Parkiranje
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Parkiranje
A i kada imaju, malo je onih koji ne žele automobil pod prozorom.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Prosto - nema gde drugo.Heinz napisao:Kod nas u Srbistanu ima dosta delova grada koji nemaju legalno rešeno parkiranje.kragujevac napisao:Koja je to debilana da se ovako zagrade trotoari? Ovde kod mene ne bi ostao ni sat vremena na tom mestu.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Slazem se, koliko su gradjani bahati, a mislim da je to negde oko 70% u Beogradu i NS-u, gde su jos i najkultivisaniji, toliko je i jebena drzava kriva sto parkinzi ne postoje, sto se nikakva resenja ne nude za zakrcenost celog grada, cak se jos i smanjuje parking i dodatno pogorsava situacija(Vojvode Stepe je cist primer toga).
Kada sabani ne mogu da regulisu jebeno obavezivanje deljenja parking mesta uz nove stanove, pa se napravi jos veci haos, jer niko nije lud da plati parking mesto vise nego auto, pogotovo ako je porodica, pa imaju 2, kako onda ocekivati da se organizuje izgradnja parkinga za vec postojece zgrade...a to je tako prosto uraditi...samo da nam je ona odlucnost komunista.
Kada sabani ne mogu da regulisu jebeno obavezivanje deljenja parking mesta uz nove stanove, pa se napravi jos veci haos, jer niko nije lud da plati parking mesto vise nego auto, pogotovo ako je porodica, pa imaju 2, kako onda ocekivati da se organizuje izgradnja parkinga za vec postojece zgrade...a to je tako prosto uraditi...samo da nam je ona odlucnost komunista.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
U potpunosti tačno, samo ne znam ni kako će se to ikada rešiti. Nedostatak kako urbanističkog plana tako i obaveze obezbeđivanja parking mesta uz nove zgrade, situacija će biti sve gora.
Pre neku god pričam sa sestrom koja je u LA, kupila novi auto (neki ogroman), zet isto vozi neki ogroman auto, ujak isto kupuje neku mrcinu. Pre toga mi se žalila da joj je posao u centru i mnogo vremena gubi na prevoz. Pitam je što kupuju tako velike automobile, što ne uzme nešto manje. Ona se čudi zašto bi, rekoh zbog parkinga. Ona se smeje, kaže: kod nas uvek ima parkinga, to nije problem, samo su gužve u saobraćaju dok ne stigneš na odredište
Pre neku god pričam sa sestrom koja je u LA, kupila novi auto (neki ogroman), zet isto vozi neki ogroman auto, ujak isto kupuje neku mrcinu. Pre toga mi se žalila da joj je posao u centru i mnogo vremena gubi na prevoz. Pitam je što kupuju tako velike automobile, što ne uzme nešto manje. Ona se čudi zašto bi, rekoh zbog parkinga. Ona se smeje, kaže: kod nas uvek ima parkinga, to nije problem, samo su gužve u saobraćaju dok ne stigneš na odredište

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Fazon je u tome da sto se to duze odlaze, postaje vise nemiguce regulisati.
Barem u tim krajevima van centra je to uzasno lako srediti, ali nema ko.
Ja se ne selim iz ove buke od autobusa samo zbog parkinga.
A i kada se budem selio, nema sile da se preselim negde gde nemam svoj parking, a za to obicno treba ozbiljna lova.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Barem u tim krajevima van centra je to uzasno lako srediti, ali nema ko.
Ja se ne selim iz ove buke od autobusa samo zbog parkinga.
A i kada se budem selio, nema sile da se preselim negde gde nemam svoj parking, a za to obicno treba ozbiljna lova.
Jutros sam se odsek'o.
Prilazim mestu gde sam juče parkirao i vidim da je sad tu neko drugo vozilo parkirano.
Prva reakcija je bila WTF, kome treba Avensis? Pogledam okolo, preparkiran u poprečnu ulicu, uredno. Opet WTF??
Sa kolima sve OK, ne vidi se da je nešto otvarano i sl, a i zašto bi ga neko ostavljao 30 m dalje.
Vratim se kući i vidim da su bili neki radovi sinoć u drugom delu ulice. Pozovem Parking servis, oni potvrde da su prenosili kola zbog radova u ulici i daju mi adresu gde su ga prebacili. Rekoh, hvala, znam gde su, samo da proverim da nisam poludeo preko noći...
Prilazim mestu gde sam juče parkirao i vidim da je sad tu neko drugo vozilo parkirano.
Prva reakcija je bila WTF, kome treba Avensis? Pogledam okolo, preparkiran u poprečnu ulicu, uredno. Opet WTF??
Sa kolima sve OK, ne vidi se da je nešto otvarano i sl, a i zašto bi ga neko ostavljao 30 m dalje.
Vratim se kući i vidim da su bili neki radovi sinoć u drugom delu ulice. Pozovem Parking servis, oni potvrde da su prenosili kola zbog radova u ulici i daju mi adresu gde su ga prebacili. Rekoh, hvala, znam gde su, samo da proverim da nisam poludeo preko noći...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

