, zestoko ruzan volan u dzegu. Steta.

Covek rekao da sigurno nece peticu, pa mislim da nema potrebe vise porediti ta dva modela.
Ja bih uzeo peticu bez da trepnem, ali to sam samo ja.

Nidzo, pravac salon, degustacija do mile volje, a onda ili vadis kes, ili ciljas nesto drugo.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nidzo, sto se pravis lud, sta glumis sad?

Ja sam napisao post bez da pomenem uopste bmwa i ti si odgovorio kako ulazem napore da odbranim peticu i da spadam u grupu gorih od vegana, sto sad izmisljas krive drine kako je nesto pogresno protumaceno?

Na moje da je glupo da uzmes manuelca i da jaguar nije najlepsi auto u toj klasi ti si krenuo kako se ja ubijam da odbranim cast bmwa, za kog me zabole realno i sad non stop tu nesto izvrces.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Aco, zašto navaljuješ i tražiš neku satisfakciju? Ti si taj koji treba da se izvini Nidži. Pročitao sam temu od početka i sve je bilo u savršenom redu do ove tvoje izjave:
AcaKayak napisao:Nidzo, kriterijum za odabir vozila ti je verovatno medju top 3 najgluplja u istoriji foruma.
Realno, prvi si počeo. Ili misliš da nije uvreda da čoveku kažeš da je napisao nešto skoro najgluplje u istoriji foruma?

A pri tom apsolutno, 100% nisi u pravu. Kakav auto utisak ostavlja na okolinu je sasvim validan argument. Neko je ekstrovertan i hoće da ga svi primete na ulici. Neko je introvertan i ne želi da ga bilo ko gleda. To je subjektivno i svačije pravo.

Ono što može da se diskutuje je da li je Jaguar diskretniji ili ne. A ne da li neko želi tako nešto.

Tako da Aco, ako si realan, izvini se čoveku što si prvi počeo ili jednostavno prestani da ga bodeš u svakom postu. Nije lako priznati sebi ali probaj da pročitaš temu realno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Naucno je dokazano da onaj ko kupuje nesto da bi se svideo nekom (ispao faca, smeker itd) i da onaj ko kupuje nesto da bi bio neprimetan imaju isti poremecaj, samo u drugoj krajnosti.

Sasvim je normalno uzeti nesto sto se tebi svidja, a ne nesto o cemu nesto neko misli.

Dakle, ovo nije diskutabilno da li je glupo misljenje. Moze nekome da se svidja da li auto dobro lezi, ubrzava, koci itd, ali reci da otpisujes tri bolja auta zbog nekog drugog je cist psiholoski poremecaj gde si spreman da zrtvujes licno uzivanje zbog okoline.

Meni licno dubina gepeka ne igra nikakvu ulogu ali nikad ne bih napisao za to da je los kriterijum, mozda nekome treba i to je to.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Gde sam to tačno napisao? Moguće iz nehata, ali nisam u životu kupovao kola niti bilo sta da bih se svideo nekom. Upravo suprotno, veoma sam skroman čovek, ne želim da se ističem i jedan delić argumenata što mi se ne dopada nemačka trojka je taj, ali samo delić. Dosta stvari mi ne odgovara, ali ovo nije tema o njima, nego o autu koji mi se DOPADA i istražujem sasvim validnu mogućnost da ga kupim kada dođe vreme za to.

Naravno, konačni sud će biti da li vredi dati toliko novca za automobil ili ih potrošiti pametnije.

I da, vozne karakteristike automobila me zanimaju. Ne toliko suve performanse koliko ležanje i upravljivost, gde se XF u svim generacija čini se sasvim dobro pokazao.

I dalje si nepristojan i skrećeš temu na stranu gde ne treba. Jasno je naznačeno u subjectu o čemu treba da razgovaramo.

Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Smara me da kucam, vidimo se na skupu foruma ako dodjes.

Necu vise da trosim vreme na gluposti.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Kako to vozite kada u A6 nema mesta pozadi? Da vidite koliko ima mesta kada ja sa dva metra vozim...

Zajebite to ležanje dok vozite.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Xepoj87 napisao:Ovo je po mom misljenju jedan od najboljih Jaguara ikada, a meni nenormalno gotivan :)

Slika

+1
Pravili su prelepa kola, Mk2 i typeE klasici, a stari XJ12 mi je je među prva tri najlepša auta svih vremena.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nidza napisao:Upravo suprotno, veoma sam skroman čovek, ne želim da se ističem
Onda kupiš Kiu i rešen problem.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

U Šapcu ima dva komada, uzivo su mi mnogo dobri

Ako su sto se tice kvaliteta egal sa nemackom trojkom i odrzavanje im nije skupo i egzoticno, ja bih pre kupio jaguara nego ostale premiume.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

@Floyd: Nije ni smešno. ;)
Comi napisao:Za moj ukus, zestoko ruzan volan u dzegu. Steta.
Slažem se. Najgrđi deo u enterijeru, ako sudimo po slikama. Kako to sve izgleda uživo, ostaje da se vidi.
Xepoj87 napisao:Ja ti govorim o razlici izmedju slabijeg Bmw-a i jaceg Jaguara iste generacije, koji ti je privlacan za kupovinu, sa motorizacijom koja te zanima, koje sam licno vozio agresivnije po Kosutnjaku, a ti mi sada spomenes V8 motore i Bmw star 14 godina i kako tamo negde pise da je XF brzi od tog 14 godina starog Bmw-a.
A posto sam vozio i E60 535D sa M paketom i F10 530D sa M paketom, odmah ti mogu reci da je F10 bolji u svakom aspektu.
Mislim, ne kapiram vise poentu price, izvlacimo slamke iz plasta sena, dok ne izvucemo onu jednu na kojoj pise da je Jaguar najbolji i tu se zaustavljamo?
Meni vriste jaja sto je Jaguar losiji proizvod, kada se meni vise svidja, prosto i jednostavno.
Mozda C klasa nije najbolji proizvod u D segmentu, meni je najbolja i no me interesa sto Bmw ima cvrsci amortizer i tezi volan.

Posto verujes samo novinarima, imas dole test koji sam okacio, a evo ti i podaci sa staze.

http://fastestlaps.com/comparisons/6he76mii2ols
Nemam direktno poređenje onog što me egzaktno zanima, pa izvlačim indirektno, v8 vs v8 i godina 2016, v6d vs r6d, itd. Vreme na stazi nije ključna stvar, performanse takođe, već šta od vožnje generalno može da se dobije u E segmentu. Da su samo sekunde bitne, zašto bih maštao u manuelnom menjaču u automobilu u kome ga u okviru pogona koji me zanima uopšte nema u ponudi.

Možda kada probam auto stvarno bude sve kako vi kažete i da nema razloga za polemiku, međutim čisto sumnjam. Čim se rasplamsa rasprava, ima argumenata za obe strane.
Odgovori