Pušenje ili zdravlje
Re: Pušenje ili zdravlje
Дувана није било у Европи до краја 16. века. Али га је било у Америци. Али, домороци нису оболевали од рака плућа јербо
су дуванили чист дуван. Верујем да би сад завијао херцеговачку шкију пре него ли куповао цигарете. Али, не пушим више!
Тога зла сам се решио пре скоро три године!
су дуванили чист дуван. Верујем да би сад завијао херцеговачку шкију пре него ли куповао цигарете. Али, не пушим више!
Тога зла сам се решио пре скоро три године!
- Prikačeni fajlovi
-
- sastav_cigarete.gif (25.78 KiB) Pogledano 3723 puta
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Čitam ovu temu i vidim razne kritike povodim cigareta, verovatno sa pravom. Cigarete su jedan od poroka mada po meni jedan od blažih ako se gledaju ostali poroci, kockanje, alkoholizam i teške droge.
Moj jedini porok su cigarete i kafa. Volim ujutru kad ustanem prvo da popijem kafu i da ispalim cigaretu to mi je merak.
U kladionici nikad ali nikad u zivotu nisam bio niti znam kako se popunjavaju tiketi, alkohol takodje ne pijem bukvalno ništa, ali zato volim cigarete i kafu.
Imam dvoje dece i veoma sam savestan što se tiče pušenja i ja i supruga konzumiromao cigarete samo ona u mnogo manjoj meri nego ja. U kolima se NE PUŠI niti dozvoljavam da iko pali cigaru u kolima. U stanu takođe. Stan sam bukvalno renovirao da bih od jedne prostorije napravio pušionicu i to mi je trpezarija.Trpezarija mi je 12 kvadrata i totalno sam je odvojio od stana, vrata + dva dvokrilna prozora. Bukvalno ljudi koji dolaze kod mene poštuju me maksimalno i svi znaju gde se duvani, osim u izuzetnim situacijama kad su slavlja.
Pre neki dan sam rešio da batalim jedini porok koji imam cigarete. Najviše zbog finansija jer svako poskupljenje bogami debelo udara na džep.
Supruga moja duvani kutiju skoro 5 dana, dok sam ja bogami tresao jednu ipo paklicu dnevno
Pušio sam Ronhil 100S kupovao sam svaki drugi dan po dve kutije, danas kupim dve-sutra jednu-prekosutra dve-pa opet jednu
Ispadne me 45 paklica za mesec dana
45*160 din=7200 din mesečno to je minimalno zna to da izađe i više.
to mi dojđe pola rate za auto, ili popušim pola punta svakog meseca, ili gorivo skoro za ceo mesec.
E sad odlučio sam pre 5 dana da prestanem da pušim i to rigorozno ustao ujutru bacio onaj ostatak što mi ostao.
Prvi dan mi je bio onako ništa posebno dok poslednja tri dana sam baš bio u krizi kao narkoman. Bukvalno sa cigarom non-stop u mislima, sinoć sam vodio decu na neko otvoreno pozorižte bila predstava i bukvalno snimao ljude koji puše. Osećaj je neverovatan nemože se opisati. Dva dana jurim po netu neku metodu od odvikavanja i nadjem
i Nicorette žvake za odvikavanje od pušenja i e cigareta.
Bio sam 100x u iskušenju da je zapalim ali sam baš čvrsto odlučio da prestanem, kako sam odoleo ni sam ne znam ali nisam je zapalio. Jutros odem do jednog drugara koji ne puši skoro 2 godine bar po savet. Čovek se isto dvoumio kao i ja oko nikoreta žvaka i e cigare on je koristio žvake 4 meseca znači bez da je ikad zapalio cigaru kad god dobioje želju za cigarom stavi zvaku i teraj.
Ja sam jutros kupio u apoteci e cigaru tj. elektronsku cigaru. Klasična simulacija, ako mi verujete danas mi je totalno druga priča prošla me je želja za pravim cigaretama kad god imam osećaj da mi se pali cigara ja uzmem e-cigaru i kao nešto pušim nema dima nema ništa u nju se stavi neko biljno ulje jedna kap i pravi klasičnu paru dok vučeš.

