Grujic napisao: 23 Jul 2021, 09:03
Kongres neki, nije turizam
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
E onda ok. Meni je Solun super, doduse samo sam jednom bio par sati u centru i kao sve je ok ali ljudi kazu da je tamo preko leta nemoguce za zivot od vrucine, vlage i buke.
Mi smo bili pre 3 godine, spavali dve noći negde blizu centra. Oduševio me grad, planiram da opet odemo čim bude prilike. Uzeli smo karte za Hop in hop off turistički bus ali zbog male dece nismo izdržali duže od 3 ili 4 stanice.
Apartman koji smo iznajmili je najbolji ikada, bukvalno savršenstvo, pa je i to doprinelo utisku. Na krovu zgrade, terasa na tri strane.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
u Atini nisam bio voleo bih da odem a Solun mi je skroz ok grad, ove godine 99% nista od grcke tj letovanja uopste, zena dobila posao pre par dana tako da su planovi propali
Atina je mnogo bolja od Soluna posto su super resili kanalizaciju i prljanje mora, pa malte ne u samom gradu mozes lepo da se kupas. Plus ima mnoge istoriske znamenitosti. Radio sam u njoj par meseci i bilo je bas dobro. Plus bas je dosta veca od Soluna i dosta bolje urbanizovana…
Grujic napisao: 22 Jul 2021, 22:44
Kakva je situacija sa parkingom u Solunu? Jos nisam dobio odgovor od hotela, al me zanimaju alternative.. kraj avgusta termin
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Bio sam 2019. na par dana i vlasnica smeštaja je preporučila ovaj parking https://goo.gl/maps/rxC1A2CWuwyBWBhP7 (Plateia parking, Vas.Irakleiou ulica) ili parking KINISSI (https://goo.gl/maps/wCai6vr6AMVEJ4ug8), uobičajna cena je 15e dan, mislim da sam plaćao oko 12e na duže. Ostavlja se kljuć od auta kod njih
Ja sam ugovorio viberom, odstampacu prepisku za svaki slucaj, kao i swift potvrdu placanja ali ti to niko nece traziti, mada ko zna. Napisi mail i trazi potvrdu.
pedjaks napisao:pozdrav,
ako smeštaj u gr ugovorim telefonski, da li mi treba neka potvrda od vlasnika smeštaja ili samo u plf obrascu navidim adresu smeštaja?
Ne treba ti ništa samo naziv smeštaja i mesto smeštaja mada je i samo mesto dovoljno za plf samo nađi postcod
Uvek su tu talasi sem ako je bonaca i nema vetra. Čak šta više meltemi je trenutno umeren, na Limnosu koji je sigurno vetrovitiji ne prelazi 4 bofora, brodovi preko Egeja normalno idu a saobraćaj se prekida na 7.
Ako srećom nabodete 7-10 dana bez vetra i talasa onda je Pilion lutrija, ja sam iskusio i jedno i drugo. Plus tamo ume da se spusti i zajeban zapadni vetar koji duva sa Balkana i onda u solunskoj dolini deo promeni smer i spusti se niz obalu a deo produži preko Halkidikija kod nas ovde. Ali to je retko i obično ne traje duže od jednog popodneva.
I dalje mi se čini da turista ovde na ostrvu ima manje nego prošle godine. Ali ipak dovoljno da drugari koji drže biznise prežive bez drame. Taverna u selu kida i atmosfera je strava uprkos najezdi naprednjačkih Bugara. Poslednjih dana vidi se dosta slovenačkih vozila kampera, glas o Limnosu je stigao i do njih. Oduševljeni prirodom, cenama, opuštanjem. Kažu voziće i ponovo 1500km za ovaj ugođaj. Realno su mnogo manji smarači od novokomponovanih Bugara, voleo bih da se malo izbalansira odnos...