TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od nikaragva »

@Slobo
Dokumentuj te radove fotografijama, ako te ne mrzi. Ipak si admin, obavezan si tako da uradis! :D

I mene ceka uskoro neka slicna radinost, pa da skupljam iskustva od vas iskusnijih audio/filmo-fila. Do sad sam smislio samo da ostemam uticnice da se ne vide iza televizora :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

AcaKayak napisao:Ako se pravi bioskop u kuci, koje je najbolje resenje? Dobar tv ili projektor ili kako vec?
TV sem ako nemaš omanju bioskopsku salu u koju ne dopire dnevna svetlost. :-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

nikaragva napisao:@Slobo
Dokumentuj te radove fotografijama, ako te ne mrzi. Ipak si admin, obavezan si tako da uradis! :D
Hoću, obavezno! :D
Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Post od Marko »

Sloba napisao:Nešto i nije momenat za kupovinu s obzirom da robe kod dobavljača uglavnom nema, bar kada su u pitanju interesantniji modeli. Praznici su učinili svoje, i to i iznad svih očekivanja. Pominjali smo u temi i Samsung F5500, i Panasonic E6, i Sony W650. Ne sećam se da jesmo F6400, možda i jesmo. Ako ti ne treba 3D, a mislim da ti ne treba, među modelima koji su konkurenciji mrtva je trka šta je bolje. Meni lično W650 bi bio na poslednjem mestu jer ima predebelo kućište u donoj zoni, što je prilično bitno zbog kačenja na zid, kao drugo to što njegov media plejer ima slabu podršku aktuelnih AV formata (Sony k`o Sony) i kao treće to što ima problem sa dodavanjem tastature i miša. Ima i četvrto - skuplji je za 10-15% od konkurenata. Panasonic je odličan TV, već sam pisao negde nešto o njemu, mada bih u ovom momentu dao prednost Samsungu, pre svega zbog najbolje podrške AV formata, uključujući i DTS sa kojim kuburi većina. Na listu bih dodao i LG LA620, ako ga nađeš u ponudi. Nadam se da ćeš kupiti nešto dobro.
Hvala na savetu! Imam rok za kupovinu do kraja meseca tako da videcu sta mogu da nabavim!
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

AcaKayak napisao:Ako se pravi bioskop u kuci, koje je najbolje resenje? Dobar tv ili projektor ili kako vec?
Sto veci TV... Recimo nesto od 84" :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Obavezno dokumentuj radove, a Technics i Tannoy mi ne diraj. Dragi su mi i dok skupljaju prašinu. :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sloba napisao:Promena životnog prostora mi daje polet da se vratim omiljenom hobiju, zapostavljenom usled prioritetnijih stvari - formiranja porodice, rašavanja stambenog pitanja i tako to. Nisam ja neki audiofil-mudroser koji, češkajući bradu, satima sluša nešto što najčešće ne postoji ili je marginalno, već više volim da sam upetljan u kablove. Takođe, uživam i u samom činu potrage i kupovine uređaja i opreme, otpakivanju i povezivanju istih i.t.d. Neki će se možda i prepoznati u ovome što sam napisao. :D
Znaci nisam ja jedini koji je zbog promene stana povileneo da promeni komplet kucni bioskop :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Kasnije mi je u planu kupovina AV pojačala, eventualno risivera, zamena zvučnika i kupovina nekog multimedijalnog plejera. Promena životnog prostora mi daje polet da se vratim omiljenom hobiju, zapostavljenom usled prioritetnijih stvari - formiranja porodice, rašavanja stambenog pitanja i tako to. Nisam ja neki audiofil-mudroser koji, češkajući bradu, satima sluša nešto što najčešće ne postoji ili je marginalno, već više volim da sam upetljan u kablove. Takođe, uživam i u samom činu potrage i kupovine uređaja i opreme, otpakivanju i povezivanju istih i.t.d. Neki će se možda i prepoznati u ovome što sam napisao.
Ovi aktivni zvučnici mogu da ti uštede puno toga...između ostalog i kablove :)

Slika
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Taj Dynaudio nekad beše "cjena sitnica" :D
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Cena je, po meni, odgovarajuća. Oni su high end firma, ali nisu isprazni fenseraj. Inovatori su i snabdevači mnogih drugih high end firmi. Ko voli da se bavi samogradnjom od njih može da kupi komponente, pa da sam napravi vrhunski zvučnik po manjoj ceni.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

methane.master napisao:Taj Dynaudio nekad beše "cjena sitnica" :D
Nije problem, ja plaćam. :)

Slušao sam davnih dana neke podnostojeće Dynaudio zvučnike i oni su uvek bili u top 5 kada su želje u pitanju, ali koštaju previše da bi ih imao. Eventualno neki Jamo od skandinavskih proizvođača jer oni imaju šta da ponude za trocifrene iznose u evrima.

