Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Fotografija

Post od MAD MAX »

Ma moja fotka je lepša od vaših a nije po propisu :rofl:
Prikačeni fajlovi
DSC_1596.JPG
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Glavni objekat ne da nije u centru, već se uscvrčao na užarenom kamenčiću :kezo:
Poslednja izmena od Velja u 18 Okt 2013, 16:55, izmenjeno 1 put ukupno.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Moj dobri prijatelj Ilker, koga ja zovem Profesor, nije nikakav Art Direktor vec obican, normalan momak koji voli da provodi vreme u prirodi.

Majstor je za long exposure photo, i na skoro svim fotkama koristio je ND filter + Cir Pol a u PS je koristio samo jedan plug in filter.

Fotografija mu nije zivotno opredeljenje vec hobi kada ima vremena.

Ima kurs fotografije od par dana.

Koristi jedan od starijih trocifrenih Canona i nema L objektive.

Ne bih pisao o nagradama koje je dobio, trebalo bi vremena...

Skroman je covek i dobar drug koji hoce da objasni kad zatreba.

On je tata i mama za mnoge nazovi profesionalce

Sigurno se nece ljutiti da postujem neku njegovu fotku
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

paja napisao: Čak i ja znam da postoje. Ako već sebe predstavljaš kao foto experta i profesionalca onda bi bilo za očekivati da objasniš što si uradio nešto protiv osnovnog postulata fotografije.
Ne postoje postulati fotografije. Postoje smernice da napravis STO BOLJU fotku motiva koji fotografises.

To su bitne razlike.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

zuzazu
Ali na ovim odličnim fotkama što si postavio objekti su u centru pažnje :kezo:
A pokušavaš da dokažeš kontra.
Dobra fotka je kao i dobra pi...ka, bez pravila, sam je bitno da je dobra.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

zuzazu napisao:Moj dobri prijatelj Ilker, koga ja zovem Profesor, nije nikakav Art Direktor vec obican, normalan momak koji voli da provodi vreme u prirodi.
Nijedan fotograf koji fotka za NG nije nikakav art direktor i fotografije su im neopisive.

Inace, sve ove moje fotke koje sam kacio su iz davnih vremena i nemaju veze sa mojom aktuelnom pozicijom vec su cisto moja ljubav prema fotografisanju i fotkane su sa raznim aparatima.

Recimo one dve muve u zanosu su sa Nikonom E3100. Nadjite kakav je to aparat. Nikakav tu makro objektiv i DSLR nije imao upliva, naprimer.

Ustvari, oprema mi samo omogucava da mozda neki trenutak bude brze zabelezen i sa vecom dinamikom ali nikako ne cini to da fotke budu do j*a*a ili slicno.

Mad Max je ubo poentu.
Poslednja izmena od cozmo u 18 Okt 2013, 17:01, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ova je odlicna
Slika
Samo zar ti ovo vise ne lici na sliku nego Dave Hillovi radovi za koje smatras da nisu fotografija?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

zuzazu napisao: Slika
Jedan podatak, logo za Chupa-Chups lizalice je uradio cuveni slikar 20 veka nadrealista Salvador Dali ;)
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

@Mad Max, simpaticno....

Moj prijatelj Ilker koga ja zovem Profesor, moze da uradi svasta sa foto aparatom 10 puta jeftinijim od mog i bez ikakve prestizne titule u potpisu, ne prodaje fotke i ne stavlja watermark na njih.

Moze i long exposure i svadbarsku i portret i kakvu hoces...

@Scuderia, ta fotografija je i najvise nagradjivana....inace, fotograf nije imao nameru da to sto fotografise lici na sliku, a ne fotografiju, za ovo je imao samo CirPol i mislim 300mm telac, prakticno nikakva obrada u PS, ja sam je smanjivao na dozvoljene dimenzije za post. Ne mozemo kriviti Paju Jovanovica koji se u svojim slikama priblizio hiperrealizmu, kada mu to nije bila namera. Tako ni ovde tvoja opservacija ne stoji.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Scuderia napisao:Ova je odlicna
Slika
Samo zar ti ovo vise ne lici na sliku nego Dave Hillovi radovi za koje smatras da nisu fotografija?
Kada bi znao sta radi ND filter onda bi ti neke stvari bile jasnije, ND filter produzuje expoziciju t.j. produzava vreme za koje svetlost ulazi kroz objektiv. Slika je fotografisana u toku sneznih ili kisovitih padavina pa izgleda dramaticno u svakom slucaju.
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

A da inace nisam znao sta radi ND :kezo: :kezo:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Moj drug Ilker, koga ja zovem Profesor, dodje i uradi svadbarsku fotografiju na "jen, dva, tri", bez kisobrana, svetlomera. slejvova i ekipe. Za dzabe, jer voli...

Da ne postujem fotografije njegovih drugara sa kojima ima redovna tematska druzenja.

Za razliku od naseg naroda, spremni su da objasne i pomognu, a ne da se proke...aju i kako vole da kazu na DZ "ïseku neciju fotografiju"

Moze Profesor i ND, i portret, i prirodu..... i ne verujem da je cuo za bilo kog hot shot dasu iz sveta fotografije.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od cozmo »

Nije bas isti kao 60D. Nije cak ni 650D. Koristio sam sva tri.

Procesing slike je drugaciji, odnosno ako zelis dobar rezultat, priblizan 60D moras u RAWu da pucas.

Procesing slike je takav da vise naginje ka kompaktima, odnosno da bude eye catching sto nije poenta.

Sto u neku ruku nije lose za pocetak a onda korisnik sam pocne da otkriva car RAW formata i manuelnog podesavanja.

Zato su nekad dobar izbor entry-level tela jer na njih mozes posle da nakacis neko dobro staklo, naucis i onda kad bude novca, predjes i na bolje telo.

Zapamtite: dobra stakla ostaju, tela se menjaju.

600 ili 650D su sasvim dovoljna i dobra tela za pocetak jer su jeftinija pa kasnije moze da padne stakalce a napredak ce doneti kasnije i to bolje telo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ako uz taj Canon 600D dobije i kit 18-55 objektiv onda neka radi sa njim neko vreme a kasnije ce se iskristalisati samo sta mu treba kada udje u stos. Kada sam prvi DSLR kupovao dobio sam ga sa kit objektivom, posle 6 meseci uzeo sam drugi, posle jos sest treci, kasnije je dosao i cetvrti, kada sam taj isti aparat prodavao prodao sam i prva dva objektiva jer sam treci i cetvrti zadrzao te ih i danas koristim uz 40D :D
I sto Cozmo dobro rece "zapamtite: dobra stakla ostaju, tela se menjaju".
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

cozmo napisao:Nije bas isti kao 60D.
Isti nije jer bi se zvao 60D, a ne 600D. Suština je da je, na iznenađenje stručne javnosti, napravljen i suviše slično 60D.
Specifičnost aparata kojem smo posvetili test je u tome što ga vrlo malo karakteristika, ako izuzmemo dimenzije, izdvaja od aktuelnog modela više kategorije, EOS-a 60D. I to ne samo zbog delimičnog nazadovanja 60-ice po nekim parametrima u odnosu na prethodne nosioce te serije, već upravo iz razloga neočekivanih unapređenja koja smo dobili u novom aparatu! U tom smislu, Canon 600D predstavlja otklon u odnosu na dosadašnju praksu
I zaista, ako uporedimo specifikacije, videćemo da 600D od 60D deli samo par naprednijih funkcija, poput elektronske nivelacije (Electronic Level), statusnog displeja, većeg tražila i naprednijeg AF-a.
Odgovori