Parkiranje

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Re: Parkiranje

Post od schonenk »

Mladen7 napisao:
Grujic napisao:Negde nema resenja sem da se divlje parkiranje legalizuje.
Potpuno se slažem i ovo je moguće rešenje ,naravno ako ćemo realno bez bajki i šta bi bilo kad bi bilo...
Bez obzira što deluje kao bahato, nekulturno. Mesta jednostavno nema dovoljno u većem delu grada/ova, i to je prilično nekulturno i bahato od strane onih koji su trebali misliti o tome. Mnogo toga je u više gradova građeno sa predpostavljenim br vozila koji je bio sedamdesetih npr, vremenom se nije prilagođavalo broju vozila koji je drastično porastao od 90tih na ovamo.

Licemerno je i potpuno idiotski kopirati represiju iz zemalja gde ima sasvim dovoljno mesta za parking u ovim našim uslovima, ili se uzme ceo paket-što znači sasvim dovoljno park. mesta i odgovrajuća represija, ili se prilagodi realnosti i mogućnostima.

Treba razmišljati jednostavno, realno i bez fantaziranja u okviru realnih mogućnosti.

dodatak: u Bg kod zgrade bivše SMup, ili kod Spensa u NS to su opet samo lokalna poboljšanja ako uopšte i budu poboljšanja jer postoji i mogućnost da se dodatno zakomplikuje kao što je Heroj objasnio za naselje Central Garden.
Legalizacija divljeg parkiranja podrazumeva uskracivanje prava nekog drugog. Obicno pesaka, a o ovim koji blokiraju 80% protoka saobracaja, kroz recimo, bulevar ne treba trositi reci.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Dok god, zaštićeni pojedinac bude imao prednost nad zajednicom, kod nas, nema boljitka. Da su gradj. inspekcije, tokom gradnje i pri teh. prijemu objekata poštovale propise. Da se nisu prodavale za sitniš i jagnjetinu, veći deo problema parkiranja u kolektivnom stanovanju bi bio rešen. Ostale parking površine, novoosnovani PS su prisvojili, bolje rečeno oteli, od grada tj. gradjana i sad im naplaćuju njihovo, jer ne zaboravite, stanovnici izdvajaju za uredjenje i održavanje svih javni površina.
Naplata parkinga je samo izgovor za punjenje nekih džepova i izmišljenih radnih mesta.
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Milos napisao:Floyd je bio svedok da dok mi je auto bio parkiran 3 minuta ispred kuce,zamalo zena rasturi branik sa Ford Ka.
Tipican vozac Ford Ka u Srbiji, vozi drogiran i rastura branike?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Apsolutno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Što ste tako kivni ,šta vam je :zbunjen:

Aviatorov post objašnjava mnogo toga na temu parkiranja a pogotovo je zanimljiv i deo oko plaćanja :thumbup:

Schonenk ne mislim na neku bahatost i naravno da podrazumevam zdrav razum i empatiju prema svima, mada pogledaj ulicu u kojoj parkiraš ti i tvoje komšije. Parkirate i praktično zauzimate trotoar. Neko bi rekao -pa neka parkiraju u nekoj dr ulici-ali je to upravo čisto teoretisanje ne realnost. U toj ,nekoj dr ulici, park. ljudi iz te ul u sledećoj isto itd...i o tome i nekoliko nas i piše, vrlo je teško rešivo.
Lično se parkiram na parking mestu, nemam taj problem ,ali nemogu da se pravim da me ne dotiče. Svakako bi i kod mene u kraju bilo neophodno proširenje parking i izvodljivo je (fizički/prostorno).
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

S druge strane, parkirani automobili po propisu, trotoar širine 1.2-2m a pešaci idu - ulicom! 21. vek :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

Pa nije po propisu, to je prećutno ;)

Da bi bilo po propisu, tamo gde je dozvoljeno parkiranje na trotoaru mora se ostaviti najmanje 1,6m prostora za pešake a da to nije strana do ulice/puta.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma i da je manje mesta nema razloga da hodaju ulicom.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Mladene, taj deo gde je bio parkiran auto je prostor ispred zgrade, koja je uvucena i zavrsava se zidom. Ima mesta da prodju pesaci. Inace retko tu parkiram, samo kad bas nigde u krugu od 1 km nema.

Uvek vodim racuna da ne smetam ni pesacima, a ni vozacima.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

Razumem te, a i mogu da zamislim koja je muka naći parking.

