Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Servis - Razno

Post od Heinz »

Manžetna bi trebalo da dođe sa semeringom.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Malo sam bolje zagledao i fleke su nesto malo dalje od te pocepane manzetne na poluosovini, i vidim da je pocrneo deo gde se spaja menjac i motor. Verovatno da je nesto unutar menjaca.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Au bre... Izbacio je menjačko ulje na tu puknutu manžetnu, pa da ne bi napravio veću štetu - zameni manžetnu i sipaj ulje u menjač.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Nju menjam u toku nedelje, menjacko ulje je do sada gubio oko 200gr godisnje, videcemo koliko je sada otislo.
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Opruge se kupuju nove, kad ih ima. Pozoves Gazelu, Kit commerce, itd. i vidis gde sta ima i koliko kosta. Nisu skupe, a polovne originalne nisu nista bolje, cak sta vise, obicno budu losije, s obzirom na predjenu kilometrazu, opterecenje koje su istrpele, itd., a polovne vec imas i jedna je pukla. Meni pre 2 godine na Meganu pukla prednja, a ove zadnja, insistirao sam da se promene sve 4 kad je pukla prednja, majstor kaze nema potrebe, pokazalo se da je ipak trebalo sve 4 promeniti.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Pozvacu te vece radnje pre nego sto krenem kod majstora i videcu sta mi najvise odgovara. Jel ima neke velike razlike u kvalitetu oprugi? Ne trebaju mi neke extra najkvalitetnije, ali cesto vozim 5 ljudi ili neki teret i necu da mi za 2-3k km zadnji deo automobila propadne.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ima razlike u kvalitetu, te sto imas su losijeg kvaliteta (cim je pukla).
To sto pominjes za moguce opterecenje /nosivost opruga zavisi od modula elasticnosti a ne od kvaliteta.
Za jedan isti auto obicno nekoliko razlicitih opruga po elasticnosti, tzv mekse i tvrdje, koje se odabiru prema potrebnom opterecenju. Cesto i fabrika nudi razlicite opruge pri narucivanju vozila.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ok hvala.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Da nastavim pricu, gledao sam razne forume u vezi opruga i saznao sam odgovor na ovo sto me je bunilo oko tvrdoca opruga. Moje imaju samo zutu boju, trebalo bi da ima 2 boje ali ja vidim samo jednu sto je mozda i dovoljno.
Druga stvar sto mi zapalo za oko je da sam citao da opruge pucaju kad amortizeri ne funkcionisu. Imam sve simptome za lose amortizere:
Pri naglom kocenju zaljuljaju prednji i zadnji kraj.
Osecam udare vetra kad sam sam u kolima.
Citao sam i o nekim testovima u kojem se automobil ljulja gore-dole i kad dodje do najnize tacke on treba sam da se podigne i vrati na neku normalnu poziciju? Ljuljao sam zadnji kraj i mogu da ga ljuljam 2 minuta on ide gore-dole i kad prestanem odmah je na istom polozaju kao sto je i bio pre toga. Gledao sam zadnje amortizere, imaju neku prljavstinu oko njih, nisam siguran da li su i kad procureli, na dodir deluju kao suplji i plasticni.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Gumica velicine 4cm kosta ovoliko:
http://mercedesdelovi.net/shop/vesanje/ ... 683260187/
Znaci nisu normalni
A170T
Reactions:

Post od A170T »

15 e ova opruga ali mi se cini da je pri vrhu varena, jel sam u pravu:

Slika screenshot windows

Ovaj prvi krug gore mi deluje deblje od ostatka.
botr
Reactions:

Post od botr »

Zaobidji polovne i promeni obe. Nova KYB opruga je 2200 dinara i deset puta je bolja od polovne. Polovna je jeftinija 300 dinara, je l to neka usteda?
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Pa polovnu sam hteo jednu, a nove bih obe.
Sve u svemu polovne mogu da precrtam sa liste posto ili ih nema ili su varene ili zardjale. Majstor kod nekih njegovih dobavljaca ima nove Monroe za 3000din po komadu sto mi je malo mnogo za to. Skuplje su od Kayabe koja vazi za dobre opruge i nisu na nekom mnogo dobrom glasu. Videcu u pocetkom nedelje da nadjemo Kayabu ili nesto manje skupo, posto za razliku u ceni mogu da uglavim recimo gumice a koje opruga naleze.
Poslednja izmena od A170T u 23 Sep 2016, 20:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Za Scenica 15000 komad ako je za utehu :D
botr
Reactions:

Post od botr »

http://www.autology.rs/Search/VehicleGe ... 20trapa%20(Vesanje-amortizovanje" onclick="window.open(this.href);return false;)?

A verujem da moze da se nadje i nesto jeftinije. Euro07 uvozi CS opruge, pa vidi i kod njih sta ima i po kojoj ceni.
Odgovori