Parkiranje
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Parkiranje
Ovo za vozila vlade
, tako tipicno i tako sabanski.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To su takozvani invalidi u mozak.
Zabranjeno je preko linije voziti u rikverc.Modesty napisao:Pa ima li kakve veze sa koje strane dolazis?
Npr. ako dolazis sa strane na koju parkiras, logicno ulazis napred, ali sa kontra strane bi bilo lakse unazad...
I kada su na 90st. ako parkiras na suprotnu stranu ulazis napred, a na tvoju unazad... Nekako mi je tako logicno
Tako da ako dolazis iz suprotnog smera, ne mozes da ga "uteras" u rikverc preko linije. Bila puna ili ne.
Pa retko ko ide preko linije, predjes u suprotnu traku, pa onda ides u rikverc. ne znam da li se dobro razumemo... I to pod uslovom da nastavljas posle istim putem, u suprotnom nema svrhe ulaziti unazad...
Ovo se vise odnosi na normalan parking pod uglom od 90st, jer kad ulazis na svoju stranu moras da lomis auto, mada u principu svi se parkiramo od slucaja do slucaja, pa i u zavisnosti od gustine saobracaja u tom trenutku, pravca kretanja posle izlaska itd itd itd Eto o cemu vozaci misle, dok im suvozaci nesto trabunjaju...
Ovo se vise odnosi na normalan parking pod uglom od 90st, jer kad ulazis na svoju stranu moras da lomis auto, mada u principu svi se parkiramo od slucaja do slucaja, pa i u zavisnosti od gustine saobracaja u tom trenutku, pravca kretanja posle izlaska itd itd itd Eto o cemu vozaci misle, dok im suvozaci nesto trabunjaju...

Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Pređeš u suprotnu traku preko pune linije
A kada se isparkiravaš kreneš direktno u pogrešan smer

A kada se isparkiravaš kreneš direktno u pogrešan smer

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Sve u svemu taj parking nije namenjen da se tako koristi. Niti je za rikvers niti je za suprotan smer. Kad malo bolje razmislis neprirodno ga je koristiti na takav nacin. 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Najčešće su takvi parkinzi u jednosmernim ulicama ili dvosmernim sa punom linijom, što mu dođe isto, i to nije slučajno.
nikaragva napisao:Sve u svemu taj parking nije namenjen da se tako koristi. Niti je za rikvers niti je za suprotan smer. Kad malo bolje razmislis neprirodno ga je koristiti na takav nacin.

Ja pricam spanski, a ostali kineski, ne mogu da komentarisem i objasnjavam, jer sta god da kazem pogresno se cita...
Uglavnom nisam komentarisala sliku gore, niti sam negde spomenula punu liniju, o cemu pricate nije mi uopste jasno...
Mozda je neprirodno, ali je nekad neizbezno, ako ima vozaca ovde ili bilo gde koji nikada nisu presli preko pune linije (u nuzdi) onda sam ja najgora i treba mi oduzeti vozacku...
Uglavnom nisam komentarisala sliku gore, niti sam negde spomenula punu liniju, o cemu pricate nije mi uopste jasno...
Mozda je neprirodno, ali je nekad neizbezno, ako ima vozaca ovde ili bilo gde koji nikada nisu presli preko pune linije (u nuzdi) onda sam ja najgora i treba mi oduzeti vozacku...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Nema veze jel puna. U rikverc se ne ide preko linije. To se prvo uci u auto skolama. Zato kada ides u rikverc desni migavac je onaj koji je bitan 

Na stranu pravila, autoskole i slicno, mislim da je ne prirodno kljucna rec. Jednostavno ne vidim situaciju u kojoj bih ovako morao da parkiram. Pa cak i da predjem preko linije nab'o bih ga pravo, ne bih isao u rikverc pa da ostanem u pogresnom smeru.
Pa teško ćeš objasniti koja te nužda naterala da se baš tu parkiraš u rikverc.Modesty napisao: Mozda je neprirodno, ali je nekad neizbezno, ako ima vozaca ovde ili bilo gde koji nikada nisu presli preko pune linije (u nuzdi) onda sam ja najgora i treba mi oduzeti vozacku...

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Pokazivač pravcanikaragva napisao:Zato kada ides u rikverc desni migavac

Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Po zakonu si obavezan da imaš sva 4 upaljena kada ideš u nazad.
:ceskamsepoglavi: Imas svetlosnu signalizaciju za kretanje u nazad (belo svetlo bar na jednoj svetlosnoj grupi pozadi), das migavac uz onu ivicu pita z koju se kreces...
Ili mi je to za sva 4 isparilo iz glave jer sam mozda sreo jedino u teoriji kada se polagalo, hm.
Ili mi je to za sva 4 isparilo iz glave jer sam mozda sreo jedino u teoriji kada se polagalo, hm.