Automatik vs Manuelni - lični afiniteti
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Automatik vs Manuelni - lični afiniteti
Sad kad je @dragvorl pomenuo, kočenje motorom je u nekim situacijama baš slabo - umesto da koči motorom, auto dobija prilično ubrzanje na nekim nizbrdicama...
U kom modu ga voziš? Probaj različite modove pa vidi. Kod mojih automatika je to bilo povlačenjem ručice u nazad. Ćerka je slucajno upalila max kočenje motorom na gofu igrajući se menjačem
jedva sam provalio sta je promenila.
Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Na nizbrdici koči motorom i odradi cut-of na nekim obrtajima. Onda je potrošnja 0.
Kod mene na skodi dsg imam i eko mod, tu onda radi coasting uvek..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kod mene na skodi dsg imam i eko mod, tu onda radi coasting uvek..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Coasting ( kad menjač sam izbaci u "ler" ) je na Stelviu najviše vidljiv u A modu ( koji niko i ne koristi ). U N modu sam samo nekoliko puta uspeo, nisam uspeo da provalim u kojim uslovima, neće uvek.
A ovo što ti pokazuje 2 l potrošnju, Alfe ( i Lancije ) ne mogu da pokažu manju potrošnju od 2 l/100 km, to im je minimum kao što je kod većine teoretskih 0l/100km.
A ovo što ti pokazuje 2 l potrošnju, Alfe ( i Lancije ) ne mogu da pokažu manju potrošnju od 2 l/100 km, to im je minimum kao što je kod većine teoretskih 0l/100km.
- TheWickerMan
@DukeNS evo kako obara potrošnju na 2l/100 km, u A modu i nizbrdo.
Kao što rekoh, hoće ponekad i u N modu ali ne uvek, imam isto brdo pred stanom gde prođem dnevno više puta, nekad raskači menjač a nekad ne, nisam uspeo da provalim koji uslovi treba da budu ispunjeni.
Kao što rekoh, hoće ponekad i u N modu ali ne uvek, imam isto brdo pred stanom gde prođem dnevno više puta, nekad raskači menjač a nekad ne, nisam uspeo da provalim koji uslovi treba da budu ispunjeni.
Ista stvar se desava i kod mene na Djuliji (dizelu), ali bas cesto upada u coasting u N modu i to jako smara, pa ga zbog toga najvise vozim u D. Ne znam jel postoji mogucnost da se isti ugasi kompletno…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- TheWickerMan
Jedino da uradiš "remap" menjača, koliko znam druge opcije nema. Meni baš retko u N modu hoće da raskači, u A modu uvek. Koje ti je godište Giulia?
To je do fiata/alfe... Ne znam zasto, ali pokazuje tih 2 litra umesto 0.DukeNS napisao: 16 Apr 2025, 17:35 Nisam našao prikladniju temu...
Zanima me zbog čega mi se dešava da kada u vožnji Alfe (ZF8) pustim gas, prikazana potrošnja nije 0. Nulu, čini mi se, uhvatim samo prilikom spuštanja nizbrdo, dok u svim ostalim slučajevima kad pustim gas bord pokazuje neku potrošnju - obično 2 litre. Na svim manuelnim koje sam vozio, svako puštanje gasa, pri bilo kojim uslovima pokazuje potrošnju 0.
Još od Stila bilo tako. Nebitno vam je to skroz, prosek je ok. Sigurno ne troši 2l kad si u kočenju motorom.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Fiat 500L nikada ne prikazuje nulu.
Tapa
Tapa
Svi žabari pokazuju 2l kao minimalnu sem u kad stoje. Ako ne troše benzin, trose ulje 
Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

A šta ćemo sad?

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Javi se u servis.
Hitno!
Tapa
Hitno!
Tapa
Otkljucao tajni meni
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- Romanticni_Piroman
- Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
- Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X
Malo me smara kod automatika sto moram da prebacim u N da bi stao lagano kao kad drzim kvacilo i popustam kocnicu kako se auto zaustavlja. Mozda ima neki automatik koji to radi bolje, ali sve koje sam vozio po malo cimnu kad zakocis, jer ne mozes da popustis kocnicu jer onda kompjuter misli da pokusavas da nastavis.
Jeste sitnica, ali prosto primecujem da je zaustavljanje mnogo blaze kad vozim manuelu.
Jeste sitnica, ali prosto primecujem da je zaustavljanje mnogo blaze kad vozim manuelu.