Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Ratna tehnika

Post od Heineken »

Uroš S. napisao:I ovako ce da budu samo inicijalni trosak, i naknadni trosak, preciznije-rupa bez dna. I sta cemo da radimo sa 6 aviona? Kad te napadne trideset, pedeset, kao u slucaju 1999. Tada bi te mozda 100 modernih aviona sa modernom i potpunom podrskom izvadilo iz toga u sta si ugazio i sto strasno smrdi. Mesto da uloze u obrazovanje, da plate svim studentima besplatni gradski prevoz, da modernizuju infrastrukturu, za tog jednog Miga ne smem da mislim sta sve moze da se uradi, a on se ne moze isplatiti i narednih 20-30 godina od nabavke ce biti cist trosak, a pritom nikad nece biti dovoljno moderan da se suprotstavi bilo kakvoj ozbiljnoj pretnji.
Aman ljudi po hiljaditi put, avioni se ne kupuju za RATOVANJE protiv NATO saveza vec za kontrolu vlastitog vazdusnog prostora, mi kao drzava smo duzni da kontrolisemo sopstveni vap!!

Sprcano je u ovoj drzavi mnogo para u zesce gluposti pa se niko ne buni, naravno cim se spomene vojska pojavljuju se likovi sa legendarnom recenicom " sta ce to nama", pogledajte zemlje u okruzenju sta ce njima?

Odlicna je ovo ponuda i nadam se da ce je iskoristiti, gleda se da se ustedi gde je moguce i to je za pohvalu..za pocetak ako se ugovori kupovina tih 6 komada plus ove cetiri sto imamo i par 21-ca ako odrade dovoljno za drzavu velicine Srbije.. :bravo:
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Heineken napisao:Sprcano je u ovoj drzavi mnogo para u zesce gluposti pa se niko ne buni, naravno cim se spomene vojska pojavljuju se likovi sa legendarnom recenicom " sta ce to nama", pogledajte zemlje u okruzenju sta ce njima?
:plusone:

Ja sam za to da se vrati i obavezno sluzenje vojnog roka...kad mogu Svajcarci, zasto ne bi i mi :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mi "tamo" ili mi ovde da služimo?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja sam moje odsluzio casno u Srbiji te sam samim tim oslobodjen sluzenja bilo kojoj drugoj zemlji :)
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Floyd napisao:
Heineken napisao:Sprcano je u ovoj drzavi mnogo para u zesce gluposti pa se niko ne buni, naravno cim se spomene vojska pojavljuju se likovi sa legendarnom recenicom " sta ce to nama", pogledajte zemlje u okruzenju sta ce njima?
:plusone:

Ja sam za to da se vrati i obavezno sluzenje vojnog roka...kad mogu Svajcarci, zasto ne bi i mi :)
+10000

Ima primera po zemljama EU kako bi se to moglo dobro organizovati a da ne kosta puno.....
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Heiniken, jel to znači da mi sada nemamo kontrolu nad sopstvenim vap?

Mogu CH sa svojim budžetom da finansiraju obavezni vojni rok, a čime ćemo mi to da platimo? Koliko bi koštalo to državu i šta bi joj dobrog donelo?
Nemam ništa protiv vojnog roka, služio bih ga da moram, samo pitam.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Heineken napisao: Aman ljudi po hiljaditi put, avioni se ne kupuju za RATOVANJE protiv NATO saveza vec za kontrolu vlastitog vazdusnog prostora, mi kao drzava smo duzni da kontrolisemo sopstveni vap!!

Sprcano je u ovoj drzavi mnogo para u zesce gluposti pa se niko ne buni, naravno cim se spomene vojska pojavljuju se likovi sa legendarnom recenicom " sta ce to nama", pogledajte zemlje u okruzenju sta ce njima?

Odlicna je ovo ponuda i nadam se da ce je iskoristiti, gleda se da se ustedi gde je moguce i to je za pohvalu..za pocetak ako se ugovori kupovina tih 6 komada plus ove cetiri sto imamo i par 21-ca ako odrade dovoljno za drzavu velicine Srbije.. :bravo:

:plusone: Ako mi ne cuvamo sopstveno nebo onda ce mo morati da platimo drugome da ga cuva, kao sto su to Slovenci morali da urade, dakle poreski obveznici placali su Italijanima da im cuvaju nebo. I onda bi se opet nasli neki da prigovaraju kako pare odose drugoj zemlji. Ovako ko zna mozda Crnogorci danas sutra budu placali nama da im kontrolisemo nebo pa eto i neke zarade, a tu su i sati naleta koji svaki pilot voli da mu bude upisan u letackoj knjizici :)
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Floyd napisao:Ja sam moje odsluzio casno u Srbiji te sam samim tim oslobodjen sluzenja bilo kojoj drugoj zemlji :)
Pa ti tamo sebi odredi vojni rok kako ti se sviđa onda, ako odeš onda si otišao, ne palamudiš šta treba ovde..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Crnogorci ce izgleda cuvanje svog neba poveriti Hrvatima :glavomuzid: mada ne znam kako to misle da izvedu Hrvati kada su trenutno u jos gorem stanju nego mi..

