Vanredna situacija - poplave 2014/2016
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
U Kostojevicima, gde mi je rodbina, otvorilo se klizista, pitanje da li ce moci da se sredi kuca za zivot.
Kazu celo brdo se svalilo u dvoriste, srecom nije nikoga bilo u kuci...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Samac je bas lose prosao, Doboj takodje, glupo je mjeriti "ciji je veci" u ovakvoj situaciji ali ta procjena o 10 puta vecoj steti je realno govoreci vrlo ruzna i neukusna.Floyd napisao:Gledam malo i tv republike srpske... i tamo je zajebano. Ne deluje mi da je steta bas destostruko manja kako kaze nas vodja, a malo je i sebicna ta izjava. Samac i Doboj su komplet potopljeni...
Samac, grad gdje moja porodica zivi, je potpuno poplavljen i pod vodom je od petka u 5 ujutru. Kod mene je u ulici voda bila 2 metra visine a u kuci mi je bilo oko 1.5 metara, prosjek u gradu je bio oko 2 metra vode. Tek sada ne smijem da mislim sta ce biti posle sa "gradom", siromastvo i nezaposlenost su unistavali grad godinama a bojim se da ga je ovo tek dotuklo.
Stete su ogromne svuda, svako domacinostvo ce imati stetu od bar par hiljada evra a mnogi i mnogo vise. Ja sam nesto malo razmisljao koliko ce nama para trebati da sve saniramo i nije mi dobro. Moja porodica, hvala Bogu, nije egzistencijalno ugrozena ali stvarno ne znam kako ce ljudi sanirati stete u gradu u kome radi 1/6 stanovnistva... Ja pricam o Samcu jer tamo znam najbolje kakva je situacija, i u drugim mjestima je haos i ne treba ni njih zaboraviti...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- methane.master
Re: AW: Vanredna situacija - poplave 2014
Bas zeznuta situacija :/Risto napisao:Samac, grad gdje moja porodica zivi, je potpuno poplavljen i pod vodom je od petka u 5 ujutru. Kod mene je u ulici voda bila 2 metra visine a u kuci mi je bilo oko 1.5 metara, prosjek u gradu je bio oko 2 metra vode. Tek sada ne smijem da mislim sta ce biti posle sa "gradom", siromastvo i nezaposlenost su unistavali grad godinama a bojim se da ga je ovo tek dotuklo.
Stete su ogromne svuda, svako domacinostvo ce imati stetu od bar par hiljada evra a mnogi i mnogo vise. Ja sam nesto malo razmisljao koliko ce nama para trebati da sve saniramo i nije mi dobro. Moja porodica, hvala Bogu, nije egzistencijalno ugrozena ali stvarno ne znam kako ce ljudi sanirati stete u gradu u kome radi 1/6 stanovnistva... Ja pricam o Samcu jer tamo znam najbolje kakva je situacija, i u drugim mjestima je haos i ne treba ni njih zaboraviti...
Ma lako je za njega i njegove kolege. Oni tu lovu uzmu za vikend u CH a porez ne placaju nikom.methane.master napisao:
Rispekt za Mileta.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
relativno sveže nasuto, nije neko čudo da krene kad je ofrlje i neobezbeđeno...trojanac napisao:
Naselje Stepa Stepanović.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kako je urađeno celo naselje ne bi me čudilo i da se neki objekat sruši. Daleko bilo, ne želim nikom, ali me stvarno ne bi čudilo ništa.
Posetite www.garaza.rs !
EDIT: izgleda da se ova izjava ne odnosi na trenutnu situaciju, greska... 

Poslednja izmena od aleksa u 20 Maj 2014, 23:47, izmenjeno 1 put ukupno.
- methane.master
204. vazduhoplovna je pustena konacno da radi u dve smene.
U subotu su samo evakuisali preko 2000 ljudi, 4 Mi-8 i 1 Mi-17 i Gazele na smenu.
Gazele su vrsile izvidjanje i hitne evakuacije tesko bolesnih i hitnih slucajeva a bilo ih je dosta.
Narod je bio u izuzetnom haosu, panici, bilo je i besa i ljutnje i patnje, ljudi su gazili jedni preko drugih. Cak su i decu zaboravljali (ovo su bili strasni momenti). Inace sletali su i u vodu kod okretnice tamo, a leteli su po svim prijavama, zajedno sa lokalcima ili policajcima jer nisu uopste znali koja je koja ulica. Nazalost retko ko je spasen helikopterom bas iz vode, vec samo sa nasipa su ih evakuisali... oni su izvidjali i onda su slali camce po ljude. I, da, proverili su skoro svaku dojavu, pa cak i onu o rusenju stambene zgrade (na srecu netacna dojava).
Drugaru je dosao jedan rom, sav ocajan, nije imao kako da sahrani dedu (tako da jesu umrli neki ljudi prirodnom smrcu, ne nasedajte bas na sve "vesti"), cak je ocajan pitao "Ko ce to da plati" (sahranu), trazio da ga odnesu helikopterom... uzas na sve strane. Takodje, prevozio je geoinzinjere da rade spasavanje TENT-a, plus sve nacrtali, doneli helisom dzakove sa zemljom i DVA DANA niko to nije namestio! Takodje ljudi zaduzeni za Beogradski vodovod su odmah obezbedili sve reni bunare (mi dobijamo vodu pijacu odatle), to je bio prioritet br. 1.
