Ne brže od života!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Ne brže od života!
Koliko vidim krenula je lagano da prelazi I onda je u momentu potrcala pre nego sto ce ju udariti, verovatno instinkt proradio kada je videla da se vozilo priblizava velikom brzinom bez zaustavljanja, ni traku da promeni.
Meni se nekoliko puta desilo da prelazim pesacki I dolazim do druge trake I stize neki imbecil I vidim ga I vidim da me vidi I dodaje gas da proleti sto pre nego sto mu dodjem u traku, pa mi prodje ispred nosa, da sam potrcao ili poskocio verovatno bih tuzno zavrsio.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Meni se nekoliko puta desilo da prelazim pesacki I dolazim do druge trake I stize neki imbecil I vidim ga I vidim da me vidi I dodaje gas da proleti sto pre nego sto mu dodjem u traku, pa mi prodje ispred nosa, da sam potrcao ili poskocio verovatno bih tuzno zavrsio.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Kamion ju je pokrio, nije se videla iz suprotne trake.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Iako pesaci znaju da budu debili, ovde je samo vozac kriv. Prvo sto je vozio prebrzo, drugo nije prilagodio brzinu i obratio paznju u blizini pesackog prelaza. Zena je ovde uradila sve kako treba, i stala i pogledala i sacekala. U trenutku prelazenja videla je da ovaj juri kao manijak i verovatno potrcala zbog toga.
Iako pesaci treba na pesackom da pogledaju obe strane i paze se, vozaci ISTO tako treba da uspore i pogledaju da li ima pesaka, a ne samo da projure. Ovaj lik je isao oko 70 ja bih rekao.
Iako pesaci treba na pesackom da pogledaju obe strane i paze se, vozaci ISTO tako treba da uspore i pogledaju da li ima pesaka, a ne samo da projure. Ovaj lik je isao oko 70 ja bih rekao.
Ja prvu stvar koju sam naucio u NL je da automatski usporavam kod SVAKOG pesackog prelaza, imalo nekog tamo ili ne, isto kao sto usporavam kada prilazim SVAKOJ raskrsnici gde nemam prvenstvo prolaza - video neki auto koji dolazi sa prvenstvom prolaza ili ne, ali to ne moze uvek lako da se vidi..
Isto i ja u DE kada skrecem, prvo sam naucio da dva puta proverim ima li biciklista na stazi. Oni su zeznutiji od pesaka jer se stvore ocas posla.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
I ja praktikujem sve to. Kad prilazim pesackom usporavam i bacim pogled levo i desno da vidim da li ima nekog blizu. Cak i kad prilazim raskrsnici gde imam prvenstvo usporim malo, cistod a bacim pogled.
Ne spominji mi bicikliste, plus u NLu tuda zuje i skuteri koji mogu jako brzo da idu, a cesto su automobili parkirani izmedju biciklisticke i puta, pa je onda skroz nepregledno... Nocna mora..
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U NS isto biciklista ima puno, cesto neosvetljeni i isto tako neoprezni, a vozaci kao da to ne znaju, u totalno istom fazonu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A hoće da ih na pešačkom tretiramo kao pešake. 

Ta nelogicnost me najvise nervira. Opredeli se: ili si vozac ili si pesak. Ne moze da kada se spusti jedna noga na zemlju da se automatski postane pesak
Recimo u Amsterdamu je bas dzungla biciklisticka u saobracaju. Ako samo malo pokazes da ih se plasis popnu ti se odmah na haubu
triumfalno
ukljucujuci i turiste pesake koji giljaju po svim putevima bilo crveno ili ne...

Žao mi zene. Kriv je vozač.
Situacija od danas...Skrećem desno, stanem da prodju svi pešaci i gledam levo i desno i nema nikoga...i taman da krenem...niotkuda se stvoriše 2 bicikla ,momci gaze pun gas... verovatno su videli da im zeleno svetlo pa su još i ubrzali. Prošli su na par centimetara od branika...a da je došlo do kontakta,oni bi odleteli u PM...toliko su brzo išli. Po svemu bih ja bio kriv...tu nema dileme.
Situacija od danas...Skrećem desno, stanem da prodju svi pešaci i gledam levo i desno i nema nikoga...i taman da krenem...niotkuda se stvoriše 2 bicikla ,momci gaze pun gas... verovatno su videli da im zeleno svetlo pa su još i ubrzali. Prošli su na par centimetara od branika...a da je došlo do kontakta,oni bi odleteli u PM...toliko su brzo išli. Po svemu bih ja bio kriv...tu nema dileme.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ja stajem čim vidim da neko stoji na pešačkom i još gelda u mom pravcu kao hoću li ga pustiti ili ne. Znam i sam kao pešak često podignem prst odobravanja (thumbs up) kad mi neko stane na pešačkom, često i meni mahnu. Totalno nenormalno da se zahvaljuješ nekome što te pušta da pređeš ulicu na pešačkom...
Ali što kaže neko, da ja stanem i pešak prolazi zaštićen je mojim autom, ali i dalje ne zna šta da očekuje od ostalih iz suprotnog smera, mogu da jure i budu u fazonu video me je pešak ne moram da kočim proleteću i sve super, samo što onda kao ova gospođa može se desiti da neko ne proceni koliko ko brzo ide i izleti.
Ali što kaže neko, da ja stanem i pešak prolazi zaštićen je mojim autom, ali i dalje ne zna šta da očekuje od ostalih iz suprotnog smera, mogu da jure i budu u fazonu video me je pešak ne moram da kočim proleteću i sve super, samo što onda kao ova gospođa može se desiti da neko ne proceni koliko ko brzo ide i izleti.
@member, da li su prosli biciklistickom stazom ili samo pesackim prelazom? Da li oni moraju da sidju sa bajsa i prsice predju ako je samo pesacki u pitanju?
Ako biciklista prelazi na pešački, onda mora da sidje sa bicikla. Ako je prelaz označen i za njih onda može da predje i na točku.
Bili su na biciklističkoj stazi. I išli su na zeleno svetlo.
Dakle sve po propisu s njihove strane osim jedne "sitnice" da su jurili kao na trkama i nije bilo šanse da ih blagovremeno vidim. I drvored mi zaklanja delimično vidik.
Ma sve je prošlo uz faktor sreće. Da je došlo samo do blagog kontakta pri onoj njihovoj brzini bi se prosuli po cesti i sa ko zna kakvim povredama.
Dakle sve po propisu s njihove strane osim jedne "sitnice" da su jurili kao na trkama i nije bilo šanse da ih blagovremeno vidim. I drvored mi zaklanja delimično vidik.
Ma sve je prošlo uz faktor sreće. Da je došlo samo do blagog kontakta pri onoj njihovoj brzini bi se prosuli po cesti i sa ko zna kakvim povredama.