Pisao sam vec u ovome u drugoj temi, ali da se nadovezem. Elektricni automobili ce sigurno zameniti fosile. Sve stoji, i jesu jeftiniji za voznju, jednostavniji za odrzavanje, imaju solidne performanse, range im raste iz godine u godinu, nisu bucni, itd itd.
Meni je trenutni range koji imaju EV sasvim dovoljan, i sa prakticne tacke gledista je odavno trebalo da kupim EV.
Problem je u tome sto su izuzetno dosadni voznju, to je jedini protiv argument koji imam. Vidim da to niko ni ne pominje, ne zato sto ne znaju, vec zato sto to ljudima ocigledno nije bitno, ali meni jeste. U kolima provodim XX sati mesecno, u letnjoj i zimskoj sezoni bas bas dosta. To je ogroman deo mog kratkog zivota, i zelim da mi bude zabavno, da vozim sa osmehom na licu, a ne da se smorim i gledam koliko mi struje trosi auto i da li cu da stignem gde treba. Ako su nekome ovi EV zapravo zanimljivi za voznju, svaka cast, meni nisu.
Mozda ce ovako biti jasnije sta hocu da kazem:
Zamislite da lekari naprave neki napitak koji sadrzi apsolutno sve sto nam treba za ishranu, i 100% je zdravo. Popijes/pojedes to 5 minuta dnevno, i i zivis zdravim zivotom. Ne moras da se cimas da spremas hranu, ne moras da cistis posle, itd. Realno je to najbolja opcija, ali je dosadno. Mnogi bi makar povremeno zeleli da uzivaju u jagnjetini, cokoladi, ili sta vec volite, jer nije zivot samo prezivljavanje, vec i uzivanje
P.S. Ovo nije nista novo, postoji od kako postoje automobili. Uvek su postojali ljudi koji kupuju Pasata lubenicara da ih vozi od A do B, i ljudi koji vole Alfe, BMW, ili sta god, jer im je to nesto sto ih cini srecnim

Inace ja bih voleo da EV zapravo postanu zabavni, ali to se nece desiti kako stvari stoje. U hondi E ne moze da se ikljuci traction control, a mali auto za zadnjim pogonom