Ne brže od života!
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Re: Ne brže od života!
Tu gde ima kontroler ima i indikacija u kabini, ali kao sto rekoh ljude bole ona stvar kada se upali lampica.
Da pomenem po ko zna koji put Smederevske taxije kojima instrument tabla svetli kao bozicna jelka u raznim bojama !!
Check engine, airbag, abs, indijacija neispravne sijalice, indikacija nivoa rashladne tecnosti.
I onda pored svih tih indikacija koje danima i mesecima svetle ko jos kapira da su mu obe zadnje pozicije crkle.
Lepo kazete kurcobolja !
Da pomenem po ko zna koji put Smederevske taxije kojima instrument tabla svetli kao bozicna jelka u raznim bojama !!
Check engine, airbag, abs, indijacija neispravne sijalice, indikacija nivoa rashladne tecnosti.
I onda pored svih tih indikacija koje danima i mesecima svetle ko jos kapira da su mu obe zadnje pozicije crkle.
Lepo kazete kurcobolja !
Zato ja obavezno svake toliko proverim svetla da li mi rade, ostala mi navika još iz avto škole. Volvo ima super funkciju sa kojom mogu preko ključa da upalim pozicije i odmah vidim da li rade ili ne rade.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Povremena provera je deo vozačke kulture u najmanju ruku, po nekom mom shvatanju. Svetla je lako proveriti na odsjaju automobila ispred ili autobusa ili nekog izloga iza vozila, kad se namesti. Fora je što dobar deo vozača svetlosnoj signalizaciji ne pridaje značaj, neretko se dešava da nekome pomenem da mu ne radi neka od sijalica kad pomenem i tačno vidiš koliko ih boli q.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Juče ujutru, oko 06.00 je bila magla, poprilično gusta magla. U daljin, na oko 50 m vidimo siluetu kamiona, ali iza siluete se nazire nešto. Na 20 metara iza kamiona auto, Punto, maglenke ne rade a i radi samo jedna zadnja pozicija (i to jako slabo - toliko da se uočava na 20 metara).
Slažem se sa svime napisanim oko signalizacije.
http://www.kurir.rs/crna-hronika/296620 ... simanovaca
Danas nalećemo na ovaj udes, ali u suprotnom smeru. Delova od udesa bilo i u suprotnoj traci - prema Šidu. Pored policije, na putu bilo i dosta civila, koji su se, pored policije, šetali po putu i pored - što je opasno.
I još jedan u nizu pokazatelja kako merenje prosečne brzine ništa nije donelo, niti je unapredilo bezbednost - jer strancima koji i dalje voze 140 i više km/h plaćanje kazne ne pretpostavlja problem (jbe im se za par desetine evra) a problem je i u policiji što selektivno sprovodi zakon. Nekad ih ima, nekad ne.
Danas nalećemo na ovaj udes, ali u suprotnom smeru. Delova od udesa bilo i u suprotnoj traci - prema Šidu. Pored policije, na putu bilo i dosta civila, koji su se, pored policije, šetali po putu i pored - što je opasno.
I još jedan u nizu pokazatelja kako merenje prosečne brzine ništa nije donelo, niti je unapredilo bezbednost - jer strancima koji i dalje voze 140 i više km/h plaćanje kazne ne pretpostavlja problem (jbe im se za par desetine evra) a problem je i u policiji što selektivno sprovodi zakon. Nekad ih ima, nekad ne.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Pre par dana na autoputu pre Kovilja (iz pravca NS-a) lančani sudar, jedno 6-7 automobila, sve strane tablice, garant Turci koji su vozili u grupi pa kada je prvi prikočio - ostali se naslagali. I bogami se fino pokarambasili. A ono puca pravac, sunce sija, prelep dan (oko 8.30 ujutro), nije mi jasno kako im je to uspelo. Zamislite samo taj baksuzluk, vozite svi zajedno tako jedno 1.500-2.000 km i onda se odjednom svi pokarambasite, na pola puta do kuće, automobili više nisu u voznom stanju... kako se vratiti, gde popraviti auto (i koliko će to trajati).... katastrofa...
Ko ih jebe, kad svi voze ko da se šlepaju užetom. Nikad mi nije bio jasno koja sila njih tera da voze 2-3-5 auta brzinom 150-170-200km/h branik uz branik .
Inače, primetio sam da tako voze samo kroz Srbiju.
Mislim da tom načinu vožnje najviše doprinosi što čekaju po nekoliko sati da pređu SRB granicu (udju u Srbiju) i onda im pukne film gasiraju do daske i uskaču u gepek jedni drugima.
Mislim da tom načinu vožnje najviše doprinosi što čekaju po nekoliko sati da pređu SRB granicu (udju u Srbiju) i onda im pukne film gasiraju do daske i uskaču u gepek jedni drugima.
-
Eh znate li vi koliko se tu goriva ustedi na taj nacin 
Prvi sece vazduh, ostali voze u zavetrini

