Evo recimo za našu matoru Jaguar kantu od 4.2L zapremine, godišnje plaćamo 283€ porez i 467€ osiguranja (vozim 30 godina bez štete, pa je osiguranje smešno)
3K€ bi bila moja neto primanja, plus žena, koja je profesionalni poslastičar, i ovde ima svoju firmu.kragujevac napisao: 07 Jun 2023, 21:05 Može sa 3K€, sigurno. Ako su dvoje i nemaju decu, dovoljan im je dvosoban stan. To izadje recimo nešto oko 1300€, struja i internet su još recimo oko 100€. E sad, ako se vozi auto, to onda svako mora da računa za sebe. Ako se koristi javni saobraćaj, to je još 100€ za dvoje. Tako stigosmo do tačke da je pola potrošeno. Sa ostalih 1500€ može da se prodje do kraja meseca, s tim da nema štednje.
Mada, ako oboje rade posao za koji su se školovali, zaradiće neto(posle skidanja poreza i osiguranja), svakako više od 3K€.
62€ struja?kragujevac napisao:Nama struja 62€ mesečno, DSL 35€, mobilna telefonija za mene i suprugu ukupno 11€ mesečno......
Samo ozbiljno razmišljamo, mada nismo daleko od definitivne odluke.
Drago mi je, pa kako godmix024 napisao:Samo ozbiljno razmišljamo, mada nismo daleko od definitivne odluke.