Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Ne brže od života!

Post od passenger »

Razmak jedino znam da u Nemačkoj mere. Nisam čuo da je neko u AT ili CH popio kaznu, tek ne u SRB.

U SRB je do 159 kmh (39 kmh preko ograničenja) ako platiš odmah samo 20 eura kazna. Za preko toga se valjda ide kod sudije. Šta je za strance 20 eura, a poneli po 2 plate, dečije dodatke, prodali sve živo i još nešto pozajmili, pa da imaju da se kurče na 'ferije'?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

passenger napisao: 28 Dec 2017, 19:39 Razmak jedino znam da u Nemačkoj mere. Nisam čuo da je neko u AT ili CH popio kaznu, tek ne u SRB.

U SRB je do 159 kmh (39 kmh preko ograničenja) ako platiš odmah samo 20 eura kazna. Za preko toga se valjda ide kod sudije. Šta je za strance 20 eura, a poneli po 2 plate, dečije dodatke, prodali sve živo i još nešto pozajmili, pa da imaju da se kurče na 'ferije'?
i u SLO mere razmak da te ne iznenade neki put. Znam kakva je kazna, smešna realno, ali pitanje je i da li i tu kaznu naplate.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

kolega ROCK uzeo auto od jednog šipca, on je vozio 190 kmh kroz Srbiju i zezali ga satima na sudu. Kazna nije toliko velika, koliko je izgubio vremena. Što se tiče mene, 70 kmh preko je za dva dana zatvora bez razmišljanja.

zbog tog pribijanja uz dupe sam menjao šoferku na Kii, a na Corsi mi je napukla na 3 mesta :glavomuzid: baš se dogovaram sa sobom da držim pristojnu distancu. Ali čim držim veću distancu, neko mi upadne ispred :glavomuzid:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Nije ni meni jača strana držanje razmaka ako sam iskren...ali trudim se
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

evo malopre neka sojka vozi 115-120 levom stranom jebenih 5-6 km, a sa desne strane katkad auto. Neće da prestigne jednog i da se skloni, nego čeka da prestigne onog napred 800 metara od nas. Treba nam dva minuta do njega.

Juče vozim za Minhen, predjem u DE i prestanak oganičenja i lik ladno pretiče nekog lika tipa 3 minuta. Ovaj desno vozi 115 kmh, ovaj lik sa R klasom MB vozi 116 kmh, napravio lik kolonu. Ja mu blicam i lik lagano pere šoferku namerno i voda sve na mene. Posle ja njega prestignem, 2 minuta perem šoferku dok je on iza mene, dok vozim paralelno sa nekim drugim likom. Posle sam morao da dosipam tečenost. Imao sam 5 kila u gepeku :mrgreen:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

passenger napisao:Ali čim držim veću distancu, neko mi upadne ispred :glavomuzid:
Evo odgovora na pitanje zašto Turci voze branik na branik. :)

TT

Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Adaptivni tempomat Turcima u čast. :kezo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

maniaxxx napisao:
passenger napisao: 28 Dec 2017, 19:39 Razmak jedino znam da u Nemačkoj mere. Nisam čuo da je neko u AT ili CH popio kaznu, tek ne u SRB.

i u SLO mere razmak da te ne iznenade neki put. Znam kakva je kazna, smešna realno, ali pitanje je i da li i tu kaznu naplate.
Ako je stranac ucinio prekrsaj na licu mesta se placa kazna(ili u posti/banci ako hoces da se cimas). Uzima se pasos i ne vraca se dok se ne plati. Ako je vece prekoracenje ide se kod sudije za prekrsaje i on odreduje kaznu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

@pass
Pazi se kroz At jer su kazne velike.A ovaj prekrsaj se smatra nasilnickom voznjom.Evo sta pise na sajtu ÖAMTC u vezi nepostovanja tj.nedovoljnog rastojanja izmedju 2 vozila.
Ukoliko je razmak izmedju 2 vozila izmedju 0.4 i 1 sekunde kazna je 726€.Kod razdaljine od 0.2 do 0.4 sekunde sto bi bilo 7 do 14 metara pri brzini od 130 km/h kazna je u rasponu od 72 do 2180 € i kazneni poeni.A za one koji voze na odstojanju od 0.2 sekunde tj manje od 7 metara kazna je oduzimanje dozvole na najmanje 6 meseci,novcano do 2180 € i moguca kazna od suda zbog nasilništva.
https://www.oeamtc.at/thema/vorschrifte ... r-16186758

Gesendet von meinem Samsung Galaxy Note 8 mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

@pass
Pazi se kroz At jer su kazne velike.A ovaj prekrsaj se smatra nasilnickom voznjom.Evo sta pise na sajtu ÖAMTC u vezi nepostovanja tj.nedovoljnog rastojanja izmedju 2 vozila.
Ukoliko je razmak izmedju 2 vozila izmedju 0.4 i 1 sekunde kazna je 726€.Kod razdaljine od 0.2 do 0.4 sekunde sto bi bilo 7 do 14 metara pri brzini od 130 km/h kazna je u rasponu od 72 do 2180 € i kazneni poeni.A za one koji voze na odstojanju od 0.2 sekunde tj manje od 7 metara kazna je oduzimanje dozvole na najmanje 6 meseci,novcano do 2180 € i moguca kazna od suda zbog nasilništva.
https://www.oeamtc.at/thema/vorschrifte ... r-16186758

Gesendet von meinem Samsung Galaxy Note 8 mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Uh leba ti.
Hvala :pivo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nisi znao da je to prekrsaj?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Da I to snimaju.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Juce, tj. sinoc, u Meljaku pored Ibarske, Punto izgoreo totalno, plamen kulja iz svih delova, jos nisu bili stigli vatrogasci. Valjda su se ljudi na vreme sklonili.
Имам једно потпитање...
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Post od danijel00 »

http://www.nshronika.rs/crna-hronika/ze ... na-limanu/

Moj komsiluk. Znaci ovde se redovno desi da neko stane u desnoj ,a onaj u levoj projuri, sto nekako i razumem, jer ne mozes proceniti uvek da li je neko parkirao u desnu traku, ili stao da propusti pesake.
Naravno vidjao sam i kontra situaciju, da u levoj neko stane, a onda neko, uglavnom bmw, audi ili fiat, projuri desnom trakom...

Covek je ubio zenu, nije ni stao. Nadam se da nije sa ovog foruma.
Ako ga i nadju, dobice sta, 3 godine max, koje nece morati odmah da odlezi, izlazice za vikende i jos ce da mu skrate na kraju...

Ovde kaze da je ipak stao i sacekao policiju.
http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronik ... imanu.html

Bio sam u pravu za fiat.
Using Tapatalk
Odgovori