Corona virus
Re: Corona virus
Kod nas (NL) poceo ozbiljni pad testiranih i pozitivnih (pre nedelju dana imali smo rekordnih 440.000 dnevnih pozitivnih zbog kasnjenja podataka), a da se broj ljudi na intenzivnoj meri nije ni jednog trenutka povecao a u bolnici vecina koji su dosli su slucajno otkriveni da imaju i koronu. Verovarno je to i zasluga sto je busterovano 95% ljudi preko 65+
Sutra bi trebalo da pocnu da ukidaju ostala korona ogranicenja…
PS: Zadnjih 2 meseca statisticki manje umire ljudi nego u proseku…
Sutra bi trebalo da pocnu da ukidaju ostala korona ogranicenja…
PS: Zadnjih 2 meseca statisticki manje umire ljudi nego u proseku…
Trebalo bi da se zaustavi višak smrtnosti gde ga je bilo i da pređe u minus. Na dužem segmentu vremena, od par godina, će biti kao da ništa nije ni bilo...
Evo i kod nas omikron. Ustvari samo zena pozitivna, klinac i ja nista. Mislila da je najobicnija prehlada, nego nestao joj miris pa kao ajmo svi da se testiramo.
Ona pozitivna mi negativni. Evo vec vise nema prehladu i vratio se miris posle dva dana.
Dve AZ+Fajzer i kod klinca dva Fajzera sljakaju kao singerica. Mozda sam i ja bio pozitivan, ali antigenski nije detektovao jer nemam simptomatiku nikakvu. Svakako smo se izolovali, do kraja nedelje bez kontakta sa drugima.
Sa druge strane, ortak i njegova sestra, nevakcinisani, danima 39, proliv, povracanje, misici razbijaju, kosti bole... mnogo mladji od nas. Kumic drugi put fasovao (i one ja avaks), evo ga kuka, a ima 25 godina, visoka temp, bolovi... nije bas naivan ni omikron toliko. Srecom, ovo uglavnom ne ide na pluca, pa im je vec bolje ovih dana.
U sustini dobar test vakcinacije. Mozda imamo dobar imunitet svakako (trudimo se), ali cenim da su nam ove tri doze itekako pomogle da prodjemo asimptomatski a zena uz veoma blagu prehladu.
Kod klinca u razredu bilo dva slucaja, mozda nam je on preneo, a mozda i nije, bili smo sa drustvom u kontaktu vise puta, neki su prijavili simptome zamora i umora... ko ce znati.
Ona pozitivna mi negativni. Evo vec vise nema prehladu i vratio se miris posle dva dana.
Dve AZ+Fajzer i kod klinca dva Fajzera sljakaju kao singerica. Mozda sam i ja bio pozitivan, ali antigenski nije detektovao jer nemam simptomatiku nikakvu. Svakako smo se izolovali, do kraja nedelje bez kontakta sa drugima.
Sa druge strane, ortak i njegova sestra, nevakcinisani, danima 39, proliv, povracanje, misici razbijaju, kosti bole... mnogo mladji od nas. Kumic drugi put fasovao (i one ja avaks), evo ga kuka, a ima 25 godina, visoka temp, bolovi... nije bas naivan ni omikron toliko. Srecom, ovo uglavnom ne ide na pluca, pa im je vec bolje ovih dana.
U sustini dobar test vakcinacije. Mozda imamo dobar imunitet svakako (trudimo se), ali cenim da su nam ove tri doze itekako pomogle da prodjemo asimptomatski a zena uz veoma blagu prehladu.
Kod klinca u razredu bilo dva slucaja, mozda nam je on preneo, a mozda i nije, bili smo sa drustvom u kontaktu vise puta, neki su prijavili simptome zamora i umora... ko ce znati.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Zar nije delta poslednja sa simptomom nestanka čula?
Kod Omikrona isto, uglavnom blazi gubitak mirisa ali ne i ukusa. Dakle nije bio potpun gubitak, ali se osetilo i zato smo isli na test. Tipa nije osecala neke mirise, dok nesto jeste ali ono 5%. Culo ukusa normalno. I vec sutradan se lagano vracalo culo mirisa u normalu (na dan testa), a dans maltene full.
Ali cak i kod Delte je bilo prosarano. Fifty-fifty. Kod Omikrona je ovako, i redje je. Ali vise izaziva brzu temp i stomacne probleme, malaksalost (kao sto su opisali u JAR). Ne ide na pluca.
Najcesci simptiomi kod vakcinisanish su upravo simptomi prehlade, kod nekih niza temp i grlobolja.
Ovaj moj mi rece, desetak procenata pacijenata sa omikronom ima gubitak mirisa i / ili ukusa ili oboje.
Ali cak i kod Delte je bilo prosarano. Fifty-fifty. Kod Omikrona je ovako, i redje je. Ali vise izaziva brzu temp i stomacne probleme, malaksalost (kao sto su opisali u JAR). Ne ide na pluca.
Najcesci simptiomi kod vakcinisanish su upravo simptomi prehlade, kod nekih niza temp i grlobolja.
Ovaj moj mi rece, desetak procenata pacijenata sa omikronom ima gubitak mirisa i / ili ukusa ili oboje.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Isto i nase kumce bilo pozitivno prosle nedelje, donelo iz skole, a kumovi nikakve simptome, AZ plus Fajzer, 2x kinez plus Fajzer.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nama (NL) od sutra skoro sve ukidaju a prestaju sa testiranjima na koronu - cim se jos malo vise smanji trenutni talas…
https://nos.nl/liveblog/2417413-coronap ... n-gisterenBrojke o koroni od sutra se više neće računati u savetima za putovanja
Od sutra se brojke o korona virusu u nekoj zemlji više neće računati za putne savete Ministarstva spoljnih poslova. To potvrđuju insajderi iz Haga nakon izvještavanja u De Telegraaf-u. To znači da se desetine zemalja van Evrope vraćaju na žutu šifru („pazite, postoje rizici).
Sutra ujutru saveti za putovanja tridesetak popularnih destinacija za odmor već će biti opušteni. Još nije jasno šta su to.
Od početka pandemije korone, saveti o putovanju su povezani sa ciframa o koroni, tako da se taj narandžasti kod („samo neophodno putovanje“) primenjuje na skoro ceo svet. Prošlog leta, narandžasti kod u Evropskoj uniji je već istekao.
Da, ide se na to - vakcinisan, busterovan, to je to - free to go. Ko nece, sam je odgovoran za svoje zdravlje. Pa kako prodje.
Bukvalno da se zena nije testirala pojma ne bi imali, takvih blagih prehlada je imala svake druge zime.
Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk
Bukvalno da se zena nije testirala pojma ne bi imali, takvih blagih prehlada je imala svake druge zime.
Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk
Prođe za par dana, vakcine strong.Heinz napisao:Ja sam se koroniro, 2 kineza i fajzer.
U mom slučaju je ovo kao baš gadna prehlada, mislim da ću na kraju da idem kod ORL, udara mi na sinuse izgleda.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Spojio si istok i zapad, zar si očekivao bilo šta drugo
Malo o zaraznosti omikrona: supruga nikom nije prenela, bar simptomatski. Drugarica je bila kod nas dva dana za vikend, evo jutros se testirala cisto za svaki slucaj posto je bila dosta s nama-negativna. Nema simptome. Ostali s kojima smo bili u kontaktu pre zeninog testa, isto niko nista (mislim niko nema nikakav simptom, a proslo je 5 dana od kontakta). Zena je dobila simptome obicne prehlade pre 8 dana a prekjuce je bio pozitivan test, klinac i ja negativni, bez simptomatike, iako sumnjamo na klinca da je doneo, ipak ide u skolu, a bilo je slucajeva u razredu, posto nismo imali nikakve kontakte sigurno 7 dana pre zeninih simptoma, a klinac je isao na praksu, na casove...
Posle 6 dana je odavno sve prošlo. Bila je zarazna pre 8 dana +2.
Mislio sam dok su simptomi bili u toku, niko nije fasovao od supruge... ocigledno mora i sa omikronom dosta duzi kontakt za zarazavanje. Bar kod nas vakcinisanih. Klinac je bas puno bio u kontaktu sa to dvoje koji su zarazeni u razredu bili, to je verovatno to. Ti klinci su imali klasicne simptome, temperaturu, malaksalost, umor nekoliko dana... Eto, vakcina postedi cak i decu tih simptoma i omogucava lagodno asimptomatsko preboljevanje
U pitanju je uzrast od 15 godina inace.
Takodje je i dokaz da vakcinisani mnogo manje sire virus, jer je bas potrebno duze vreme da nekog zarazis, za razliku od nevakcinisanih (a imamo gomilu primera sada, veoma kratki kontakti i odmah zarazavanje sa mnogo tezom simptomatikom).
Naravno, sve je individualno, ali kako sve to pratimo preko ovog naseg, vakcine su se bruka dobro pokazale u svemu kad se sve sagleda.

Takodje je i dokaz da vakcinisani mnogo manje sire virus, jer je bas potrebno duze vreme da nekog zarazis, za razliku od nevakcinisanih (a imamo gomilu primera sada, veoma kratki kontakti i odmah zarazavanje sa mnogo tezom simptomatikom).
Naravno, sve je individualno, ali kako sve to pratimo preko ovog naseg, vakcine su se bruka dobro pokazale u svemu kad se sve sagleda.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ne znam zašto, ali u nekom momentu od Nove godine se korona baš jako širila. Znam da je bivalo među kolegama malo malo pa da je neko zakačio, gomila da ne zna ni kako. I to kao da se u tih par nedelja zarazilo znatno više poznanika nego u bilo kojih par nedelja ranije. Rekao bi da je očigledno da se baš lako širilo, inače bi ljudi povezivali lakše kako i od koga. Sad kao da je opet "po starom", da je manje zarazno. Vakcina verujem da pomaže, ali kao da je tu bilo i još nešto: kakvo je bilo vreme, koje su u to doba ljudi imali navike (koje bi uticale na imunitet i zaražavanje), i slično.
Mi nismo bili u kontaktu bukvalno nedelju dana pre toga da bi znali da smo se zarazili
Nego jedino je klinac isao u skolu i imali su dva slucaja u razredu 
Omikron je isti, lako hvata
Nego je dosta ljudi sad to proslo. Ali vidimo isto tako da nije bas da se toliko lako siri, hocu da kazem. Za vreme i posle NG si imao masovna zimovanja, raspust, masovna slavlja... logicno je da mnogo vise ljudi oboli nego sad 

Omikron je isti, lako hvata