Prvi sece vazduh, ostali voze u zavetrini

E, sa'će uštedu višestruko, za popravke, dati.

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pa nije bas tacno. Od kada je uvedeno merenje prosecne brzine na toj deonici je bilo skoro 40% manje saobracajnih nezgoda. Tako da, ima efekta.Martin napisao: 27 Dec 2017, 21:26 Juče ujutru, oko 06.00 je bila magla, poprilično gusta magla. U daljin, na oko 50 m vidimo siluetu kamiona, ali iza siluete se nazire nešto. Na 20 metara iza kamiona auto, Punto, maglenke ne rade a i radi samo jedna zadnja pozicija (i to jako slabo - toliko da se uočava na 20 metara).
-
40% po mom misljenju ne moze da bude validan uzorak jer se radi o jako malom vremenskom intervalu da bi mogao da se uzima kao validan.
Po Smederevu su poslednjih dana montirali na svim prilazima skolama svetlece znakove za ogranicenja i mini radare sa prikazom trenutne brzine.
Mogu slobodno da kazem da je pun pogodak jer svi do jednog kada vide da krene da im blica da idu brze od 30km/h krenu da usporavaju i svi se na toj deonici pridrzavaju ogranicenja.
Konacno nesto pametno , i pozitivno sam iznenadjen.
Po Smederevu su poslednjih dana montirali na svim prilazima skolama svetlece znakove za ogranicenja i mini radare sa prikazom trenutne brzine.
Mogu slobodno da kazem da je pun pogodak jer svi do jednog kada vide da krene da im blica da idu brze od 30km/h krenu da usporavaju i svi se na toj deonici pridrzavaju ogranicenja.
Konacno nesto pametno , i pozitivno sam iznenadjen.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Voze kroz DE brzo, Madjarsku isto. Zure kucama debili. Sad nek se jebu sa osiguranjem I celom logistikom prebacivanja stvari u Tursku I vracanje nazadmember napisao: 27 Dec 2017, 22:49 Ko ih jebe, kad svi voze ko da se šlepaju užetom. Nikad mi nije bio jasno koja sila njih tera da voze 2-3-5 auta brzinom 150-170-200km/h branik uz branik .
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
@ Hokej - svaki dan sam na relaciji SM-BG i primetio sam da uglavnom samo naši vozači poštuju ograničenja. Stranci ne. Presretača sam od septembra video dvaput.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
@ddanijel Statistika je za avgust pa do sada skoro.
@Martin Da, 90% i vise su stranci koji prekoracuju. Medjutim stoji na tablama sada da se meri prosecna brzina, tako da vide i oni, osim ako ne gledaju (a ima i tih verovatno).
@Martin Da, 90% i vise su stranci koji prekoracuju. Medjutim stoji na tablama sada da se meri prosecna brzina, tako da vide i oni, osim ako ne gledaju (a ima i tih verovatno).
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Jedan moj kolega je juče pametno primetio u vezi Turaka na autoputu i obilaženja istih: ako već moraš da obilaziš nekog od njih - obiđi obavezno celu grupu i daj po gasu jer kada im se ubaciš između prosto "podivljaju", kreće davanje gasa i obilaženje da ponovo stignu ostale. 

Samo pitam,d a ne bude da lupetam sa distance pošto nikad nisam bio u Srbiji i ne znam nikog tamo i slično. Da li i kako policija kontrolira i piše kazne tim ljudima ili se jih pušta pa ko preživi preživi? Koliko znam ( možda opet samo lupetam ) ima pravilo koliki mora da je razmak između voziila i verovatno je i neka kazna predpisana za nedržanje iste?