Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Delija »

Naravno da je u pitanju marketing, ali je ta Nokia i dalje osetno ispred svih ostalih mobilnih telefona. Jos samo da zaborave na glupi Symbian... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Po meni poslednji dobar telefon Nokie je N95 8gb, sve ostalo je... :glavomuzid:
Nekada je Nokia vazila za pouzdan telefon, a danas sudeci po forumima je brend sa skoro najvise reklamacija! :kuku:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Uzmes C2 i neces imati problema sa reklamacijom :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kada se prica o novim telefonima, stalno se pominje operativni sistem, procesor, mogucnosti kamere, velicina displeja, rezolucija.... zaboravlja se na osnovnu funkciju telefona - razgovor. Mislim na kvalitet prenosa zvuka/glasa, tj kvalitet zvucnika i mikrofona, ima li "zamucenja", da li krene da "secka" cim malo izgubi signal itd.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zato što je telefoniranje postalo sekundarno. Na moderne telefone se više gleda kao na multimedijalne sprave.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Znam, jer vec pola godine nosim sa sobom 2 telefona, tj HTC Sensation sa data karticom i njega uopste ni ne koristim za pricu (niti mogu) vec koristim aplikacije i generalno stvari na Internetu, a za klasicno pricanje i sms koristim staru Nokiu 6500 classic. Medjutim, razmisljam da ubacim karticu u Sensation i nosim samo njega.
Problemi:
1) jadno trajanje baterije
2) kvalitet razgovora

Prvi problem se da resiti stavljanjem na punjac kadgod si u blizini istog (sto je opet pomalo jadno), a drugi problem mozda i nije problem dok ne probam. Cim sam ga uzeo imao sam par sati u njemu obicnu karticu i obavio sam razgovor od 2-3 min pri cemu mi je moj kum sa kojim sam razgovarao rekao "da se cujem cudno, slabije i mutnije nego inace".
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Texonja napisao: ...i sms koristim staru Nokiu 6500 classic.
I koliko ti na njoj traje baterija?

Meni traje dosta kratko, kad bih imao sat vremena razgovora, malo SMS i malo interneta, otisla bi mi baterija za jedan dan...

Konkretno taj telefon sam poceo da nosim pre 3 meseca, pre toga je stajao tri godine, i ne mogu da verujem koliko mi je ljudi reklo da je lep i htelo da im ga prodam. :nonono:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ne mogu precizno reci koliko traje, mozda 3 dana, mozda i 4-5, nemam pojma. Internet na njemu ne koristim, niti mogu sta pametno da koristim na tako starom softveru osim WAP i nekih osnovnih stranica WWW. Sto se tice SMS, posaljem 5-10 dnevno i isto toliko primim. Razgovor slabo, mozda 5-10, najvise 15 min dnevno u proseku.

Slazem se da kada bih upr'o sa sat vremena razgovora i sa 15-20 poruka dnevno, spalio bih bateriju za dan, najvise dva, ali to ne menja nista u cinjenici da ako budem nosio samo HTC imacu em to malo price i poruka, em Internet koji mi jede bateriju. Dok otvorim Blic, pa forum, pogledam rezultate, pregledam jos par sitnih stvari i nekoliko sajtova, a ono vec baterija smanji onu zelenu skalu za jedan "micj" :)
Imam osecaj kada bih na HTC-u i pricao i slao poruke i akao net, ne bi mi izdrzao od jutra do veceri.

Inace je 6500 i meni zaista lep i praktican telefon. Imam ga ne znam ni sam koliko dugo, doziveo je padove, satario sam jedan displej na njemu koji se razbio tako da fura novi vec par godina, nema problema, radi kao sat. On mi je kao Golf 4, nije na prodaju jer kad savremene stvari zakazu - tu je 6500 :)
U gotovo isto vreme kada sam sebi uzeo njega sam i supruzi pazario 6500 slide. Ona ga takodje koristi kao backup telefon, radi kao sat i on.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Sloba »

6500 classic je lep telefon, samo krhko kućište ima u gornjem delu gde su priključci. Kao drugi telefon koristim 6500 slide. Imam ga četiri godine. Skromni fabrički OS, ali vrhunsko kućište i kamera. Da mu stave wifi i navigaciju, mogao bi ponovo da se prodaje.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja nisam video 6500c da mu nije otpala ona plastika gore :D Ja sam moju zalepio super lepkom i cao :)

Koliko osetim pod prstima on ima neki stakleni ekran, ili ne znam vec kakav, nije kao na Nokijama iz tog perioda?

Kamera preko dana je zadovoljavajuca, samo mi je smesno kad pricam desetak minuta pocne da se greje ovaj metalni/alu deo oko kamere pa postane vruc telefon :D
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

6500 Slide sto se dizajna i izrade tice odlican. Jedino sto mi se rasklimao slider. :naughty:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

To je zato što si ga kupio u Americi. :D Moj je kupljen u VIP-u u Zmaj Jovinoj i evo ga, radi kao prvi dan. Ok, baterija mu manje drži, ali to je sve.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Gaginh0 napisao:Ja nisam video 6500c da mu nije otpala ona plastika gore :D
Mom nije otpalo bilo sta.
Inace se takodje greje kao nesvet kad pricam malo duze. A kad smo kod grejanja, HTC je jos gori. Kad bez prestanka surfujem 10-tak min, zadnji poklopac postaje vreo. Mogu misliti sta je unutra.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Moj Galaxy Ace je hladan kao špricer, šta god da mu radiš. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sloba napisao:To je zato što si ga kupio u Americi. :D Moj je kupljen u VIP-u u Zmaj Jovinoj i evo ga, radi kao prvi dan. Ok, baterija mu manje drži, ali to je sve.
Da, vidis sta sve uvale glupim Amerima. :D
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori