Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Letnje gume

Post od dag81 »

Mozes samo da kukas sto nisi dobio ''avangardnu'' saru, vec ovu klasicnu. :D
Gledam specifikaciju, AO jedino ima losiju ocenu za kocenje na kisi B, RT standard ima A.
Ha ha, ako mozes osetiti, a mislim da ne mozes.

Ne znam, pisi utiske. Ja sam za RT (pravom :isplazijezik: ) odusevljen.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Guma je odlična, nisam je probao intenzivnije, ali nešto malo po kišici na Tasosu u onom "planinskom" delu, nema greške. BR sam hteo samo zbog niže potrošnje i ova je tiha maksimalno. Pre ovih, OptiGrip se čula kao gusenice u poredjenju s RT
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Bax napisao:Nije dosao do platna, pocupao sam te zagrebane delove, i dalje je sve u gumi, otprilike par mm je zagrebao po dubini.
Bacili su pogled i u Conningu, kazu da je to sve OK sto se tice gume.
I sa Ivancom sam se telefonski konsultovao, da to moze da se tera :)

Ratkapna je 4000 nova.

Nije bila problem velika brzina, vec to sto je na trenutak skrenuta paznja sa puta, volan je povukao ka ivicnjaku.

.
Danas sam bio na Bubnj i bas me ukakilo.
Originalne ratkapne sam nove nasao po ceni od 3200 za 4 komada, dok je u prodaji jedna oko 4000-4500 din.

Tip je imao samo te 4ri na tezgi, jos me kasnije neki specijalizovani prodavac ratkapni startovao da vidi sta sam kupio i poceo da me ubedjuje da su divca...

Kad je video holograme i deklaraciju Autoprometa, ucutao se i pitao jel rodaje taj tip jos ratkapni :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Neko place za njima?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Nove neotpakovane, deklaracija Auto prometa. Sa kola nisu maznute sigurno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jbte al su skupe te ratkapne. Super si prosao.

WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Jel može neko od vulkanizera-trgovaca da mi odgovori. Koja je procedura za reklamaciju gume i dali ovo može da se reklamira. Kupio sam nove gume montirane 15.03.2013 malo pre odem da proverim pritisak u gumama i vidim pukotinu po boku gume zadnji levi tocak
Slika
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

To je delovanje spoljasnje mehanicke sile i ne podleze garanciji.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Stvarno mi nije jasno od cega moze da bude, guma ne pusta totalno je sve ok, zadnji levi tocak, oko gume nema tragova da sam je negde zakacio da sam bar tresnuo u neku rupu pa da kazem da je od toga nije ni to meni sve deluje da je pukla sama od sebe, stvarno nisam pametan.
Koliko je bezbedno voziti ovakvu gumu? Guma ne ispusta cak i prilikom provere pritisak je bio ok nije ni trunku pustila.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Pogledaj na prethodnoj strani, ja sam na slican nacin, ali mnogo vidse, ostetio nove Michelinke.
Ali ja sam naseo na ivicnjak i to na magistrali u brzini.

Ja bar znam sta je, ovo je jako neovicno osteceno, kao da si samo sleteo sa trotoara..
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Kako meni deluje i sto je Bax rekao, ovo nije od udara, vec kao da si naleteo na nesto sto je zakacilo spoljasnji deo gume. Ocesao ivicnjak, zakacio neki lim isl. Samo skoci do nekog vulkanizera da ti pogleda da li si dokacio platna. Ako nisi, a deluje mi da nisi, vozi i uzivaj, kao i Bax ;)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Dubina pukotine je vrlo mala milimetar dva najvise odokativno, prao sam kola pre 5 dana i toga nije bilo, radim kao crnac poslednjih meseci i non stop kuca-posao nesto lokala po Obrenovcu dok odem kod keve i caleta, ne penjem se na ivicnjake ne pamtim kad sam se poslednji put popeo na neki ivicnjak po gumi nema nista sto bi ukazalo da sam je negde ocesao, zato me i buni, idem sad u 18h na posao pa mi usput jedan Vulko vuklanizer svraticu do njega da oceni, najvise sam se smorio jer 22.07 krecem na odmor, a guma stara nepuna tri meseca.
Zvao sam Eurogumu gde sam kupio gume i covek na nevidjeno nonsalantno preko telefona ti si kriv i ti si kriv, rekao mi da dodjem da napravimo zapisnik pa da vidi dali ce Miselin uvaziti reklamaciju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Letnje gume

Post od Saša »

Vozi li ti i gospođa auto? Moja je u roku manjem od mesec dana uspela upasti u šaht prednjim desnim točkom, zakačiti dete retrovizorom i udariti blago kontejner vozeći u rikverc (ovo poslednje nije ni "prijavila", valjda misleći da neću primetiti)... I sve to vozeći samo 2.5 km do posla i toliko nazad... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Nece ti uvaziti sigurno reklamaciju. Moguce da jednostavno nisi primetio. Da si presao preko nekog lima koji se pod teretom savio i zakacio ti gumu ili vec kako. Ako je samo par milimetara i ne vide se platna, bez brige. Zakacio si samo estetski deo gume. Bez brige po sigurnost vozi i uzivaj.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Prvo da znas, da od Michelina neces dobiti novu gumu pa da je i fabricki ispucala.
Ja sam imao slucaj i izgubio kupca jer su mu 2 gume bas ispucale(slicne pukotine samo reckave kao i na vise strana), a jedna je bila slicno kao i na ovoj samo plica, vidi se da nije naseo nigde, a i gde bi kada je vozio auto 1000km od stavljanja zimskih. Toliko su bili bezobrazni da su mu rekli da mu je neko ziletom isekao, a odgovor sa reklamacije su mu poslali 45dan(zadnji rok), a stigla mu 46og dana.

Elem sto se konkretno tvog ostecenja tice, malo je cudno, ne deluje mi da si je rasekao na neki ostar predmet, ali deluje da je pukla od udara na neku rupu ili slicno.
Moj savet, u otidji da se pregleda guma, eventualno izvulkanizira i vozi dalje bez problema, jer koliko vidim nema jaje.
Odgovori