TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Delija »

@Sloba
707 deluju lepo, ali su osrednje kutije (iako nisu bile jeftine), matore koliko i ove JBL L90 koje su neuporedivo bolje od njih (i kostale su mnogo vise).

D serija ima vise razlicitih klasa. D4 i D6 su relativno slabe i nemaju nikakve veze sa D8 (bivsi Concert pod drugim imenom) koje su jako dobre kutije (u principu neki niskobudzetni ulazak u HiEnd) koje su i bile vrlo skupe. Kod nas je u Tehnomarket dosla nenormalno jeftina serija, ali D830 (Concert 8) su recimo na zapadu bile 2000 evra, a D870 (Concert 11) 3000 evra. Ne bih rekao da je ista iz D serije "rokersko" jer imaju male driver-e koji nisu za tu namenu. Da je "rokerski" zvucnik mozes da kazes recimo za Cerwin Vega sa driver-ima od po 12" i 15"... Ovaj JBL L90 je izmedju ostalog i zvucnik za rock muziku.

BTW, te BX nema trika da su 90dB. Nemoj da te zavara to sto pise "na papiru".

starac vujadin napisao:Jamo, samo za rokačinu...treća liga među zvučnicima. Prošlo je njihovo vreme.
Napisah - od novih vredi jedino C8 serija i ona HiEnd serija (R909) koja kosta djavo i po iliti 10k evra.
Prethodna D8 serija je bolja od C8 osetno.

Za "rokacinu" su potrebne vrlo kvalitetne i dobre kutije, tako da ne stoji to da su shitex Jamo modeli za "rokacinu" :)

Sto se Dynaudio tice - dobre serije su (pre)skupe, a opet za njihovu cenu uvek moze da se nadje zvucnik drugog proizvodjaca koji mozda ima drugi karakter zvuka, ali je vrlo slicnog kvaliteta (ima naravno i boljih).

Generalno su "teski" za pojacala jer imaju poprilican fazni pomeraj.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

starac vujadin napisao: neko proslavi od simpatičnog, dostupnog i kvalitetnog proizvođača komponenti postne nafuran i preskup, a nikakav pomak u kvalitetu zvuka ne postoji, nego hvata na ime i reklamu.
Nažalost pojava je postala strašno rasprostranjena.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Delija napisao:D serija ima vise razlicitih klasa. D4 i D6 su relativno slabe i nemaju nikakve veze sa D8 (bivsi Concert pod drugim imenom) koje su jako dobre kutije (u principu neki niskobudzetni ulazak u HiEnd) koje su i bile vrlo skupe. Kod nas je u Tehnomarket dosla nenormalno jeftina serija, ali D830 (Concert 8) su recimo na zapadu bile 2000 evra, a D870 (Concert 11) 3000 evra. Ne bih rekao da je ista iz D serije "rokersko" jer imaju male driver-e koji nisu za tu namenu. Da je "rokerski" zvucnik mozes da kazes recimo za Cerwin Vega sa driver-ima od po 12" i 15"... Ovaj JBL L90 je izmedju ostalog i zvucnik za rock muziku.
E, jebi ga sad... sumnjaš u mene? :)

D serija iz perioda koji sam pomenuo je nešto sasvim drugo u odnosu na D seriju na koju ti misliš. Dakle, jeftina rokerska kutija 1/1.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Prvi sam pomenuo D seriju :P pri cemu nisam mislio na te matore kante :)

To nije ni za q :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Floyd »

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sloba napisao:
methane.master napisao:Taj Dynaudio nekad beše "cjena sitnica" :D
Nije problem, ja plaćam. :)

Slušao sam davnih dana neke podnostojeće Dynaudio zvučnike i oni su uvek bili u top 5 kada su želje u pitanju, ali koštaju previše da bi ih imao. Eventualno neki Jamo od skandinavskih proizvođača jer oni imaju šta da ponude za trocifrene iznose u evrima.

Aktivni zvučnici, bilo da imaju klasičnu ili bežičnu interkonekciju, uvek imaju napojni kabel tako da ne vidim neku posebnu prednost takvog rešenja. Ipak su mi draže 43 cm komponente, odvojeno pojačalo i pasivni zvučnici, a koji, šta i kako videćemo. Sigurno ću ostati na hi-fi konfekciji i nekim bookshelf zvučnicima. Imam prečih stvari od hi-end-a, iskreno.

edit: Nešto iz ovog ranga će biti aktuelno: http://www.whathifi.com/Review/Monitor- ... -BX2/specs

Slika

Ja imam vec par godina RX2, mislim da su trenutno snizeno u 4Audiu nekih 400e par, to je odlicna kupovina. Jedino se postavlja pitanje kako ces ih drzati, ne znam dal sam te dobro shvatio ali cini mi se da si pominjao bebu. Ako je tako, batali bilo sta sto treba da stoji na stalcima jer je jako opasno. Kod nas kuci u zadnje vreme dolazi puno klincadije i to je jedan od razloga zasto hocu da ih zamenim za podne...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

To valjda zavisi od bebe, a ne od zvučnika :)
Naš klinac još ništa nije oborio, polomio, gađao TV i sl.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Brate,ja sam se kao mali,pre nego sto sam prohodao, popeo na ormar visine 2.3m i gurnuo CRT TV sa njega :)
Ne mozes nikada da znas da li ce dete da se zaleti i zakaci stalak,pa da obori zvucnik...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ti nisi dete,ti si kreten :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

:presrecan:

Al´ mu se namesti.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mora dete da nauci da koristi prostor, i tu su roditelji da paze. Ne mozes sve iz kuce skloniti.

TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos napisao:Ti nisi dete,ti si kreten :kezo:
:hand:
A kada se setim da sam ti poklonio milkshejk... :nonono:

Heinz,istina,ali to ne znaci da treba staviti opasne predmete na male stalke,koji se lako prevrnu :)
Ima nemirne dece po prirodi,to govori mojih preko 15 oziljaka po glavi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Laki021 napisao:
Sloba napisao:Slika

Ja imam vec par godina RX2, mislim da su trenutno snizeno u 4Audiu nekih 400e par, to je odlicna kupovina. Jedino se postavlja pitanje kako ces ih drzati, ne znam dal sam te dobro shvatio ali cini mi se da si pominjao bebu. Ako je tako, batali bilo sta sto treba da stoji na stalcima jer je jako opasno. Kod nas kuci u zadnje vreme dolazi puno klincadije i to je jedan od razloga zasto hocu da ih zamenim za podne...
Pomenuo sam da već imam bookshelf kutije - Tannoy Mercury 2 koje su sličnih gabarita kao Minitor Audio BX-2. Uzeo sam ih 2000. godine i u prvo vreme sam ih držao na stalcima dok su već duže vreme na polici na kojoj će stajati i novi sistem. Što se klinaca tiče, nije problem jer ćera kojoj će uskoro dve godine, po kući ne dira ništa od stvari (koje ne bi smela) osim tastature i miša. Sin ima pet godina tako da bi on mogao polako svoj sistem da pravi, a ne moj da čačka. :kezo:

Najbolja varijanta su podnostojeće kutije, ali neću imati toliko prostora da ih postavim kako bi trebalo. Imao sam dva para podnostojećih, oba ručno pravljenih, možda negde i slike iskopam.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ne znam o kakvim stalcima pricate, ali bih voleo da vidim dete koje ce da obori moje celicne stalke punjene peskom :)
Cak ne bi moglo ni da ih zaljulja dovoljno da srusi zvucnike uz poprilicno truda...

To u kombinaciji sa kutijama koje mogu da se srafe za stalke je stabilnije od 99% floorstander-a ;)

Elem, prednost floorstander-a ima veze sa HiFi parametrima, a ne sa time o cemu pricate (moji stalci trenutno sluze sa surround zvucnike - napred su velike kutije) - naravno, ako je rec o ozbiljnim stalcima, a ne o igrackama.

@Sloba
Zaboravi na bilo kakve ozbiljnije kutije koje ce stojati na polici. Eventualno da ispod njih stavis granitne ploce debele bar 5-6 cm, a izmedju police i ploce, kao i izmedju zvucnika i ploce da budu siljci.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Xepoj87 napisao:
Milos napisao:Ti nisi dete,ti si kreten :kezo:
:hand:
A kada se setim da sam ti poklonio milkshejk... :nonono:
Vodim te na giros kao kompezaciju za milksejk :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori