Parkiranje
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Parkiranje
Ponekad mi se čini da je i legalizovano.
U kraju nema mesta i ljudi parkiraju kako stignu i gde stignu.
Iskreno meni ne smeta da zaobiđem vozilo parkirano na ulici noću kad je saobraćaj mali dok bi preko dana to bio problem.
U kraju nema mesta i ljudi parkiraju kako stignu i gde stignu.
Iskreno meni ne smeta da zaobiđem vozilo parkirano na ulici noću kad je saobraćaj mali dok bi preko dana to bio problem.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ma ne zezaj, uvek mogu spratni parkinzi da se izgrade. Na placu od 10 ari, 100 automobila moze da se parkira, svuda ima mesta nesto da se rascisti i rekonstruise, pa sazida vise spratova parkinga. U centru je to 10 puta zajebanije, ali izvodljivo, ne mora svako da parkira auto 10m od ulaza u zgradu.Grujic napisao:Negde nema resenja sem da se divlje parkiranje legalizuje.
Najava je da ce u Kneza Milosa biti podzemnih parking mesta za gradjanstvo. Takvo resenje je odlicno, al bajkovito
Sent from my HTC One using Tapatalk
Potrebna je volja da se to uradi i nista drugo. Pare na sta se sve bacaju, ovo bi bila investicija loja bi se otplatila za 5-10 godina, a neophodan je deo infrastrukture vec barem deceniju i po.
Naseljenost grada jos uvek nenormalnom brzinom raste, dok parking stagnira.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ma na parkinge niko ni ne misli!
Juče bio prilog na RTS-u o parkiranju u okviru Bezistana, pored fontane.
Juče bio prilog na RTS-u o parkiranju u okviru Bezistana, pored fontane.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Gde mozes spratni parking u sirem centru?Xepoj87 napisao:Ma ne zezaj, uvek mogu spratni parkinzi da se izgrade. Na placu od 10 ari, 100 automobila moze da se parkira, svuda ima mesta nesto da se rascisti i rekonstruise, pa sazida vise spratova parkinga. U centru je to 10 puta zajebanije, ali izvodljivo, ne mora svako da parkira auto 10m od ulaza u zgradu.Grujic napisao:Negde nema resenja sem da se divlje parkiranje legalizuje.
Najava je da ce u Kneza Milosa biti podzemnih parking mesta za gradjanstvo. Takvo resenje je odlicno, al bajkovito
Potrebna je volja da se to uradi i nista drugo. Pare na sta se sve bacaju, ovo bi bila investicija loja bi se otplatila za 5-10 godina, a neophodan je deo infrastrukture vec barem deceniju i po.
Naseljenost grada jos uvek nenormalnom brzinom raste, dok parking stagnira.
To kao i podzemno moze tek po negde, al globalno je legalizacija

Iznenadio bi se sta se sve moze, samo kada se hoce 
Da, najjace jos da dozvolimo parkiranje kao u svojoj avliji, ugasimo Parking Servis i udri Misko

Da, najjace jos da dozvolimo parkiranje kao u svojoj avliji, ugasimo Parking Servis i udri Misko

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Grujic
- Moderator
Pa evo kazi gde u sirem centru ima mesta za montazne parkige da se osetno rastereti. Pusti tu pricu da moze, daj lokacije 
Do tada, ljudi ce se i dalje parkirati kao i pre i periodicno popiju kazne od komunalaca.

Do tada, ljudi ce se i dalje parkirati kao i pre i periodicno popiju kazne od komunalaca.
U Poljskoj isto ima dosta problema sa parkingom, i suludo je iznajmiti stan bez istog.
Inace imaju odlicnu foru u nekim podzemnim privatnim garazama.
Imaju dizalicu na parking mestu, i jedan auto je dignut, dok je drugi ispod.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Inace imaju odlicnu foru u nekim podzemnim privatnim garazama.
Imaju dizalicu na parking mestu, i jedan auto je dignut, dok je drugi ispod.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
To se zove klackalica kod nas.

Ja bih ipak rangirao subjektivno :
1)Garazni boks
2)Garazno mesto
3)Klackalica
4)Parking mesto ispred zgrade

Ja bih ipak rangirao subjektivno :
1)Garazni boks
2)Garazno mesto
3)Klackalica
4)Parking mesto ispred zgrade
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Šta se dešava sa onim silnim kombijima u Kosovskoj - prodavci knjiga?
Da li im se dnevno pišu kazne ili imaju status prodajnog objekta?
Ili imaju pretplatne kao stanari?
Kako god, ruglo i to odmah iza Skupštine. Kanta do kante.
Da li im se dnevno pišu kazne ili imaju status prodajnog objekta?

Ili imaju pretplatne kao stanari?
Kako god, ruglo i to odmah iza Skupštine. Kanta do kante.
Double pit parkiranje. Upravo ono što kod nas u zgradi nije završeno i sad nijedno mesto ne funkcioniše, samo ovi bahati što su prvi zauzeli zajednički prostor ispred klackalice.Milos napisao:To se zove klackalica kod nas.
Nama u garazi je isto haos,razmisljam se ko je sve bio iz foruma kod mene u garazi:
-mesta nisu zonirana iako zivimo vec 8 godina,investitor samo sto nije pa se to odlaze izgleda dok se ne zaboravi (Kuzmanovicu,ja ti ozbiljno placam izlazak na teren posto je to tvoja struka)
-izgleda nisu stavili hidroizolaciju.Zgrada je zidana 2008,pa se secam da je radjena neka korekcija epoksija jer se isti podigao/popucao 2012.
(i za ovo ako imamo dobro gradjevinskog inzinjera na forumu , placam izlazak na teren da mi kazu sta su nam prodali),jer nije bas normalno da se onako raspadne garaza za 8 godina.Nije meni problem da platim renoviranje garaze koliko to da mislimo da nam nije adekvatno prodato.
Cena je bila naravno jaka,ali ne bih nikad kupio sad stan bez garaze ili parking mesta u dvoristu.Floyd je bio svedok da dok mi je auto bio parkiran 3 minuta ispred kuce,zamalo zena rasturi branik sa Ford Ka.
A da ne pominjemo sad jos i parkiranje po centru,gde su koliko sam primetio rezonirali Dorcol,gde je bila treca zona nekad,sada je druga itd.
-mesta nisu zonirana iako zivimo vec 8 godina,investitor samo sto nije pa se to odlaze izgleda dok se ne zaboravi (Kuzmanovicu,ja ti ozbiljno placam izlazak na teren posto je to tvoja struka)
-izgleda nisu stavili hidroizolaciju.Zgrada je zidana 2008,pa se secam da je radjena neka korekcija epoksija jer se isti podigao/popucao 2012.
(i za ovo ako imamo dobro gradjevinskog inzinjera na forumu , placam izlazak na teren da mi kazu sta su nam prodali),jer nije bas normalno da se onako raspadne garaza za 8 godina.Nije meni problem da platim renoviranje garaze koliko to da mislimo da nam nije adekvatno prodato.
Cena je bila naravno jaka,ali ne bih nikad kupio sad stan bez garaze ili parking mesta u dvoristu.Floyd je bio svedok da dok mi je auto bio parkiran 3 minuta ispred kuce,zamalo zena rasturi branik sa Ford Ka.
A da ne pominjemo sad jos i parkiranje po centru,gde su koliko sam primetio rezonirali Dorcol,gde je bila treca zona nekad,sada je druga itd.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Nije samo Dorćol. Više nigde u centru nemaš treću zonu.
- Grujic
- Moderator
Al zato zone generalno imas svuda 

Imam parking mjesto u garazi u jednoj zgradi, dje je planiran lift (kosta 50tak hiljada eura valjda) jer nije bilo mjesta da se napravi nizbrdica, i naravno par godina nista od toga i dalje. Kod drugarice su i napravili npr nizbrdicu ali tako strmu da samo neki dzipovi mogu da prodju tuda 
Barem kod ove legalne gradnje, kad nelegalnu ne kontrolisu kako treba, mora se forsirat da za svaki stan ide barem 1 parking ili garazno mjesto, pa napravite manju zgradu ili vecu garazu... Gledam u treci bulevar u zgradu dje je sad boutique trojka kafe-restoran (izmedju ostalog) dosta velik su napravili parking sa strane a komotno je mogla jos jedna zgrada tu, to mi djeluje ok, jos ima i parkinga vani i okolo. Jeste da je poslovna zgrada ali isti princip moze sa stambene...

Barem kod ove legalne gradnje, kad nelegalnu ne kontrolisu kako treba, mora se forsirat da za svaki stan ide barem 1 parking ili garazno mjesto, pa napravite manju zgradu ili vecu garazu... Gledam u treci bulevar u zgradu dje je sad boutique trojka kafe-restoran (izmedju ostalog) dosta velik su napravili parking sa strane a komotno je mogla jos jedna zgrada tu, to mi djeluje ok, jos ima i parkinga vani i okolo. Jeste da je poslovna zgrada ali isti princip moze sa stambene...
To je Navigator i hiljade ljudi u njemu. Samo VIP ima 1200 valjda.