E cigara nikako nije zamena za prave cigare. Znači ko hoće da je kupi i da je koristi umesto klasičnih baciće je odmah prvi dan, ali ko hoće da premosti krizu prilikom odvikavanja ee za to je baš napravljena.
U pakovanju sadrži ovo što sam ja kupio 4 filtera, 1 raspršivač i baterija, punjač. Dokupio sam to biljno ulje tj. aromu ima milion aroma od voćnih do zamena za cigare ja sam uzeo neko kao približno malboru.
Danas bukvalno nisam imao zelju za pravom cigaretom kao predhodnih dana. Nadam se da cu istrajati jer baš imam čvrstu volju da više nikada u ruke ne stavim pravu cigaru, videćemo nije lako.
Nemojte kritikovati pušače jer baš nije lako ostaviti taj porok evo to sam osetio na svojoj koži.
Moj jedini porok su cigarete i kafa. Volim ujutru kad ustanem prvo da popijem kafu i da ispalim cigaretu to mi je merak.
U kladionici nikad ali nikad u zivotu nisam bio niti znam kako se popunjavaju tiketi, alkohol takodje ne pijem bukvalno ništa, ali zato volim cigarete i kafu.
Imam dvoje dece i veoma sam savestan što se tiče pušenja i ja i supruga konzumiromao cigarete samo ona u mnogo manjoj meri nego ja. U kolima se NE PUŠI niti dozvoljavam da iko pali cigaru u kolima. U stanu takođe. Stan sam bukvalno renovirao da bih od jedne prostorije napravio pušionicu i to mi je trpezarija.Trpezarija mi je 12 kvadrata i totalno sam je odvojio od stana, vrata + dva dvokrilna prozora. Bukvalno ljudi koji dolaze kod mene poštuju me maksimalno i svi znaju gde se duvani, osim u izuzetnim situacijama kad su slavlja.
Pre neki dan sam rešio da batalim jedini porok koji imam cigarete. Najviše zbog finansija jer svako poskupljenje bogami debelo udara na džep.
Supruga moja duvani kutiju skoro 5 dana, dok sam ja bogami tresao jednu ipo paklicu dnevno
Pušio sam Ronhil 100S kupovao sam svaki drugi dan po dve kutije, danas kupim dve-sutra jednu-prekosutra dve-pa opet jednu
Ispadne me 45 paklica za mesec dana
45*160 din=7200 din mesečno to je minimalno zna to da izađe i više.
to mi dojđe pola rate za auto, ili popušim pola punta svakog meseca, ili gorivo skoro za ceo mesec.
E sad odlučio sam pre 5 dana da prestanem da pušim i to rigorozno ustao ujutru bacio onaj ostatak što mi ostao.
Prvi dan mi je bio onako ništa posebno dok poslednja tri dana sam baš bio u krizi kao narkoman. Bukvalno sa cigarom non-stop u mislima, sinoć sam vodio decu na neko otvoreno pozorižte bila predstava i bukvalno snimao ljude koji puše. Osećaj je neverovatan nemože se opisati. Dva dana jurim po netu neku metodu od odvikavanja i nadjem
i Nicorette žvake za odvikavanje od pušenja i e cigareta.
Bio sam 100x u iskušenju da je zapalim ali sam baš čvrsto odlučio da prestanem, kako sam odoleo ni sam ne znam ali nisam je zapalio. Jutros odem do jednog drugara koji ne puši skoro 2 godine bar po savet. Čovek se isto dvoumio kao i ja oko nikoreta žvaka i e cigare on je koristio žvake 4 meseca znači bez da je ikad zapalio cigaru kad god dobioje želju za cigarom stavi zvaku i teraj.
Ja sam jutros kupio u apoteci e cigaru tj. elektronsku cigaru. Klasična simulacija, ako mi verujete danas mi je totalno druga priča prošla me je želja za pravim cigaretama kad god imam osećaj da mi se pali cigara ja uzmem e-cigaru i kao nešto pušim nema dima nema ništa u nju se stavi neko biljno ulje jedna kap i pravi klasičnu paru dok vučeš.

E cigara nikako nije zamena za prave cigare. Znači ko hoće da je kupi i da je koristi umesto klasičnih baciće je odmah prvi dan, ali ko hoće da premosti krizu prilikom odvikavanja ee za to je baš napravljena.
U pakovanju sadrži ovo što sam ja kupio 4 filtera, 1 raspršivač i baterija, punjač. Dokupio sam to biljno ulje tj. aromu ima milion aroma od voćnih do zamena za cigare ja sam uzeo neko kao približno malboru.
Danas bukvalno nisam imao zelju za pravom cigaretom kao predhodnih dana. Nadam se da cu istrajati jer baš imam čvrstu volju da više nikada u ruke ne stavim pravu cigaru, videćemo nije lako.
Nemojte kritikovati pušače jer baš nije lako ostaviti taj porok evo to sam osetio na svojoj koži.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Svaka čast na odlučnosti. Ja sam to uradio pre nekih 8-9 godina i imao sam krizu, baš u prvih par dana, kao što kažeš, ali sam izdržao. Imaš moju podršku! 

Posetite www.garaza.rs !
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Nikada nisam pusio niti imam nameru, gledam kako moj pasa ujutro izbacuje pluca kasljuci a ima tek 30 godina zivota. Ja mu kazem jbt ti kao da si se rodio sa cigarom
a pusi od svoje 15-te
kada treba da se popne uz stepenice kao da se na Lovcen penjao, toliko se zamori:mrgreen: Ne mrzim pusace ali me nervira kada ima male dece u sobi a pusi im se onda proradi sav egoizam kod njih i misle samo da zadovolje svoju potrebu, kada im kazes da i deca pritom pasivno puse zajedno sa njim odmahuju rukom kao da nije nista 

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pusim, sto neko gore rece oko 45 paklica mesecno, puta 200 din Davidoff Gold, to je 9000 dinara. Da je puno - puno je, kad cu prestati - ne znam, niti imam neku zelju... Naravno da je SVAKA cigareta stetna, ali bar pusim izuzetno kvalitetne cigarete, od kojih se nisam zakasljao ni kad sam bolestan...
E sad druga stvar je kondicija, to bar 50% nema veze sa cigaretama sta god vi pricali...
E sad druga stvar je kondicija, to bar 50% nema veze sa cigaretama sta god vi pricali...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Izuzetno kvalitetne cigarete?
Sjajno
Tptlk
Sjajno

Tptlk
Ja ne pusim, nikad nisam probao i jako mi smeta dim cigare.
Doduse, pusacima nista ne "natucam", to je njihov izbor.
Doduse, pusacima nista ne "natucam", to je njihov izbor.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- pedja
- član 001
Ja sam jos jedan koji ne pusi, niti je probao, niti imam nameru.
Ne mogu reci da mi bas bas smeta dim, ali preferiram da ga izbegavam. Ne izbegavam tako sto branim nesto ljudima, vec tako sto se trudim da ne idem svukuda, ako bas ne moram. U kafice najcesce idem tokom leta, kada rade baste. Inace mi odeca povuce miris, koza, kosa... to ne volim...
Nikada nisam imao devojku pusaca, niti ljubio pikslu. I sadasnja zna (kao nekadasnji pusac, ali ne onaj okoreli) da ce sa mnom najlakse raskinuti ako zapali cigaretu. Ne mora ni rec reci.
Jednom sam slusao zanimljivo predavanje o cigaretama.
Predavanje je zapoceto slikom slicnoj ono koju je Med postavio, o sastavu cigareta i sta sve ulazi u pratece elemente (papir, lepak, filter). Nezvanicno se prica da svaki proizvodjac ima neku vrstu narkotika, koja je u lepku za papir, kako bi se konzument "navukao" bas na tu cigaretu u kombinaciji sa drugim elementima. Nije sve u kvalitetu i aromi duvana. No, to je rekla-kazala, ali ne mora biti ni daleko od istine.
Drugi deo predavanja se odnosnio na sam duvan i pesticide, fungicide i ostalo.
Za ove fancy cigarete se koristi finiji duvan, tj spoljni deo lista, koji u sebi zadrzava najvecu kolicinu hemije, koja se po duvanu prska. "Krdze" se sastoje od centralnog, zilavog i korenastog dela lista, koji je grub, ali sa manje hemije. Otuda i parcad/granje i po cm duzine u tim "narodnim" cigaretama.
Pa onda filteri: sastoje se od sitnih vlakana, od kojih sitna cesto izlecu, te se pod velikom brzinom (pri udisaju) zabijaju u zidove disajnih organa. I to je razlog kaslja, ne samo duvan/nikotin/katran. Kada se vlakno zabije u sluzokozu, cesto zagnoji, kao strano telo, pa to treba iskasljati.
i tako dalje...
Uglavnom, imam srecu da u mojoj okolini nema pusaca, bar ne nekih sa kojima provodim vise vremena i sl.
I moze da pusi ko hoce, sve dok na mene ne utice. Smatram da je svaki razuman covek svestan sta radi sebi.
Ne slazem se sa Sarancetom i izjavom da su cigarete manji porok od kocke, droge, alkohola (tj alkoholizma). Nije da nisu, ali ne treba bas tako gledati na svoje poroke kao blaze. Ne zna se koji je gori, a cesto su i medjusobno povezani.
Koliko god ne shvatao neciju potrebu da zapali cigaretu, tj da propusi, shvatam koliko je tesko prekinuti. Zasto? Pa, zamislite da iamte problema sa pritiskom, holesterolom i sl. Koliko ce ljudi stvarno korigovati ishranu i izbegavati prsutu, jagnjetinu, slano, slatko, kiselo ljuto...? A ipak znaju da ce ih to ubiti brze nego sto bi trebalo... Neki piju lekove, zderu sta stignu i nadaju se da nece bas njih zadesiti srcani udar... Slicno je i sa pusacima... Svi se oni nadaju da nece bas njih zadesiti najgore, a i ako se desi, verovatno nije od cigareta...
Ne mogu reci da mi bas bas smeta dim, ali preferiram da ga izbegavam. Ne izbegavam tako sto branim nesto ljudima, vec tako sto se trudim da ne idem svukuda, ako bas ne moram. U kafice najcesce idem tokom leta, kada rade baste. Inace mi odeca povuce miris, koza, kosa... to ne volim...
Nikada nisam imao devojku pusaca, niti ljubio pikslu. I sadasnja zna (kao nekadasnji pusac, ali ne onaj okoreli) da ce sa mnom najlakse raskinuti ako zapali cigaretu. Ne mora ni rec reci.
Jednom sam slusao zanimljivo predavanje o cigaretama.
Predavanje je zapoceto slikom slicnoj ono koju je Med postavio, o sastavu cigareta i sta sve ulazi u pratece elemente (papir, lepak, filter). Nezvanicno se prica da svaki proizvodjac ima neku vrstu narkotika, koja je u lepku za papir, kako bi se konzument "navukao" bas na tu cigaretu u kombinaciji sa drugim elementima. Nije sve u kvalitetu i aromi duvana. No, to je rekla-kazala, ali ne mora biti ni daleko od istine.
Drugi deo predavanja se odnosnio na sam duvan i pesticide, fungicide i ostalo.
Za ove fancy cigarete se koristi finiji duvan, tj spoljni deo lista, koji u sebi zadrzava najvecu kolicinu hemije, koja se po duvanu prska. "Krdze" se sastoje od centralnog, zilavog i korenastog dela lista, koji je grub, ali sa manje hemije. Otuda i parcad/granje i po cm duzine u tim "narodnim" cigaretama.
Pa onda filteri: sastoje se od sitnih vlakana, od kojih sitna cesto izlecu, te se pod velikom brzinom (pri udisaju) zabijaju u zidove disajnih organa. I to je razlog kaslja, ne samo duvan/nikotin/katran. Kada se vlakno zabije u sluzokozu, cesto zagnoji, kao strano telo, pa to treba iskasljati.
i tako dalje...