Aktivni zvučnici, bilo da imaju klasičnu ili bežičnu interkonekciju, uvek imaju napojni kabel tako da ne vidim neku posebnu prednost takvog rešenja. Ipak su mi draže 43 cm komponente, odvojeno pojačalo i pasivni zvučnici, a koji, šta i kako videćemo. Sigurno ću ostati na hi-fi konfekciji i nekim bookshelf zvučnicima. Imam prečih stvari od hi-end-a, iskreno.

edit: Nešto iz ovog ranga će biti aktuelno: http://www.whathifi.com/Review/Monitor- ... -BX2/specs

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Jamo je mozda nekad vredeo nesto. Danas od Jamo vredi samo Concert serija (trenutno C8xx) i prethodne D8xx (sa akcentom na D830) i D7xx ako se nadju polovne kutije. To je to. Sve ostalo je shitex teski.

Dynaudio je dobar. Ima dobrih kutija, a ima i vrlo skupih koje nisu nista specijalno. Treba poslusati u kupiti ono sto prija vasim usima, a ne ono za sta po raznim placenim recenzijama pise da je dobro.

@Sloba
Ako juris bookshelf kutije probaj da nadjes polovne ocuvane Jamo D830. Cena za dobar par treba da bude oko 600-700 evra. Fenomenalne kutije. Imao sam ih neke 2 godine. Ili za nesto vece pare Dynaudio Contour 1.3 mk2 (1.4 su vec osetno skuplje).

Mada bih, ako imas prostora za to, gadjao i ovako nesto:
http://www.kupujemprodajem.com/JBL-L-90 ... _id=785002

Jesu matore kutije, ali ako su u opisanom stanju to su jaaaaako dobre kutije.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Mizički pravci, sopstveni kriterijumi, prostor, sinergija sa ostalim uređajima... nikad kraja. Gledaću da poslušam ovaj Monitor Audio, imaju ih u 4Audio. 90db im je osetljivost, a ja prosto volim osetljive zvučnike, bez obzira na snagu pojačala.

Jamo je i ranije imao sličnu ponudu, mahom niskobudžetne kutije. U periodu 1996-1999. sam ih prodavao, nekih 20-ak modela. Tada su imali seriju "Studio" koje su bile u rangu zvučnika mini-linija, zatim "D" seriju koja je bila varijacija na temu JBL-ovih rokerskih modela i.t.d. Najbolje što smo imali bili su 507 i 707, veoma ozbiljne kutije u svakom smislu, meni lično i dan danas jedne od najlepših.

http://www.lauritz.com/da/auktion/jamo- ... /i3149113/

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

starac vujadin napisao:Cena je, po meni, odgovarajuća. Oni su high end firma, ali nisu isprazni fenseraj. Inovatori su i snabdevači mnogih drugih high end firmi. Ko voli da se bavi samogradnjom od njih može da kupi komponente, pa da sam napravi vrhunski zvučnik po manjoj ceni.
Jeste njihovi zvučnici i delovi su bili i ostali vrhunski, ali uvek malo preskupi za mene, a kasnije sam i izgubio interes za hi-fi uopšte. Kvalitet svakako poštujem.
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Monitor Audio ima generalno precizan, ali prebrz zvuk, malo suv i sterilan. Uobičajeno za metalne membrane, a oni to vole. Nisam ljubitelj toga. Imao sam Monitor Audio, pre 15-ak godina, bio hit među zvučnicima, punio ga peskom, izgledao je prelepo...ali zvuk ništa posebno...bar meni lično. Tako mi je ostalo i do danas kad god ih čujem.

Jamo, samo za rokačinu...treća liga među zvučnicima. Prošlo je njihovo vreme.

Dynaudio je manje više vrhunski u svemu što radi. Daleko iznad gore pomenutih, ali treba se kloniti genralizacija. Može svako da ubode neki dobar model, a hifi je još više od automobila zasnovan na subjektivnosti i ličnim afinitetima.

@mm

Kod Dynaudia mi se sviđa visok nivo koji drže godinama i nisu postajali bezobrazno skupi...takvi su kakvi su. Nisu jeftini, naravno.Ne volim kada se (a engleske firme su tome sklone) neko proslavi od simpatičnog, dostupnog i kvalitetnog proizvođača komponenti postne nafuran i preskup, a nikakav pomak u kvalitetu zvuka ne postoji, nego hvata na ime i reklamu.
Odgovori