Nisu se moji postovi odnosili direktno tebi, komentarisao jesam ali kao primer koji se teško rešava i u smislu propisa, ništa lično zaista a i ja bi se tako parkirao da tu negde živim. Jer koje bi dr rešenje bilo ,jbg jedino nemati auto :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

schonenk napisao:Mladene, taj deo gde je bio parkiran auto je prostor ispred zgrade, koja je uvucena i zavrsava se zidom. Ima mesta da prodju pesaci. Inace retko tu parkiram, samo kad bas nigde u krugu od 1 km nema.

Uvek vodim racuna da ne smetam ni pesacima, a ni vozacima.
Ma da, svi tamo "retko bahato parkiraju" :)
A realnost je da ljudi nemaju izbora, jer je manjak parking mesta.

I kod mene isto, da se ne parkira gde ko stigne, pola Panceva ne bi moglo kolima do BG-a, odakle gsp-om idu dalje.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Bahato bi bilo da pesaci nemaju gde da prodju. Lepo se vidi da mi dete stoji iza auta i da ima prostora do obelezenog parking mesta. Opet to je besmisleno jer je taj isti trotoar blokiran krsem na klocnama par metara iznad.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Kad sam kupovao stan, uzeo sam i 4 garazna mesta u istoj zgradi (to cini bukvalno pola suterena), a drugar iz iste zgrade uzeo drugu polovinu tako da smo samo on i ja vlasnici celog suterena sa garaznim mestima.
Medjutim, prilaz je napravljen tako da ni on ni ja ne mozemo da koristimo ono sto smo uredno kupili. Prvi problem je sto se do rampe dolazi kroz dvoriste gde ima jedno skretanje gde luk moze uhvatiti samo mali gradski auto (moj A4 ne moze da skrene a da ne ocese ivicu zida). Drugi problem je sto je nagib takav da bi mozda prosli samo neki dzipovi. Tako da je u principu ceo suterenski prostor predvidjen za garaze totalno nefunkcionalan. :thumbdown:

Mi imamo neki interni dogovor. Posto smo samo nas dvojica vlaslici svih garaza a ne mozemo da ih koristimo, onda koristimo haustor/prolaz od zgrade koji vodi do garaza. Stavili smo el kapiju i tu moze komotno da stanu 2 velika automobila i sve je pokriveno.
Isto tako koristimo prolaz izmedju puta i haustora kao improvizovano parking mesto ispred zgrade koje mozemo koristiti samo nas dvojica.
E tu onda dolazi do problema kada neobavestene komsije vide kako se mi parkiramo pa se onda prave pametni kako i oni imaju pravo na to, ili nam prigovaraju kako bahato parkiramo iako ne mozemo smetati apsolutno nikome osim jedan drugom...

E onda sam uzeo 2 garaze u obliznjoj zgradi, i tamo je bilo problema ali imao sam srece sa komsilukom pa smo se sve lako i brzo dogovrili.
Tamo su bile sutereske garaze (odlican prilaz, pokriven spust da ne pada sneg na prolaz, garazna mesta bas ogromna npr. stane S klasa i Mini zajedno u jedno mesto...), medjutim tehnicki nedovrsene pa je bilo problema sa nezvanim gostima, hvatali lopove...
Napravili smo skupstinu samo vlasnika garaza i sve sredili.
Postavila se el kapija na ulaz u haustor, druga el kapija kada se sidje dole na ulazu u garaze, i el kapije na svakom garaznom mestu. Tako da je sada sve fizicki zatvoreno i odvojeno.
Postavili smo rasvetu sa senzorima, video nadzor, a pojedinci su stavljali dodatne sigurnosne brave i alarmne sisteme na svoje garaze (odprilike nas polovina). Od kada smo to odradili vise nije bilo nikakvih problema.

Doduse imali smo jednog suvlasnika koji je voleo dole da majstorise, i nista ne bi bio problem da nije imao obicaj da mu jedan auto stoji u garazi (koja je vise radionica nego garaza) a drugi auto po sredini prolaza koji zajednici koristimo.
Uvek je on pomerao taj auto ili ga ostavi izbacenog iz brzine da moze da se pomeri... ali smo mu sugerisali da nema potrebe da to gledamo, cekamo njegova pomeranje, mi guramo njegova auta... i prihvatio je sugestiju, tako da vise nemamo ni taj problem.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Milos napisao:Apsolutno.
Licemeru jedan. Voziš Golfa R a smetaju ti vozači Forda Ka. Pokvario te onaj Floyd licimur što pere auto u Srbiji a radi u inostranstvu.
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Ajde Svajcarac, odjebi od mene.
Odgovori