Koliko troši?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Koliko troši?
Kocenje motorom-potrosnja je 0.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
217.5 je k9d ekonomskog tigra ED.
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
Ako sam dobro ukapirao:
Vožnja nizbrdicom, 2000rpm 80km/h, nizbrdica je takva da auto drži tu brzinu ne ubrzava niti usporava, u tom slučaju je potrošnja motora manja nego što bi tom istom nizbdricom išao na leru na 800 rpm?
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Vožnja nizbrdicom, 2000rpm 80km/h, nizbrdica je takva da auto drži tu brzinu ne ubrzava niti usporava, u tom slučaju je potrošnja motora manja nego što bi tom istom nizbdricom išao na leru na 800 rpm?
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Potrošnja je 0, because cut off
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Svaki put kada si u brzini i pustiš gas, tvoj auto ne troši gorivo. Koliko dugo ćeš se voziti tako, zavisi od nizbrdice i brzine kojom si se kretao pre puštanja gasa. Npr pre semafora pustiš gas i usporavaš -> pređeš par stotina metara bez goriva. Voziš se nizbrdo sa puštenim gasom u brzini -> opet putuješ bez goriva. Čim nagaziš kvačilo i motor padne na ler, počinje da radi na gorivo.
Zaista nisam znao za ovo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ne pamtim kad sam auto vozio u leru.
U automatskim menjacima postoji coasting funkcija koja bukvalno otkaci menjac kad pustis gas i to bas forsiraju u eko modovima. Sad iako u leru trosi vise nego kad je u brzini, verovatno je racunica da ce vecu distancu preci kada je u leru pa se na kraju to vise isplati.
A i pločice valja menjati u ovlašćenom
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@A170T
Da bi ti motor nizbrdo trošio nula moraš znati i minimalan broj obrtaja svog motora za taj cut off režim, na Puntu je recimo 1.800 i čim auto uspori da broj obrtaja padne ispod tog nivoa - cut off se prekida iako i dalje ne pritiskaš papučicu gasa, ubrizgava se gorivo i počinje ponovo ciklus sagorevanja. A taj broj obrtaja nizbrdo regulišeš dodatno time što povedeš računa u kojoj se brzini spuštaš.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da bi ti motor nizbrdo trošio nula moraš znati i minimalan broj obrtaja svog motora za taj cut off režim, na Puntu je recimo 1.800 i čim auto uspori da broj obrtaja padne ispod tog nivoa - cut off se prekida iako i dalje ne pritiskaš papučicu gasa, ubrizgava se gorivo i počinje ponovo ciklus sagorevanja. A taj broj obrtaja nizbrdo regulišeš dodatno time što povedeš računa u kojoj se brzini spuštaš.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako ima board lako se vidi trenutra potrosnja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja ne bih vozio auto da imam potanje za ler 

Na Fiatima a i Žabarima uopšte, nikad ne pokazuje nulu već 2l.dragvorl napisao:Ako ima board lako se vidi trenutra potrosnja.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nije to nimalo loše, meni Kadjar na bordu pokazuje i koliko je prešao bez goriva i do Grčke i nazad je to bilo skoro 10% pređenog puta (a nisam nešto posebno vodio računa o tome) što nije nimalo zanemariva ušteda koja itekako spušta ukupnu potrošnju. A da je niska potrošnja svima važna vidi se po temi “koliko troši” gde se svi utrkuju da pokažu koliko im auto malo troši.