UrosTSI

Trenutno dezuraju dva Miga-21 stari kao biblija, navodno ga kontrolisemo :kuku:
Pisao je neko vec ovde da EU zahteva da kontrolises svoj vp ili da platis nekome da to radi umesto tebe...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Uroš S. napisao:Mogu CH sa svojim budžetom da finansiraju obavezni vojni rok, a čime ćemo mi to da platimo? Koliko bi koštalo to državu i šta bi joj dobrog donelo?
A cime se finansira profesionalna vojska?
To ti je isto...

Sad trenutno "nije potrebna" ali nikad se ne zna sta nosi neko drugo vreme.
Svajcarska nikada nije ratovala ali itekako znaju da cene vojsku...bas su jutros avioni nadletali grad, bila valjda neka vezba.

E sad, druga je stvar sto nekom drugom nije u interesu da Srbija (i slicne zemlje) ima jaku vojsku pa zato "pacifisti po profesiji" i provlace te pirce kako nam ne treba vojska, kako je to gubljenje vremena itd.

Za ovo...

Slika

...je steta bacati pare a za obuku mladih ljudi, nije.
Ji 4Tze napisao:Pa ti tamo sebi odredi vojni rok kako ti se sviđa onda, ako odeš onda si otišao, ne palamudiš šta treba ovde..
Pa eto kao drzavljanin Srbije i ja se pitam...ako nekad neko bude pitao.
I da, uvek cu biti za to, bez obzira na zemlju u kojoj boravim.
Poslednja izmena od Floyd u 24 Apr 2013, 14:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

E baš mi je milo što piloti to vole, volim i ja uvek pun rezervoar pa ne vidim da se neko potresao osim mene.

Moraju da se znaju prioriteti, kad god hoćeš da napraviš uspešan posao, položiš ispit, središ kola, nećeš prvo učiti treće pa prvo ispitno pitanje, nećeš prvo skupiti pare za poliranje auta nego prvo za ispravne i adekvatne gume i farove koji rade kako treba, nećeš prvo da zidaš zgradu pa razmišljaš o rasporedu prostorija u njoj, tako i sa vojskom, posebno avionima vrednim desetine ili stotine miliona dolara, to jednostavno sada ne sme da bude prioritet. Nemam ja ništa protiv jake i dobro opremljene vojske, ali ajde prvo da rešimo što su ljudi nezaposleni, što je infrastruktura u kanalu.

Flojd, oćeš da mi kažeš da je skuplje 30.000 prof. vojnika u redovnom sastavu nego mrsomuđenje sa više desetina hiljada zajebanata godišnje koje ćeš da hraniš a koji će na kraju da znaju ono što će svaki prosečan muškarac da nauči za dve nedelje?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Heineken napisao: Trenutno dezuraju dva Miga-21 stari kao biblija, navodno ga kontrolisemo :kuku:
Problem dezurne pare Mig-21 je taj sto je sa njim tesko obaviti observaciju na maloj brzini jer je taj avion namenjen za presretacke zadatke na velikim brzinama, npr problem je ako neko sa ultralakim avionom sa brzinama od oko 100-150km/h uleti u nas vazdusni prostor a imali smo slucaj sa uletanjem iz pravca Hrvatske Italijanskog ultra-lakog avioncica prosle godine.
Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Uroš S. napisao:Flojd, oćeš da mi kažeš da je skuplje 30.000 prof. vojnika u redovnom sastavu nego mrsomuđenje sa više desetina hiljada zajebanata godišnje koje ćeš da hraniš a koji će na kraju da znaju ono što će svaki prosečan muškarac da nauči za dve nedelje?
Pa za pocetak, rednovna vojska je "besplatna" a svaki profi vojnik drzavu kosta oko 500e samo na ime zarade a pored toga i njemu treba da se obezbedi isto sto i redovnoj vojsci.

Naravno, stoji i to da je obuka i kvalitet vojske tokom 90ih srozan na najnize moguce grane.
Pored toga, svestan sam da od ponovne obaveze sluzenja vojnog roka u skorijoj buducnosti nema nista jer je Srbija, na zalost, zemlja koja vise ne moze da odlucuje o bilo cemu...izuzetno zavisna od dobre volje drugih.

Pogledaj samo u Evropi u kojim zemljama i dalje postoji obaveza sluzenja vojnog roka (Austrija, Svajcarska, Danska, Norveska itd.) pa ces videti da tu nema ni jedne slabe, ratoborne ili nedemokratske drzave.
Poslednja izmena od Floyd u 24 Apr 2013, 15:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

prosle godine su mig 21 imali uspesnu intervenciju kad je jedan malac uleteo iz hrvatske, bila je prica na tu temu. problem je sto im isticu resursi, zato se i prica ovde o ruskom pregledu 21ica i varijantama produzenja zivota...
Odgovori