Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
delano
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2015, 12:30

Re: Audi A4 B9

Post od delano »

goblin napisao:Pa steta je sto Mercedes i BMW nemaju predstavnike u ovoj klasi, oni bi bili bas direktni konkurenti.
Ovako ima jedino Volvo kojem opet fali te ekskluzivnosti i luksuza, ali i mnogih drugih stavki ako se gledaju top verzije Allroad-a.
I imamo neke nize klase ili alternative proizvodjaca koji ne mogu stati rame uz rame sa premijumom.

Slicna situacija kao kada su specificni modeli u specificnim klasama poput CLS-a ili X6, isto bili bez konkretne konkurencije.
Volvo ima V40cc koji je u klasi sa A3 i V60cc koji je u klasi sa A4 i apsolutno mu ne fali ni eksluzivnosti ni luksuza u odnosu na njih. I da, Volvo ima i S60cc, mislim da je to jedina limuzina u ovom fazonu ? :zbunjen:
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Post od NidzaV8 »

goblin napisao:Nekima su ruzni, a nekima nam se svidjaju :mrgreen:

Poenta je da je Allroad u medju klasi izmedju karavana i SUV-a, gde objedinjuje sve prednosti (ponuda prostora, blazi off road, 4x4 pogon, luksuz) i daje kompromis zbog losijih off road mogucnosti klasicnih karavana, losijih voznih osobina i udobnosti SUV-a...
I kao tako pozicioniran model, jako uspesno obavlja sve navedeno.

Ko god kriticki komentarise ovaj model, nerealno je ako to radi samo iz licnog ugla ako pritom nema potrebe za ovakvim autom ili ako su mu potrebe usmerene ka ozbiljnijem off road-u a ne shvata da Allroad nikako nije dzip niti mu je to svrha ili ako zanemaruje ponudu luksuza i performansi na asvaltu u ovoj koncepciji...

Evo meni bi odgovarao savrseno.
Ne volim karavane a imam potrebu za vecim prostorom od limuzine.
Posto zidam vikendicu na selu u CG, prilaz je makadam sa pojedinim delovima gde je sa limuzinom problem proci, leti se nekada silazi do teze pristupacnih plaza koje imaju bas zahtevan prilaz za auto, svake zime idem minimum 2 puta na planinu na skijanje... tako da mi je 4x4 pogon sa povisenim klirensom i blazim off road sposobnostima bas potreban.
Kod SUV klase mi smeta pozicija sedenja, vozim agresivno a provodim 95% vremena na asvaltu pa mi smetaju specificnosti dzipova pri agresivnijoj voznji (visoko teziste, velika tezina, ljuljanje, nepreciznost upravljanja...).
Pritom od auta trazim i vrhunsku opremu, i luksuz, i brend....
I na kraju, Allroad mi izgleda bas vrhunski, vrlo cesto bolje i od limuzine.
Mislim da nisam jedini koji ima slicne potrebe i da je Allroad bas pogodio u centar ovakvih zahteva, jednostavno ne vidim pogodniji auto za sve navedene potrebe.

Druga je stvar sto je meni npr. A7 ili BMW 6GC jos lepsi i atraktivniji i performantniji na asvaltu, pa bi prihvatio kompromis zarad estetike i performansi. Ili X5 i Cayenne koji bi imali prednost u postprodaji... pa se prihvati neki kompromis sto se tice voznih osobina na asvaltu....
Ali da Allroad itekako ima svoje mesto i da svoju funkciju obavlja fantasticno, to nema sumnje.
Ne bih se slozio
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sa cim?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

milosg napisao:Ji 4Tze, skapirali smo, bolji je Subaru. :mrgreen:
pa koliko vidim, Allroad je zapravo najbolji u klasi u kojoj je i jedini :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Post od NidzaV8 »

Svidela.mi se fora od zuzazu pre neki dan pa rekoh da probam . :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:kezo:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Najjaci je ipak jedan hrvatski doktor :D

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:
milosg napisao:Ji 4Tze, skapirali smo, bolji je Subaru. :mrgreen:
pa koliko vidim, Allroad je zapravo najbolji u klasi u kojoj je i jedini :kezo:
Ima konkurenciju (neko je jos pre mene navidio 3-4 modela...) ali jos uvek mu nije ravna dok BMW i Merc ne izbace nesto slicno.
Eventualno A4 Allroad moze da se poredi sa ostalima, dok je A6 Allroad ipak najbolje resenje u ovoj klasi trenutno.
delano napisao: Volvo ima V40cc koji je u klasi sa A3 i V60cc koji je u klasi sa A4 i apsolutno mu ne fali ni eksluzivnosti ni luksuza u odnosu na njih. I da, Volvo ima i S60cc, mislim da je to jedina limuzina u ovom fazonu ? :zbunjen:
A sta je sa XC70?
Po meni direktan konkurent A6 Allroad, ali upravo mu fali ono sto sam i naveo (premijum imidza, luksuza, opreme, performansi u odnosu na top ponudu Audija...).
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

goblin napisao: A sta je sa XC70?
Po meni direktan konkurent A6 Allroad, ali upravo mu fali ono sto sam i naveo (premijum imidza, luksuza, opreme, performansi u odnosu na top ponudu Audija...).
A kakve su to performanse i top punuda, Audi ima 3.0 benzin od 310 konja, a Volvo 3.0 benzin od 305 konja, sta je sad tu toliko wauuu!?

A imidz ne d'o bog da imaju slicni...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja se nadam da BMW nikada neće praviti nešto slično. Mada kad su počeli da prave FWD MPV, ni to nije isključeno...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

aleksa napisao:
goblin napisao: A sta je sa XC70?
A kakve su to performanse i top punuda, Audi ima 3.0 benzin od 310 konja, a Volvo 3.0 benzin od 305 konja, sta je sad tu toliko wauuu!?
A6 Allroad 3.0Bi-TDI 320KS, 0-100 za 5,2s
Koji Volvo parira u istoj klasi?

Oces da nabrajamo opremu?
Aktivna podrska u sedistima, masaza, B&O ozvucenje, FUL LED Matrix farovi, Distronic (koji kod Volva funkcionise kao pre 15 godina kod premijuma - licno testirao i pisao o tome), touch pad, multimedija koja ne moze da se poredi (moze o detaljima), da ne pominjem Audi Exclusive pakete (ili hoces da poredimo i to?)......

Ne znam sta pokusavas da dokazes?
Samo sam napisao realnost da je Volvo mozda i jedini pravi rival A6 Allroad, medjutim da mu realno fali ekskluzivnosti, performansi naspram top ponude Audija, opreme i imidza (eto jedino oko imidza mogu da nam se razilaze stavovi, a sve ostalo su cinjenice koje se lako uporedjuju)
Floyd napisao:Ja se nadam da BMW nikada neće praviti nešto slično. Mada kad su počeli da prave FWD MPV, ni to nije isključeno...
Eto tebi je ta klasa odbojna ali mislim da bi bas BMW itekako mogao nesto na napravi u ovoj klasi. Eto meni bi bio vise nego interesantan posto mi se BMW u zadnje vreme sve vise svidja i imam nekoliko favorita po klasama gde mi je BMW najinteresantniji (X5, 6GC...)

Nije to nikakva klasa koja skrnavi brend (kao sto se moglo reci za SUV Porsche ili ubacivanje dizela u bilo koji Porsche, ili ubacivanje 4x4 u AMG modele - sto ja opet podrzavam kao opciju), naprotiv.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

goblin napisao: Ima konkurenciju (neko je jos pre mene navidio 3-4 modela...) ali jos uvek mu nije ravna dok BMW i Merc ne izbace nesto slicno.
Eventualno A4 Allroad moze da se poredi sa ostalima, dok je A6 Allroad ipak najbolje resenje u ovoj klasi trenutno.
:kezo: opet nećeš da navedeš koji su modeli konkurencija, a u slučaju da nešto provučeš kao odgovor, sam daješ argument da je Allroad bolji jer je luksuzniji.

Pa čekaj, koji je onda zapravo konkurent kad samo Allroad ima taj nivo luksuza?

Dakle, NEMA konkurenata jer niko ne pravi takve automobile kao što je A6 Allroad, te veličine i tog nivoa opreme i naravno te cene.
Subaru (Outback) je samo na papiru sa Allroad-om (tj. obrnuto) ali mnogo više sposobnija mašina po svim parametrima iako skoro duplo manje KS (i naravno duplo jeftinija).
Sličnih su gabarita

XC70 je ipak konkurencija sa A4 Allroad...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zapravo ja mislim da je BMW 5 GT najslicniji A6 Allroad-u... (iako nisam video da ih je iko ikada uporedio i pomenuo zajedno).
Razumem ja sve prednosti (u isto vreme i kompromise) koje Allroada ima, a iz istig razloga vozim i 5 GT, sve isto vazi iza njega...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

goblin napisao:Eto tebi je ta klasa odbojna ali mislim da bi bas BMW itekako mogao nesto na napravi u ovoj klasi. Eto meni bi bio vise nego interesantan posto mi se BMW u zadnje vreme sve vise svidja i imam nekoliko favorita po klasama gde mi je BMW najinteresantniji (X5, 6GC...)

Nije to nikakva klasa koja skrnavi brend (kao sto se moglo reci za SUV Porsche ili ubacivanje dizela u bilo koji Porsche, ili ubacivanje 4x4 u AMG modele - sto ja opet podrzavam kao opciju), naprotiv.
Nema to veze što je meni ta klasa odbojna. Više sam protiv komercijalizacije brenda... pravimo sve što drugi prave.

Već zamišljam seriju 5 sa plastičnim blatobranima izdignutu iznad zemlje i nije mi dobro :)

Prva asocijacija je...

Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ovo je sposobnije od svakog Allroad-a...
Odgovori