H4wkeye napisao: 26 Maj 2018, 19:25
Lepo lepo Nego, jel ima jogurt kao kod nas u AT ili CH? Drug bio u Spaniji kaze tamo nemaju jogurt kao ovde, da se pije. A imam i par drugara Danaca koji kazu da u Danskoj se jogurt jede sa kasikom, a ne pije.
Iz mog nekog ličnog iskustva, jogurt kao kod nas je zastupljen samo na teritoriji ex YU. Nisam siguran za Rumuniju, Bugarsku i slično, ali ovde je skoro svaki jogurt gust kao naše kiselo mleko recimo.
Kao jogurt su tečni kefir i ajran, mogu da ih pijem ali nije to to.
P.S: da ne počinjem sa pričom kad sam kupio jogurt u lidlu, italijanski a on bio sladak.....
Identičan napitak se pije i u Saudijskoj Arabiji. Zove se Laban. Ne sličan, 1 na 1 isti.
Ranije mi je voćni jogurt u Srbiji bio luksuz. Retko kad sam ga jeo i uvek bio željan toga. Kasnije sam otišao u AT i jeo sam u nenormalnih količinama, kupovao kantice od po kilo i jeo. Sad ne mogu da ga omirišem
Isto važi za sladoled.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Kao ja kad sam kao klinac 1990. došao u Minhen, prvih mesec dana sam se hranio samo u McDonalds-u, jeo Milka čokoladu i umesto vode pio Coca Colu. Kao da sam nekome inat terao.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac