Domaće auto emisije
Re: Domaće auto emisije
To je redovno održavanje kako je predvidjeno i u knjižici.
Tako se milioni vozila u Evropi održavaju, opšte poznato a time još čudnije da serviser koji kako kaže godinama uvozi uopšte komentariše.
Ili eto samo da popuni vreme u klipu tek da se nešto priča.
Bitnije je da je uvek imao ulja dovoljno u motoru izmedju tih poseta servisu.. a to ne piše u knjižici.
A možda je motor već i menjan za tu kilometražu.
Tako se milioni vozila u Evropi održavaju, opšte poznato a time još čudnije da serviser koji kako kaže godinama uvozi uopšte komentariše.
Ili eto samo da popuni vreme u klipu tek da se nešto priča.
Bitnije je da je uvek imao ulja dovoljno u motoru izmedju tih poseta servisu.. a to ne piše u knjižici.
A možda je motor već i menjan za tu kilometražu.
-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
Menjanje na 10k je već preterivanje ako je proizvođač propisao dugi servisni interval (30k ili 2 god.). Mislim da je servis na 15 do 20kkm sasvim ok.OMP napisao:Stalno cudjenje kako je ulje menjano na 20-30k km kao da ne zna da je to fabrika propisala i da ljude boli q da se cimaju i razmisljaju o tome dal je to dobro ili nije vec rade onako kako im je receno tj napisano i to nije samo u CH vec svuda na zapadu, ovamo gleda da kupi kola za male pare a ovamo kuka, ako hoces drugacije onda kupis kola od entuzijaste koji je menjao na 10k ali za takva kola treba i da se plati mnogo vise. Ja ne znam koji prosecan vlasnik auta na zapadu trci u servis na svakih 10ak k km da menja ulje, oni mnoge stvari teraju do kraja tj dok ne mora da se menja pa tek onda menjaju ili prodaju auto kao ovaj sto je prodao A3 kad doslo na red svasta nesto da se radi.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ako je stani-kreni i gradska vožnja u pitanju, ja vidim smisla u ranijoj izmeni ulja usled ubrzane kontaminacije.
Drugo, može se napraviti ulje koje zadržava svojstva i nakon 50 hiljada kilometara, ali koliko je u prosečnom motoru ostataka slivenog goriva u karteru nakon 20-30 hiljada kilometara? Ispod 15 % u proseku sigurno nije.
Drugo, može se napraviti ulje koje zadržava svojstva i nakon 50 hiljada kilometara, ali koliko je u prosečnom motoru ostataka slivenog goriva u karteru nakon 20-30 hiljada kilometara? Ispod 15 % u proseku sigurno nije.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Zar se gradska voznja ne vodi pod ‘otezani uslovi’? Jednom godisnje odraditi servis i nije strasno, vise je do vlasnika koliko zeli da mu auto uvek bude uredan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, oduvek. Aditivima su rešavana pitanja kiselina i drugih nusprodukata rada motora u tim uslovima (hladni startovi, nedovoljna zagrejanost, kratke vožnje, niski obrtaji...) od 1950-ih naovamo, gde je praktično samo razvoj ulja produžio period zamene od ispod 1000 do 2500 na 10000, no ima i drugih problema.
Na 10k km jeste mozda rano raditi servis ali obzirom da to kod nas ne kosta puno ja ga uradim jer mi to dodje na godinu dana, plus mi je 80% kilomtraze gradska, tako da nema potrebe cekati, nekad i manje predjem tipa 8k km ali zamenim, 15k je vec nesto optimalno a preko toga ne bih isao jer nema potrebe kao sto rekoh nije skupo e sad ko prelazi 20k godisnje njemu je mozda vece cimanje da menja ulje dva puta za god dana pa onda ceka tih 20k. Imam šuraka u USA koji godisnje prelazi 50-60k km i ulje menja 3-4 puta godisnje
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Nije los ovaj S3, ispasce dobra kupovina a kalibra zali boze vremena i predjenih km do nje, koliko ima pacijenata koji lupe neku ludacku cifru za krs to je cudo.
Gledam, pojas na S3 mu se rascvetao. Bas mu enterijer pokazuje soldinu kilometrazu.
Primetio sam i ja, ono sto videh enterijer je solidno ocuvan samo mu fali ciscenje ali nije ofucan a ni km nije neka strasna ipak je to audi, kvalitet 

neverovatna epizoda
Šta mu se sve izdešavalo sa ovim autom je zaista za film.
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Sent from my motorola edge 30 ultra using Tapatalk
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...