Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Post od Velja »

Samo znaju da kukaju :ccc:
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Delija napisao:
Woodoo napisao:Pogledaj karakteristike i sve će biti jasno, nije samo eksterijer u pitanju, jedino što je bolje u CR-Vu je prtljažnik, po meni ništa više.
Nijedan konkretan argument + sto je cena skoro ista tako da argumenti i nisu potrebni :)
Nisam imao vremena da napišem ali evo, ako je potrebno :)

Mazda, manja kataloška potrošnja (poredim 2.0 benzin 4x4 kod oba auta). Drastično manja emisija CO2 kod Mazde (sada nebitno, ali će možda u budućnosti biti, ako uvedu cenu registracije prema tome, ekološke takse...)

Klirens, bezobrazno mali kod Honde (ipak govorimo o SUV vozilima), samo 16,5 cm, kome to nije bitno treba da kupi Akorda. Kod konkurencije nije ispod 20 cm.

Mazda skoro 100 kg lakša.

Honda kod AT verzije ima prastari 5-stepeni menjač, mazda 6-stepeni.

Koeficijent otpora vazduha kod CR-va 0.39, kod mazde 0.33, dosta bitno kod SUV-ova, posebno kad se voze brže, autoputem...

Mazda bezbednija, http://www.iihs.org/iihs/ratings/v/clas ... small-suvs

itd...

Možda sam nešto izostavio, kao što rekoh jedino je manji prtljažnik problem kod mazde, mada u tom slučaju može da dođe u obzir i outlander, koji je po karakteristikama dosta sličan mazdi, a nudi više mesta.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

I meni je CX-5 bolji ili bar lepsi, ali bas nista od navedenog nema blage veze sa cenom :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Nisam razumeo ovo u vezi cene. Cx-5 je skuplji i to je problem ili...?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sve je krenulo od ovoga:
ftj napisao:Mnogo su nadobudni sa cenama. Na stranu izgled(koji je meni u najbolju ruku onako) al sumnjam da ima racionalnog opravdanja da bude toliko skuplji od honde i tojote.
I tvog odgovora:
Woodoo napisao:Od honde svakako ima.
Poenta je u tome da niti je cena visa, niti ima razloga da bude visa...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Ulaganje u razvoj nije jeftino, sve što sam naveo košta, novi CR-V u odnosu na prethodni nije doneo ništa posebno novo, osim izgleda.
Plus se mazda proizvodi u Japanu, plaća se carina.
Po meni je mazda opravdano skuplja. I tu sam izostavio subjektivnu kategoriju, kako auto ergonomski nekome odgovara, izgled...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

'Ajmo ponovo ispocetka... :)

Nije Mazda skuplja uopste. Pricas totalno napamet :)

Cena je skoro identicna iliti sad je sa ovom akcijom Mazda jeftinija 2500 evra za ekvivalentan paket opreme.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Lepo ja kazem da je Mazda best buy ovih dana...
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

I ja to stalno pričam, kad danas vest http://www.blic.rs/Vesti/Svet/455040/Ma ... zbog-kvara

Mada, izgleda da je to samo za hibride, moraću da potražim detalje po netu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sad da kupujem prvo bi pročitao sve što mogu o tome kako su se skyactive motori i menjači pokazali, a onda bi pitao koji im je najbolji paket opreme za CX-5 a da ima dva cup holdera napred :mrgreen:

Tj. CX-5 bi sigurno gledao pre CR-V-a kad bi gledao sa automatikom. Kod manuelca bi se još razmišljao.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Delija napisao:'Ajmo ponovo ispocetka... :)

Nije Mazda skuplja uopste. Pricas totalno napamet :)

Cena je skoro identicna iliti sad je sa ovom akcijom Mazda jeftinija 2500 evra za ekvivalentan paket opreme.
Pa onda nema problema, samo napises slazem se i to je to :D

p.s. nisam poredio cene, pretpostavio sam iz ftj-ovog upisa da je mazda skuplja.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne znam zasto sam mislio da je mazda skuplja, u sustini je cena za 2.2 slicna samo i tojota i honda imaju i slabije dizele u ponudi pa su mozda pristupacniji.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Prolećna akcija za Hondu CR-V

Sa početkom proleća Honda Srbija započinje specijalnu prodajnu akciju tokom koje će model CR-V sa 2.0 i-VTEC agregatom i 4×4 pogonom u Lifestyle paketu opreme i multimedijalnim uređajem ponuditi sa 2.000eur popusta.

Lifestyle, jedan od najpopularnijih paketa opreme modela CR-V , opremljen je Bi Ksenon farovima, LED dnevnim svetlima, prednjim i zadnjim parking senzorima, premijum ozvučenjem, presvlakama sedišta Alcantara/koža, grejačima prednjih sedišta, aluminijumskim felnama od 18 inča, uzdužnim krovnim šinama… U sklopu ove akcije svi kupci će uz popust od 2.000eur dobiti i multimedijalni – navigacioni uređaj koji će putovanje učiniti jednostavnijim i interesantnijim. Ovaj uređaj sadrži navigaciju sa licenciranim mapama Srbije i Evrope, HD kameru za bezbednu vožnju unazad, DVD player, Bluetooth, konekcije za USB i i-POD, 7“ HD Touch Screen i slot za SD karticu. Garancija na multimedijalni uređaj traje 3 godine, koliko traje i fabrička garancija na celo vozilo.

Slika

Honda Srbija je obezbedila i atraktivne uslove finansiranja putem lizinga uz kamatnu stopu od 4.49% .

Lifestyle NAVI paket opreme sa multimedijalnim uređajem i popustom od 2.000eur može se kupiti po ceni od 26.900eur. Akcija važi za ograničen broj vozila sa lagera. Svi zainteresovani kupci mogu zakazati test vožnju ovog modela na sajtu http://www.honda-srbija.rs ili na broj telefona 011/2010 919.

Još jedna novina u Hondi je mogućnost produženja fabričke garancije za dodatnih 12 ili 24 meseca, bez ograničenja kilometraže. Garanciju će moći da produže svi vozači Honde čija se vozila još uvek nalaze u okviru fabričke garancije (3 godine ili 100.000km) po ceni od 300eur za 12 meseci i 500eur za 24 meseca.

http://blog.garaza.rs/index.php/prolecn ... #more-2567
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jbte pa ovo je jeftinije nego sto sam Corsu platio :glavomuzid:
Slika
Brzine idu u H-a !!!