Kosilice za travu
Re: Kosilice za travu
Gledam revjuove na jutubu od ovog dreame a1 i pitam se zasto bi iko koristio bilo sta drugo osim robota koji sve radi za tebe.
Ili kog neće ne-poštene cike odneti kad vide kako sam ide po dvorištu gde danima nema nikog.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kosilice za travu
Zamenio sam celo kvačilo, trimer opet radi kao nov. 

900 din kod “Peraša” koji je naravno jedini radio danas. Nisu imali samo oprugu pa sam uzeo sve komplet.

900 din kod “Peraša” koji je naravno jedini radio danas. Nisu imali samo oprugu pa sam uzeo sve komplet.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
@Gaginh0 @Saša
Hvala drugari, danas pokrenuo kosilicu, sve kao što ste rekli. Još je verovatno značio ipak i prethodni Sašin post koji je bio za trimer.
Doneto novo gorivo, dosuo, malo samo upumpao goriva (na ono gumeno što se pritiska), i upalio bez problema. Nije baš iz prve, ali ako je i iz pete, mislim da se to računa kao da je iz prve - svakako je bez problema.
I baš lepo kosi. Treba je baš baš porasla, al uspeva kosilica to polako.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
Hvala drugari, danas pokrenuo kosilicu, sve kao što ste rekli. Još je verovatno značio ipak i prethodni Sašin post koji je bio za trimer.

Doneto novo gorivo, dosuo, malo samo upumpao goriva (na ono gumeno što se pritiska), i upalio bez problema. Nije baš iz prve, ali ako je i iz pete, mislim da se to računa kao da je iz prve - svakako je bez problema.

I baš lepo kosi. Treba je baš baš porasla, al uspeva kosilica to polako.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Smatram da je ovo provokacija.ftj napisao:Gledam revjuove na jutubu od ovog dreame a1 i pitam se zasto bi iko koristio bilo sta drugo osim robota koji sve radi za tebe.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Ja sam ozbiljan, redovno slusam kako se ljudi zale da ih smara kosenje trave a ovo deluje kao idealno resenje. Ok ne moze da se krene od neke zarasle pustolovine al za odrzavanje idealno. Tj. ovo je šišanje a ne košenje trave.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:

Biće sve više interesantnih modela, po pristupačnim cenama.
Sent from my CPH2581 using Tapatalk
Mi smo prr mesec dana pazarili ovu :
https://www.villager.rs/products/atlas- ... a-kosacica
Ne kupimo uopste travi, bez kjyije je koristimo i ona sve samelje i ostavlja ispod kako se prolazi. Milina.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
https://www.villager.rs/products/atlas- ... a-kosacica
Ne kupimo uopste travi, bez kjyije je koristimo i ona sve samelje i ostavlja ispod kako se prolazi. Milina.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
- propeler
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 12:28
- Garaža: Honda CRV 1.6 i-DTEC mk4
Ta je OK kada redovno šišaš travu pa kada izmalčira ostaje praktično prašina, ali ako je trava zarasla, kao meni u proleće npr, onda od tog nema ništa jer ostaje previse otpada i mora korpa. Po mom iskustvu, promenio sam jedno 3 električne kosilice, prošle godine sam kupio benzinjaru i to je prava stvar. Nema kablova, velika korpa i dovoljno snage i za visoku travu sa kojom se električna mučila. Milina za košenje ponajviše zbog kabla i veličine korpe. Kosilica je kao neka wurth ali u suštini to isto što i taj Villager samo jeftinijea bila kad sam uzimao.. Isti OHV motor od 150ccm, iste funkcije, i radi kao mećava za sada. Mada joj je tek druga godina pa da je ne ureknem pu pu
Kada trava zaraste ide lagano košenje sa korpom a nakon toga malčiranje koje koristim do kraja leta. Ošišam cca 300m2 travnjaka za pola sata sa sve pauzom za pivo. Pre toga električnom sa malom korpom i preštekivanjem kabela po dvorištu 3x više vremena mi trebalo.
Za trenutnu razliku u ceni između iole krštene električne i neke no name OHV benzinjara je prava stvar. Neka krštena električna od cca 1,2-1,4kW je opet slabija od najslabije motorne a košta samo cca 30% manje.
Akumulatorske nisam ni razmatrao, u prodavnici su mi rekli da je to OK za malecke travnjake do 100m2 ali da za moju površinu to ni ne gledam.

Kada trava zaraste ide lagano košenje sa korpom a nakon toga malčiranje koje koristim do kraja leta. Ošišam cca 300m2 travnjaka za pola sata sa sve pauzom za pivo. Pre toga električnom sa malom korpom i preštekivanjem kabela po dvorištu 3x više vremena mi trebalo.
Za trenutnu razliku u ceni između iole krštene električne i neke no name OHV benzinjara je prava stvar. Neka krštena električna od cca 1,2-1,4kW je opet slabija od najslabije motorne a košta samo cca 30% manje.
Akumulatorske nisam ni razmatrao, u prodavnici su mi rekli da je to OK za malecke travnjake do 100m2 ali da za moju površinu to ni ne gledam.
Civic EG3 - ex, Prelude BB9 - ex, Civic VTI - ex, Celica TS - ex, Civic Type R - ex, Civic Type S - ex, CRV mk4 - now
kako bre 150ccm, ti motori obično imaju manju zapreminu. sem ako nisu 4-taktna honda.
moj stihl ima 27ccm ili tako nešto bedno.
moj stihl ima 27ccm ili tako nešto bedno.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa klikni na link pa ćeš videti da je ona Villiger 146ccm.
Na brzinu sam pregledao sajt i kubikaža se kreće od 125 do 180ccm. U sve ide već pominjani Briggs & Stratton motor.
Na brzinu sam pregledao sajt i kubikaža se kreće od 125 do 180ccm. U sve ide već pominjani Briggs & Stratton motor.
kosačica?Gaginh0 napisao: 17 Maj 2025, 09:23 Pa klikni na link pa ćeš videti da je ona Villiger 146ccm.
ja gledam trimere, retko tu prelazi 50ccm
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Paa "propeler" je pisao o kosačici od 150ccm, a ti si direktno odgovorio na to, kako da povežem da misliš na trimer?