Koliko troši?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Koliko troši?
Sto na gear change imas samo pola zvezdice
?

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Koliko troši?
Autoput većinom, jedna brzina i piči… Nije bilo puno rada menjačem… 
p.s. Plus mnogo rano traži da se šalta da bih zadovoljio njegove ekološke standarde. Pa ne mogu voziti šestom stalno i to recimo samo 50-60 km/h tako da ga ignorišem i vozim po osećaju i zvuku motora. Mislim, trudim se ali nisam tu uspeo još dobiti više od 2 zvezdice.
Sent from my iPhone using Tapatalk

p.s. Plus mnogo rano traži da se šalta da bih zadovoljio njegove ekološke standarde. Pa ne mogu voziti šestom stalno i to recimo samo 50-60 km/h tako da ga ignorišem i vozim po osećaju i zvuku motora. Mislim, trudim se ali nisam tu uspeo još dobiti više od 2 zvezdice.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Vozio sam je sada nedelju dana u svakakvim uslovima, pa ću sada napisati neki svoj utisak, nakon godinu dana recimo i drugog mog korišćenja "na duže".DukeNS napisao:Jako dobra potrosnja!
Napisi rec-dve o autu…
Ja tim autom(primerkom) nisam zadovoljan.
U glavi mi je ovih dana rečenica, SUV, savršen porodičan auto.
Meni ovaj SUV nije savršen porodičan auto, čak ni blizu.
Najviše imam problem sa prostorom, auto jednostavno nema veliki gepek, nema nešto mnogo prostora u kabini(osim visina)...jedan Pasat ili Oktavija(da ne kažem Superb) ga pojedu sa prostorom i funkcionalnošću.
Auto ima 17 točkove i dobro se vozi, ali jednostavno nije udoban. Od porodičnog auta očekujem da bude udoban, a ne da se na račun udobnosti vozi dobro.
Danas izgleda nema mnogo udobnih automobila, jer svi jure velike felne i neki izgled.
Prema motoru nisam više tako kritičan, kao i ranije, slabo ide, ali kada mu se vadi mast(a prosto tako mora) može dosta da se pretiče na magistrali i može da prati dizel sedane od nekih 120 KS. (Ide negde kao Oktavija 1.6 TDI)
Ako mene neko pita, savetujem, ako postoji mogućnost, uvek 2.5 sa automatskim menjačem.
Manuelni menjač je klasika, po meni nije za ovakav auto.
Motor za divno čudo, ne troši mnogo, prosto treba da se potrudiš da potrošnja bude veća od 10l.
Gasi 2 cilindra, tako da može baš niske cifre da pokaže.
Znači auto se vozi baš dobro, može da se vozi baš brzo(nema snage samo), bez problema sam pratio X4 2.0d, osim na pravcu.

Zvučna izolacija je odlična, 180 kmh je i saputnicima sasvim normalna putna brzina, bez ikakve drame.
Najveće prednosti su mu ulazak/izlazak, izgled spolja, enterijer koji je super i to je to.
Mane sam iznad naveo, a dodao bih još multimediju iz praistorije, pogotovo navigacija koja je bolja na Mio GPS uredjaju starom 15 godina.
Neki primerak sa najjačom opremom bi mi sigurno ostavio dosta bolji utisak, ali i dalje za mene to nije auto koji je pogodan za porodicu sa decom.
Bar ništa više nego Audi A4 recimo.

Sent from my LE2120 using Tapatalk
^
Ako može nekako ovaj post da se obeleži, da bude vidljiviji , da se lakše pronalazi u temama.
Friške misli, friški osećaj iz prve ruke.
Mazda je super auto,ali za srednju stalež klasu, koji prelazi od dole na gore.
Ali kad neko proba nešto da valja, pa sedne u Mazdu, onda bude njaaah.
Ako može nekako ovaj post da se obeleži, da bude vidljiviji , da se lakše pronalazi u temama.
Friške misli, friški osećaj iz prve ruke.
Mazda je super auto,ali za srednju stalež klasu, koji prelazi od dole na gore.
Ali kad neko proba nešto da valja, pa sedne u Mazdu, onda bude njaaah.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Boze oprosti kakva tvrdnja i opazanje…. 

Brzine idu u H-a !!!

Oktavijan prevazišao sva naša očekivanja.
Deca mirna preko 1000km, dve pauze od po 5 minuta i rana večera kad smo stigli u Srbiju. Odustali od pauze da prespavamo u povratku kad smo videli kako nam je dobar tempo i prevruć dan. Nikom se nije izlazilo iz kola.
Nikakva štednja, u odlasku katastrofa uslovi, pljusak, vetar, na moru klima nije gašena, niti na granicama na preko 40C. Povratak koliko god je bezbedno, uz dosta suženja na 1 traku na našem delu E75, pa je tu pao tempo. Ostalo sve leva traka i udri, kako Gr, Mk, tako i kod nas.
BG - Veles - Janjine - Lefkada - Kefa - Atina - BG

Deca mirna preko 1000km, dve pauze od po 5 minuta i rana večera kad smo stigli u Srbiju. Odustali od pauze da prespavamo u povratku kad smo videli kako nam je dobar tempo i prevruć dan. Nikom se nije izlazilo iz kola.
Nikakva štednja, u odlasku katastrofa uslovi, pljusak, vetar, na moru klima nije gašena, niti na granicama na preko 40C. Povratak koliko god je bezbedno, uz dosta suženja na 1 traku na našem delu E75, pa je tu pao tempo. Ostalo sve leva traka i udri, kako Gr, Mk, tako i kod nas.

Poslednja izmena od nidza u 25 Jul 2022, 13:12, izmenjeno 2 puta ukupno.
Razumem ako misliš da je zadnja rečenica možda prejaka.Day Walker napisao:Boze oprosti kakva tvrdnja i opazanje….
- Day Walker
Nema sta da mislim kad donosis globalni zakljucak na osnovu jednog posta i iskustva.
Brzine idu u H-a !!!

Ne,ne. Očigledno, nismo se razumjeli.
Vozio sam, mislim pa skoro sve Mazde u zadnjih 5-6godina koje su dostupne kod nas.
Carov2 post je samo sublimacija mog mišljenja o tom brendu. Sve je napisao.
Mazda je super dok se ne proba bolje.
Vozio sam, mislim pa skoro sve Mazde u zadnjih 5-6godina koje su dostupne kod nas.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Mnogo smo razmaženi. Kome SUV Mazda ne valja, može da se menja sa mnom.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jos samo da napises koji motor ima Oktavijan, ovako podaci ne znace puno.nidza napisao: 25 Jul 2022, 13:12 Oktavijan prevazišao sva naša očekivanja.
![]()

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Isti auto od januara 2021, 1.5 TSI 150KS, šaltung, nismo ga menjali.

Inače super potrošnja.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
- Day Walker
Pa pazi, nije dorasla premium brendovima po udobnosti npr, motorima (ovde mislim na to sto i dalje nisu presli na turbo benzince) ali po zavrsnoj obradi, materijalima i tome slicnom bi mogli malo premium brendovi da se ugledaju na Mazdu.member napisao:Ne,ne. Očigledno, nismo se razumjeli.
Vozio sam i vozim i bolje i losije od Mazde, pa mi i dalje izmami osmeh u toku voznje.
Brzine idu u H-a !!!

Pa hvala 
Baš nemam ništa pametno da napišem da ti udarim kontranapad

Baš nemam ništa pametno da napišem da ti udarim kontranapad