I mom rođaku se desilo slično. Pukla bila vodovodna cev i oni hitno razvezli kola po kraju.
U mojoj ulici izgrađene su ili dozidane tri zgrade a parking ostao isti.
Kada smo se žalili, a to se dešavalo još 2007-8 godine radovi su stali na nekoliko dana a zatim nastavljeni.
Zakon je tada bio isti kao i sada, trećina parking mesta od ukupnog broja stanova.
Tako da smo u našoj ulici dobili novih x stanara sa automobilima a isti broj parking mesta.
Isti slučaj je i u drugim delovima grada.
I nije to slučaj samo kod nas, samo što po Evropi ljudi sednu sagledaju problem i probaju da ga reše a mi smo svetlosnu godinu udaljeni od tog načina razmišljanja.
Zato imamo ovo na ulicama.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Nisam siguran da ta pravila važe i dalje. Pored toga kod nas se zida nelegalno za sve pare.
Dodatno, naša zgrada je imala sve dozvole, ali investitor nije završio radove u garaži i niko ne može da ga natera da to dovede do kraja. Banana smo, treba nas porediti sa Afrikom a ne sa DE.
Dodatno, naša zgrada je imala sve dozvole, ali investitor nije završio radove u garaži i niko ne može da ga natera da to dovede do kraja. Banana smo, treba nas porediti sa Afrikom a ne sa DE.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Nije bilo promene zakona.
Samo što niko to ne poštuje.
Samo što niko to ne poštuje.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ima i to da ti nisi obavezan da kupis parkin mesto, pa onda oni u centru sazidaju Central Garden recimo, blok od 10ak zgrada, gde je 20k eura parking mesto i mozes misliti koji procenat ljudi ce to kupiti, u kraju gde je vec postojao deficit parking mesta...
Umesto investitor da se obaveze da daje parking mesto uz stan, da svako ko kupi kola, mora da ima i parking kupljen ili da ga iznajmljuje, a da se prethodno isti obezbedi i ne odvale drakonske cifre. Takodje da se regulise cena izdavanja, da se to ne pretvori u biznis.
Ovo ovako nabacano napamet procam, ali sigurno postoje nacini da se parking sredi, pa to nigde normalno nije problem.
Umesto investitor da se obaveze da daje parking mesto uz stan, da svako ko kupi kola, mora da ima i parking kupljen ili da ga iznajmljuje, a da se prethodno isti obezbedi i ne odvale drakonske cifre. Takodje da se regulise cena izdavanja, da se to ne pretvori u biznis.
Ovo ovako nabacano napamet procam, ali sigurno postoje nacini da se parking sredi, pa to nigde normalno nije problem.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Negde nema resenja sem da se divlje parkiranje legalizuje.
Najava je da ce u Kneza Milosa biti podzemnih parking mesta za gradjanstvo. Takvo resenje je odlicno, al bajkovito
Najava je da ce u Kneza Milosa biti podzemnih parking mesta za gradjanstvo. Takvo resenje je odlicno, al bajkovito

To je rešenje da mi platimo najskuplje moguće radove (pod zemljom) da bi Izraelci imali hotel, tržnjak i stanove u Kneza Miloša (ex Savezni MUP).
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Pa pricaju i za onaj famozni trznjak sto ce biti kod Spensa. Cuda muda, parkinga na izvolte, jos kakvih sminkerskih stavki.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Potpuno se slažem i ovo je moguće rešenje ,naravno ako ćemo realno bez bajki i šta bi bilo kad bi bilo...Grujic napisao:Negde nema resenja sem da se divlje parkiranje legalizuje.
Bez obzira što deluje kao bahato, nekulturno. Mesta jednostavno nema dovoljno u većem delu grada/ova, i to je prilično nekulturno i bahato od strane onih koji su trebali misliti o tome. Mnogo toga je u više gradova građeno sa predpostavljenim br vozila koji je bio sedamdesetih npr, vremenom se nije prilagođavalo broju vozila koji je drastično porastao od 90tih na ovamo.
Licemerno je i potpuno idiotski kopirati represiju iz zemalja gde ima sasvim dovoljno mesta za parking u ovim našim uslovima, ili se uzme ceo paket-što znači sasvim dovoljno park. mesta i odgovrajuća represija, ili se prilagodi realnosti i mogućnostima.
Treba razmišljati jednostavno, realno i bez fantaziranja u okviru realnih mogućnosti.
dodatak: u Bg kod zgrade bivše SMup, ili kod Spensa u NS to su opet samo lokalna poboljšanja ako uopšte i budu poboljšanja jer postoji i mogućnost da se dodatno zakomplikuje kao što je Heroj objasnio za naselje Central Garden.