Domaće auto emisije
Re: Domaće auto emisije
idalje dosadne epizode
Sreten >> Borko
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Steta sto nije detaljnije.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Domaće auto emisije
Pa ne može svaki put razvaljivati V12 mašine. Meni bi emisija bila još interesantnija kada bi pored tih egzotika radili i ponekad i neke obične ali problematične motore.
Interesantan video.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Mene i dalje čudi koliko su mnogi delovi savremenih motora nepristupačni odnosno koliko se toga mora skinuti da bi se prišlo nečemu. Otkako gledam ovu i slične emisije ne čude me više nimalo visoke cene radova na modernim automobilima. Ili, bolje rečeno, ubuduće ću rado platiti svaku iole komplikovaniju intervenciju da se ne patim sa tim. Krvav je to posao.
Isto i ja mislim.
Zakomplikovali su i što je moralo i što nije. Ne daj Bože samo jedan šraf da neće da se odvije, a to je najčešće baš onaj najnedostupniji... Ode mast u propast.
Gledajući ove klipove sa popravkama zapadnjačkih kola, stičem utisak da je moj Hyundai daleko jednostavniji i pristupačniji. Bar ono što se vidi.
Zakomplikovali su i što je moralo i što nije. Ne daj Bože samo jedan šraf da neće da se odvije, a to je najčešće baš onaj najnedostupniji... Ode mast u propast.
Gledajući ove klipove sa popravkama zapadnjačkih kola, stičem utisak da je moj Hyundai daleko jednostavniji i pristupačniji. Bar ono što se vidi.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Cini ti se. Zavisi sta.
Inace, malo nasi majstori vole da se prave pametni a malo i nece da uloze u opremu. Moj majstor kod koga idem kada je nesto teze sto na ne mogu, ima dizalice, hidraulicni sto i tu nema mnogo razmisljanja. Cim treba ovako nesto, motor napolje sa sve prednjim vesanjem, odozdo. Onda to tako brzo ide i njemu brze i proveri sve a i po novcanik musterije bolje.
Mom rodjaku je trebao da zameni kvacilo, nosace motora i neko crevo zavuceno. Motor izleteo napolje za sat i po, zamena svega toga van auta bukvalno sat i vratio za sat i po. Naplatio 4 sata rada, auto usao ujutru u radionicu i izasao u 2 popodne. (Pauze, predah i sl ne ulaze u normu). Da je sve radio na autu, namucio bi se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Inace, malo nasi majstori vole da se prave pametni a malo i nece da uloze u opremu. Moj majstor kod koga idem kada je nesto teze sto na ne mogu, ima dizalice, hidraulicni sto i tu nema mnogo razmisljanja. Cim treba ovako nesto, motor napolje sa sve prednjim vesanjem, odozdo. Onda to tako brzo ide i njemu brze i proveri sve a i po novcanik musterije bolje.
Mom rodjaku je trebao da zameni kvacilo, nosace motora i neko crevo zavuceno. Motor izleteo napolje za sat i po, zamena svega toga van auta bukvalno sat i vratio za sat i po. Naplatio 4 sata rada, auto usao ujutru u radionicu i izasao u 2 popodne. (Pauze, predah i sl ne ulaze u normu). Da je sve radio na autu, namucio bi se.
Dobro, tačno je i to. Bez alata nema zanata, uvek bilo. Ali opet vaditi motor zbog jednog creva malo je previše. Taj je očigledno uigran dobro kad tako brzo vadi i vraća motor.
- Saša
Ma dajte, vi o vađenju motora kao da se vadi akumulator.
I to je noćna mora od posla, verujte mi. Kakav god alat da imaš. A i kada ga izvadiš opet moraš da skidaš masu stvari sa motora da bi prišao. 

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Odakle ti da on zna da radi problematične motore?Saša napisao:Pa ne može svaki put razvaljivati V12 mašine. Meni bi emisija bila još interesantnija kada bi pored tih egzotika radili i ponekad i neke obične ali problematične motore.

- Saša
Domaće auto emisije
A što ne bi znao? Pitanje je samo da li hoće (a verovatno neće). Svaki od tih servisa se vremenom specijalizuje za nešto što mu iz ovoga ili onoga razloga najviše leži odnosno imaju tu klijente i zaradu (nađu određenu “nišu” na tom tržištu). Borko se očigledno fino snalazi u uvozu i prodaji starijih automobila visoke klase uz održavanje i novijih modela slične i iste klase, radi pritom sebi odličan marketing preko tog svog You Tube kanala i to je to.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ako sme da se pita, odakle toliki hejt prema tom kanalu, ne prodje neki post o tome da ne napises nesto podrugljivocarov2 napisao: 15 Sep 2024, 18:06Odakle ti da on zna da radi problematične motore?Saša napisao:Pa ne može svaki put razvaljivati V12 mašine. Meni bi emisija bila još interesantnija kada bi pored tih egzotika radili i ponekad i neke obične ali problematične motore.

Verovatno znas nesto privatno sto mi ne znamo.

Ja vise ne pratim klipove, dosadilo mi je da gledam promene ulja, kaiseva, kocnica..
BMW oil leaks nikad ne dosadi 
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sent from my SM-S918B using Tapatalk