Uglavnom, imam srecu da u mojoj okolini nema pusaca, bar ne nekih sa kojima provodim vise vremena i sl.
I moze da pusi ko hoce, sve dok na mene ne utice. Smatram da je svaki razuman covek svestan sta radi sebi.
Ne slazem se sa Sarancetom i izjavom da su cigarete manji porok od kocke, droge, alkohola (tj alkoholizma). Nije da nisu, ali ne treba bas tako gledati na svoje poroke kao blaze. Ne zna se koji je gori, a cesto su i medjusobno povezani.
Koliko god ne shvatao neciju potrebu da zapali cigaretu, tj da propusi, shvatam koliko je tesko prekinuti. Zasto? Pa, zamislite da iamte problema sa pritiskom, holesterolom i sl. Koliko ce ljudi stvarno korigovati ishranu i izbegavati prsutu, jagnjetinu, slano, slatko, kiselo ljuto...? A ipak znaju da ce ih to ubiti brze nego sto bi trebalo... Neki piju lekove, zderu sta stignu i nadaju se da nece bas njih zadesiti srcani udar... Slicno je i sa pusacima... Svi se oni nadaju da nece bas njih zadesiti najgore, a i ako se desi, verovatno nije od cigareta...
- Sh@rance
Izuzetno kvalitetna cigareta ne postoji. Postoji samo izuzetno kvalitetno pakovanje ako si na to mislio. Izmedju Besta i Davidova je razlika samo u pakovanju i aromi. Sto mislis da je Davidov kvalitetniji od Besta? samo zato sto kosta 80-100 din vise pa ti za tu lovu placas prijatelju Ime i ambalazu a dobijas istu stetu samo u lepsem pakovanju.Gaginh0 napisao:Pusim, sto neko gore rece oko 45 paklica mesecno, puta 200 din Davidoff Gold, to je 9000 dinara. Da je puno - puno je, kad cu prestati - ne znam, niti imam neku zelju... Naravno da je SVAKA cigareta stetna, ali bar pusim izuzetno kvalitetne cigarete, od kojih se nisam zakasljao ni kad sam bolestan...
Sto se tice kondicije polako jos si mlad ako pusis kao ja 45 paklica dnevno kad napunis 30 onda se javi. Idi jednom u dom zdravlja na kontrolu pluca snimanje pluca i na spirometriju da vidis kao ces da sistis kao gusan kad pocnes da duvas u spirometar. Ja na poslu imam svake godine lekarski i tu imamo i spirometar ne postoji pusac koji na Spirometru ne sisti kao gusan, jednostavno kapacitet se drasticno smanjuje sa godinama. Jos si mlad pa ti ne smeta, cigareta ne steti odmah ona ubija polako godinama.
Ni meni licno nije smetala niti sam imao bog zna kakvih problema jednostavno vidim da bukvalno bacam novac na cigarete.
Sto se tice cigara probao sam bukvalno sve i nasao sam se na ronhilu 100S jer mi je on najvise odgovarao. Duvanio sam i Kent i marlboro i davidov licno mi odgovara aroma ronhila.
Evo mogu da se pohvalim da mi prodje jos jedan dan bez duvanskog dima i da me je konacno ona narkomanska kriza prosla

Jutros sam bas imao lep test, sedeo sam u jednoj prostoriji gde je bilo bar 20 pusaca koji su pusili dok smo pili kafu, ni jednog trenutka nisam imao zelju da je zapalim sta vise cak je pocelo i da mi smeta, prvo jutro da sam popio moju omiljenu Grand kafu bez cigarete pa i kafa je drugacjeg ukusa bez cigare. Idemo dalje mislim da sam najteze pregurao

- Sh@rance
Kada sam napomenuo da je pusenje najblazi oblik to sam gledao na licno sebe.pedja napisao: Ne slazem se sa Sarancetom i izjavom da su cigarete manji porok od kocke, droge, alkohola (tj alkoholizma). Nije da nisu, ali ne treba bas tako gledati na svoje poroke kao blaze. Ne zna se koji je gori, a cesto su i medjusobno povezani
Ja sam pusio tj. trenutno sam u fazi ostavljanja cigareta i mogu ti reci da mi dobro ide najgore sam pregurao.
