Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Grčka

Post od Ogi »

Grujic napisao: 23 Jul 2021, 09:03 Kongres neki, nije turizam

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
E onda ok. :) Meni je Solun super, doduse samo sam jednom bio par sati u centru i kao sve je ok ali ljudi kazu da je tamo preko leta nemoguce za zivot od vrucine, vlage i buke.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Ma jeeeeste.....

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Meni je odvratan bio svaki put kad smo svraćali. Jednom smo i spavali u centru, užas. Nikad više.

Inače, opet talasi. Plaka propala.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Mi smo bili pre 3 godine, spavali dve noći negde blizu centra. Oduševio me grad, planiram da opet odemo čim bude prilike. Uzeli smo karte za Hop in hop off turistički bus ali zbog male dece nismo izdržali duže od 3 ili 4 stanice.
Apartman koji smo iznajmili je najbolji ikada, bukvalno savršenstvo, pa je i to doprinelo utisku. Na krovu zgrade, terasa na tri strane.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Meni je gotivan Solun. Ali mi je Atina perverzija. Bio sam tri puta i jedva cekam opet.

Mada su mi svi gradovi do jaja. Taj fazon njihov.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

u Atini nisam bio voleo bih da odem a Solun mi je skroz ok grad, ove godine 99% nista od grcke tj letovanja uopste, zena dobila posao pre par dana tako da su planovi propali :(
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Atina je mnogo bolja od Soluna posto su super resili kanalizaciju i prljanje mora, pa malte ne u samom gradu mozes lepo da se kupas. Plus ima mnoge istoriske znamenitosti. Radio sam u njoj par meseci i bilo je bas dobro. Plus bas je dosta veca od Soluna i dosta bolje urbanizovana…
Gavro36
Reactions:
Pridružio se: 16 Okt 2017, 22:00
Garaža: Golf VII 1.6 TDI BlueMotion

Post od Gavro36 »

Grujic napisao: 22 Jul 2021, 22:44 Kakva je situacija sa parkingom u Solunu? Jos nisam dobio odgovor od hotela, al me zanimaju alternative.. kraj avgusta termin

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Bio sam 2019. na par dana i vlasnica smeštaja je preporučila ovaj parking https://goo.gl/maps/rxC1A2CWuwyBWBhP7 (Plateia parking, Vas.Irakleiou ulica) ili parking KINISSI (https://goo.gl/maps/wCai6vr6AMVEJ4ug8), uobičajna cena je 15e dan, mislim da sam plaćao oko 12e na duže. Ostavlja se kljuć od auta kod njih
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Inzaghi napisao:Meni je gotivan Solun. Ali mi je Atina perverzija. Bio sam tri puta i jedva cekam opet.

Mada su mi svi gradovi do jaja. Taj fazon njihov.
Takodje, Atina je fantazija od grada. Bio na Glifadi pre 3 god, svako vece u Atinu tamo vamo, fantasticnih 15 dana

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja sam bio par dana na ekskurziji (2008), lep grad stvarno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
pedjaks
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2013, 21:07

Post od pedjaks »

pozdrav,
ako smeštaj u gr ugovorim telefonski, da li mi treba neka potvrda od vlasnika smeštaja ili samo u plf obrascu navidim adresu smeštaja?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja sam ugovorio viberom, odstampacu prepisku za svaki slucaj, kao i swift potvrdu placanja ali ti to niko nece traziti, mada ko zna. Napisi mail i trazi potvrdu.
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi

Post od Rade »

pedjaks napisao:pozdrav,
ako smeštaj u gr ugovorim telefonski, da li mi treba neka potvrda od vlasnika smeštaja ili samo u plf obrascu navidim adresu smeštaja?
Ne treba ti ništa samo naziv smeštaja i mesto smeštaja mada je i samo mesto dovoljno za plf samo nađi postcod

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Heinz napisao: 23 Jul 2021, 15:25 Meni je odvratan bio svaki put kad smo svraćali. Jednom smo i spavali u centru, užas. Nikad više.

Inače, opet talasi. Plaka propala.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Slika
Šteta zbog vremena, ali Pelion je extra, pogotovo ta strana.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Uvek su tu talasi sem ako je bonaca i nema vetra. Čak šta više meltemi je trenutno umeren, na Limnosu koji je sigurno vetrovitiji ne prelazi 4 bofora, brodovi preko Egeja normalno idu a saobraćaj se prekida na 7.

Ako srećom nabodete 7-10 dana bez vetra i talasa onda je Pilion lutrija, ja sam iskusio i jedno i drugo. Plus tamo ume da se spusti i zajeban zapadni vetar koji duva sa Balkana i onda u solunskoj dolini deo promeni smer i spusti se niz obalu a deo produži preko Halkidikija kod nas ovde. Ali to je retko i obično ne traje duže od jednog popodneva.

I dalje mi se čini da turista ovde na ostrvu ima manje nego prošle godine. Ali ipak dovoljno da drugari koji drže biznise prežive bez drame. Taverna u selu kida i atmosfera je strava uprkos najezdi naprednjačkih Bugara. Poslednjih dana vidi se dosta slovenačkih vozila kampera, glas o Limnosu je stigao i do njih. Oduševljeni prirodom, cenama, opuštanjem. Kažu voziće i ponovo 1500km za ovaj ugođaj. Realno su mnogo manji smarači od novokomponovanih Bugara, voleo bih da se malo izbalansira odnos...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Odgovori