Nosili su po 400-500 obroka u jednom cugu Gazelom... a prevezli stotinak hitno bolesnih ljudi na VMA direktno. Po tona i po vode je dopremana u cugu.
Ljudi u losem stanju su bili bez lekova i u jednom momentu je izbio grabez kad su doneli lekove, jedva su ih smirili.
Inace Kolubara je odnela deo nasipa od oko 50m i to je ubilo Obrenovac.
Brzina je bila nenormalna, stvari koje je nosila voda su katapultirane brzinom metka (recimo frizideri su izletali kao metak iz vode, stabla, razni delovi...).
Ono sto je najbolje od svega je organizacija naroda, da nije bilo toga... uzas.
Inace, leteli su helikopteri sa hranom i vodom u Krupanj svaki dan.
U subotu su samo evakuisali preko 2000 ljudi, 4 Mi-8 i 1 Mi-17 i Gazele na smenu.
Gazele su vrsile izvidjanje i hitne evakuacije tesko bolesnih i hitnih slucajeva a bilo ih je dosta.
Narod je bio u izuzetnom haosu, panici, bilo je i besa i ljutnje i patnje, ljudi su gazili jedni preko drugih. Cak su i decu zaboravljali (ovo su bili strasni momenti). Inace sletali su i u vodu kod okretnice tamo, a leteli su po svim prijavama, zajedno sa lokalcima ili policajcima jer nisu uopste znali koja je koja ulica. Nazalost retko ko je spasen helikopterom bas iz vode, vec samo sa nasipa su ih evakuisali... oni su izvidjali i onda su slali camce po ljude. I, da, proverili su skoro svaku dojavu, pa cak i onu o rusenju stambene zgrade (na srecu netacna dojava).
Drugaru je dosao jedan rom, sav ocajan, nije imao kako da sahrani dedu (tako da jesu umrli neki ljudi prirodnom smrcu, ne nasedajte bas na sve "vesti"), cak je ocajan pitao "Ko ce to da plati" (sahranu), trazio da ga odnesu helikopterom... uzas na sve strane. Takodje, prevozio je geoinzinjere da rade spasavanje TENT-a, plus sve nacrtali, doneli helisom dzakove sa zemljom i DVA DANA niko to nije namestio! Takodje ljudi zaduzeni za Beogradski vodovod su odmah obezbedili sve reni bunare (mi dobijamo vodu pijacu odatle), to je bio prioritet br. 1.
Nosili su po 400-500 obroka u jednom cugu Gazelom... a prevezli stotinak hitno bolesnih ljudi na VMA direktno. Po tona i po vode je dopremana u cugu.
Ljudi u losem stanju su bili bez lekova i u jednom momentu je izbio grabez kad su doneli lekove, jedva su ih smirili.
Inace Kolubara je odnela deo nasipa od oko 50m i to je ubilo Obrenovac.
Brzina je bila nenormalna, stvari koje je nosila voda su katapultirane brzinom metka (recimo frizideri su izletali kao metak iz vode, stabla, razni delovi...).
Ono sto je najbolje od svega je organizacija naroda, da nije bilo toga... uzas.
Inace, leteli su helikopteri sa hranom i vodom u Krupanj svaki dan.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kostojevići kod Bajine Bašte? Bio sam tamo, drugar mi je poreklom odatle , gore na brdu desno , par km , kad ideš od pravca Užica se pokrenulo klizište, preti da mu odnese i kuću ujakovu i sve...Bax napisao:U Kostojevicima, gde mi je rodbina, otvorilo se klizista, pitanje da li ce moci da se sredi kuca za zivot.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Da bas tamo, kazu raspad sistema, ono 500 godina zive na toj planini...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Cozmo, ovo neke tvoje info ili copy-paste sa neta?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
danas tast prica sa rodjakom iz morovica, kaze da su svi tamo, da nisu otisli.Heineken napisao:Evo i mene konacno, nisam imao net dva dana...
Krenula je preventivna evakuacija u Morovicu i Visnjicevu....samo zene i deca, stari i bolesni..
Bosut raste, voda dolazi iz HR ali nije strasno za sada....
Juce su u Morovic dosla dva kretena iz NS da se slikaju malo, Jesic i Pajtic..
Izbio je haos i malo je falilo da ih ljudi umlate, kakvi su to likovi ja nemam reci..streljati odmah..
Necu siroko o tome posto kucam sa telefona..
Juce ceo dan smo pravili bedeme u selu, bageri rade vec dva dana u sumama i ataru..
Oko 22h nam je nestalo peska, poslali su kamione iz NS-a koji su stigli u 3 sata ujutro. Dosla su 24 slepera od toga 14 kiperi a ostale smo rucno istovarali...istovarili oko pola 5-5. Problem je bio u tome sto je bilo malo ljudi na istovaru. Kuci swm dosao danas oko 7 sati navece, ne znam gde se nalazim od umora...
jos jedno zapazanje za to sa trenutnim nedostatkom radne snage - na neki nacin je sreca sto je sranje krenulo pred vikend, pa je bilo dovoljno radne snage. sad, usred radne nedelje, je bas veliki problem to. jos jedan drug sa drugog foruma kaze da je danas bio veliki nedostatak ljudi u okolini sapca. od onolike halabuke za vikend sad knjiga spade na dva slova. iskoristise prvih par dana za samopromocije i gotovo... mada je meni neverovatno da se lepo ne objavi neka delimicna mobilizacija ili nesto slicno u kriticnim mestima i da se to ne resi...