Evo ti par primera sta je bolje za mene ako imam bar neki porok i za moju porodicu:
1. Ja pusim cigarete, ne kockam se, ne pijem alkohol i ne drogiram se.
Sta je bolje u ovoj situaciji?
Da pusim i pritom se krijem od drugih, ili da me moja porodica gleda svaki dan konstantno pijanog? Da vozim pijan kola o da dolazim svaki dan kuci konstantno pijan?
2.Sta je bolje da pisum cigarete ili da se drogiram?
3.Sta je bolje da pusim cigarete ili da ne pusim cigarete ali da se kockam? Da izgubim stan, kola, pare, da me izbace na ulicu sa zenom i dvoje dece zbog kockarskih dugova, Da podignem silne kredite i da i dalje ko zna koliko dugujem, da me biju na ulici zbog kockarskog duga?
To ti je sve napravio moj kolega sa posla Koji nikada nije pusio niti pio, ali je to sve od kocke doziveo je infrakt od toga u 39 godini zivota i bilo bi mu bolje da je pusio.
4. Kod mene na poslu imamo dva momka od po 25 godina koji su debelo zagazili u kockarske dugove malo manje nego onaj iz predhodnog slucaja jer su jos mladi. Nikad para nemaju, a poceli smo i da krijemo stvari od njih jer nam karadu novac. Oboica mi duguju lovu koju verovatno nikad necu dobti jer se vise i ne zna kome sve duguju. Kladionica MOcart ce im doci glave kao i coveku iz slucaja broj 3, amoram da napomenem da oba dvoica ne PUSE, ne piju alkohol i nepiju kafu.
5. Sta je bolje pusiti ili ne pusiti ali dolaziti kuci svaki dan pijan i maltretirati svoju porodicu?
Mogu da nabrajam do sutra sta je bolje ako se bar i uhvatis nekog poroka, Ako ti je jedini porok cigareta stetis samom sebi, isto stetis sebi kao i kada ne pusis a debeo si kao svinja od slanine i slatkisa. Svi ostali poroci stete tvojoj porodici ako me razumes sto sam naveo da je najblazi.
U naslov treba dodati "cigareta", cisto da ne bude zabune 

Gagi nemoj da se ložiš. I ja pušim isti taj Gold, al brate otrov je otrov. Mlad si još da bi osetio posledice, ali one će doći pre ili kasnije.Sh@rance napisao:Izuzetno kvalitetna cigareta ne postoji. Postoji samo izuzetno kvalitetno pakovanje ako si na to mislio. Izmedju Besta i Davidova je razlika samo u pakovanju i aromi. Sto mislis da je Davidov kvalitetniji od Besta? samo zato sto kosta 80-100 din vise pa ti za tu lovu placas prijatelju Ime i ambalazu a dobijas istu stetu samo u lepsem pakovanju.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Hvala Bogu ne pusim i nemam tih problema al zato se mesom ubijam
.
Probao sam zapaliti kao dete,6-7god imadoh i to sam nasao kod oca one kubanske tompuse.Nismo znali kako se pusi tompus,umesto fuckanja uvlacili smo duboko dim te su se dvojica drugara onesevestila na kratko :trljamoci: .Posle toga nalazili smo neki kent i pusili cak i svilu od kukuruza
.Sve su to bile detinjaste igrarije al uticase da nikad vise ne zapalim.
Pokojni otac je pusio punih 30g,kako je pricao po 2-3 pakle dnevno al kad me je dobio 81prve sve je zguzvao u sporet i zapalio.2005e je operisao srce u Kamenici i znaci posle 24god otkako je ostavio pusenje pri preoperativnim analizama na snimku spluca sam video 4-5 fleka po 2-3cm.Doktor je rekao da je to od pusenja.Znaci ona prica da se po odbacivanju cigareta pluca regenerisu za 10god ne piju vodU!
Sadasnja devojka/buduca supruga je pusila neki EVE ali ne mnogo3-4 cigarete dnevno dok kad je neko kafenisanje sa sestrom,majkom ode i kutija dnevno.Zestoko sam joj zamerao jer sve stvari smrde od duvana,smrdi soba,ljubis pepeljaru..ma da poludis.Sve ostalo perfektno stima u vezi ali eto cigare problem pa to ti je.
Vratim se sa puta pre 20ak dana a meni moja draga kaze da te iznenadim,pusenje je proslost,prestala sam pre par dana.Ja :trljamoci: i ne verujem.Iskreno mislio sam da me laze ali evo proslo mesec dana i ne pusi,cak ni krisom (dzaba zvake,pranje zuba i ostalo,po zadahu bih provalio za sekundu)!I dalje ne verujem al tako stoje stvari,ja prezadovoljan
!

Probao sam zapaliti kao dete,6-7god imadoh i to sam nasao kod oca one kubanske tompuse.Nismo znali kako se pusi tompus,umesto fuckanja uvlacili smo duboko dim te su se dvojica drugara onesevestila na kratko :trljamoci: .Posle toga nalazili smo neki kent i pusili cak i svilu od kukuruza

Pokojni otac je pusio punih 30g,kako je pricao po 2-3 pakle dnevno al kad me je dobio 81prve sve je zguzvao u sporet i zapalio.2005e je operisao srce u Kamenici i znaci posle 24god otkako je ostavio pusenje pri preoperativnim analizama na snimku spluca sam video 4-5 fleka po 2-3cm.Doktor je rekao da je to od pusenja.Znaci ona prica da se po odbacivanju cigareta pluca regenerisu za 10god ne piju vodU!
Sadasnja devojka/buduca supruga je pusila neki EVE ali ne mnogo3-4 cigarete dnevno dok kad je neko kafenisanje sa sestrom,majkom ode i kutija dnevno.Zestoko sam joj zamerao jer sve stvari smrde od duvana,smrdi soba,ljubis pepeljaru..ma da poludis.Sve ostalo perfektno stima u vezi ali eto cigare problem pa to ti je.
Vratim se sa puta pre 20ak dana a meni moja draga kaze da te iznenadim,pusenje je proslost,prestala sam pre par dana.Ja :trljamoci: i ne verujem.Iskreno mislio sam da me laze ali evo proslo mesec dana i ne pusi,cak ni krisom (dzaba zvake,pranje zuba i ostalo,po zadahu bih provalio za sekundu)!I dalje ne verujem al tako stoje stvari,ja prezadovoljan

- pedja
- član 001
Jasno je sve.Sh@rance napisao: Evo ti par primera sta je bolje za mene ako imam bar neki porok i za moju porodicu:
Ipak,
Dati sto eur na cigare umesto detetu za igracku nije rezonski
Sta ce necija porodica kada krenes da se susis, da ti ispadaju zubi, kada prerano ostanu deca bez oca/majke... pasivni pusaci takodje stradaju
Sve ima svoje...a zdravlje je najbitnije.
Tptlk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Znao sam da cete se popaliti na "izuzetno kvalitetne" iako sam se ogradio kad sam rekao da su SVE cigare stetne.
Ima razlike u kolicini katrana, ugljen monoksida, nikotina, a nije daleko od toga da su ove moje i na neki nacin parfimisane, ili kao sto sre rekli premazane narkoticima, pa mi samo one odgovaraju, taman se o istom trosku i drogiram
Dugo sam pusio i Davidoff Classic, ali mi je postao jak kao "prva jutarnja cigara", i sad eto vec skoro 5 godina pusim ovaj.
Ima razlike u kolicini katrana, ugljen monoksida, nikotina, a nije daleko od toga da su ove moje i na neki nacin parfimisane, ili kao sto sre rekli premazane narkoticima, pa mi samo one odgovaraju, taman se o istom trosku i drogiram

Dugo sam pusio i Davidoff Classic, ali mi je postao jak kao "prva jutarnja cigara", i sad eto vec skoro 5 godina pusim ovaj.