Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Ne brže od života!

Post od H4wkeye »

nidza napisao: 19 Jan 2018, 14:31 Šta je tu čudno, svaki dan ljudi prelaze na crveno, a rade i gore gluposti. Naiđe situacija koja prevazilazi kapacitet kojim možeš paziti na druge i desiće se problem.

Veći je problem što ljudi nisu svesni svojih postupaka niti posledica, a najveći problem je što se time niko ne bavi.
Bavi se. ABS je radio istrazivanje 2017. i oko 30% ljudi prelazi na crveno. Takodje postoje i akcije koje se rade u toku godine usmerene bas na kaznjavanje tih prekrsaja.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Meni je hit kad panduri u Ns stoje iza autobuskog stajalista na Bulevaru i cepaju vozace kad izlaze desno iz Jevreske i ne puste pesake a bukvalno iza ledja im gomila njih pretrcava bulevar,idu s pijace,babe vuku ona kolica,zene s decom u rukama.
Vide ih ali ne reaguju,valjda im to nije u opisu dnevnog zadatka,nemam pojma.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Nemaju babe posle pijace nijednu crvenu da im butnu uz LK...

Ponavljam po stoti put, pešaci su najbahatiji učesnici u saobraćaju. Ne računam one nesvesne okruženja, već bezobrazne.

Mi za volanom smo večiti krivci i neshvaćene žrtve...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Istina ziva. Najgore su one dzukele koje se bukvalno SIRE, vidis da te vide ali NAMERNO nece da se pomere ili idu sporo a prelaze naravno van pesackog, hodaju ulicom I pored postojanja trotoara itd.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Tzv ,,avlijašenje''
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

H4wkeye napisao: 19 Jan 2018, 15:29
nidza napisao: 19 Jan 2018, 14:31 Šta je tu čudno, svaki dan ljudi prelaze na crveno, a rade i gore gluposti. Naiđe situacija koja prevazilazi kapacitet kojim možeš paziti na druge i desiće se problem.

Veći je problem što ljudi nisu svesni svojih postupaka niti posledica, a najveći problem je što se time niko ne bavi.
Bavi se. ABS je radio istrazivanje 2017. i oko 30% ljudi prelazi na crveno. Takodje postoje i akcije koje se rade u toku godine usmerene bas na kaznjavanje tih prekrsaja.
To nije bavljenje problemom, nego kampanjsko mazanje očiju. Takve stvari se sistemski rešavaju sa dugoročnim ciljem da budu otklonjene za tipa 5-10 godina, pre svega prevencija, edukacija, pa tek onda kao poslednje sredstvo kažnjavanje i prisila.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Rebnes kaznu pesaku i plus jednu po bubregu. Za one tvrdoglave, ponoviti vise puta dok ne udje u refleks. Ipak su batine nezaobilazan deo naseg folklora.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

nidza napisao: 19 Jan 2018, 17:54
H4wkeye napisao: 19 Jan 2018, 15:29

To nije bavljenje problemom, nego kampanjsko mazanje očiju. Takve stvari se sistemski rešavaju sa dugoročnim ciljem da budu otklonjene za tipa 5-10 godina, pre svega prevencija, edukacija, pa tek onda kao poslednje sredstvo kažnjavanje i prisila.
Prevencija da. Za decu i mlade to se i radi. Prosle godine je odrzano stotine casova po skolama na temu saobracaja i edukacije oko toga. Ove ce biti isto. A sto se tice edukacije, ako ti ljudi koji imaju 20+ godina nisu svesni u sta dovode sebe prelazeci na crveno, tesko da ce im bilo kakva edukacija pomoci. Tu samo debela kazna. A to ujedno deluje i kao prevencija.
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Ma dzaba sve kad smo svi kreteni :-(. Sinoc stojim na crvenom semaforu kod medicinskog i sajma, i lik sa kombijem trakom za skretanje desno obidje sve nas i nastavi pravo. Ja kad sam prolazio kroz semafor zena na crveno ko u parku da se seta ... Na semaforu sa Futoskom ga je pojurila patrola, vjerovatno su bili tu negdje pa su ga skontali.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Desi se ponekad da me na semaforu zaobiđu (kroz traku za suprotni smer) i odu desno (na uslovnu strelicu). OK, ne mogu da ih opravdavam, ali razumem donekle, iako ja to (verovatno) nikada ne bih uradio.

Juče me je kombi zaobišao, isto tako na semaforu, sa razlikom u tome da nije bilo uslovne strelice, tj. uopšte ne postoji ista. Dakle, kombi je prešao u suprotan smer, na uzbrdici, obišao me, pa kroz čisto crveno (ja sam već neko vreme stajao na semaforu) otišao desno.

TT

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da ga pitaš što tako rekao bi da žuri. Vozači dostavnih vozila često umisle da voze ambulantna kola pa im je sve dozvoljeno.

Inače jeste čest primer ovo što si napisao.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Kada bi policija koristila patrolna vozila za sprečavanje prekršaja u saobraćaju, što na osnovu dojava ili na licu mesta, tako bi najefikasnije došli do nekog nivoa kulture u saobraćaju. Da bi se to uradilo potrebno je promeniti kompletan sistem, korupciju svesti na minimum i još mnogo toga...
Govorim kao običan građanin i profesionalni vozač.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Juče na selu kod ženinih čujem stravičnu priču, lik sa 1.6 promila alkohola u krvi naleteo autom na 18-to godišnju devojku na biciklu i otkinuo joj bukvalno nogu. Srećom se tu zadesio u komšiluku jedan visoki oficir žandarmerije (verovatno sa puno iskustva sa ratišta), brzo reagovao i podvezao joj to, pa će nadam se ostati živa, no ima i povrede unutrašnjih organa. Nogu će verovatno izgubiti jer su je kasno pronašli i doneli u bolnicu. Horor i užas. :(

TT

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Slična priča sa jednom devojkom, samo što je tada imala čini mi se 7 godina. Danas hoda normalno sa protezom, ali ipak...
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori