Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Re: Grčka

Post od gazza »

Što bi ga rasturao kad ćeš se načekati godina da nekome zatreba deo.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Zato što vrlo brzo nekome zatreba air bag, multimeija, klima kontrol, brave...vrlo skupi cenjeni i traženi delovi.
Najčešći koliko sam pročitao potencijal kupaca je Ukrajina, Rusija i tamo taj region srednjeg istoka.

Verovatno je neko već i naručio skidanje delova, ovaj je upecan za poznatog kupca...

I da ne zaboravim, felne i gume su odavno sa takvih izvora nešto što krasi oglase (svuda po Evropi pa i kod nas).
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

kako bre kad ce da zatreba, pa takav posao se odavno radi, trziste delova za mlada i ekskluzivna kola nije uopste malo, cesto se polupaju ovakva kola i nece sigurno da ceka i placa nove delove kad moze ovako po znatno nizim cenama.
Secam se svojevremeno kad su rasturali nove slonove, sl-ove, kralo se ko ludo, jednog lika kod mene u kraju su uhapsili jer je drzao otpad a nasli mu delove od vise skupocenih kradenih kola, naravno dobar deo tih delova se nikad ne proda ali ima stvari koje brzo odu samo kad se procuje da neko ima takvu ekskluzivu u delovima. Neretko su to i ugovorene kombinacije.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Ne sumnjam, kad je to bilo? Kad je slon bio novo vozilo?

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

pa u ono neko vreme 90ih kad su bili popularni kao i sad ovaj GLE
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Bilo je prošle godine, ovo što znam Beograd, granica Vračara i Zvezdare opština. Isto Mercedes, nekih 5-6 dana star tek doteran iz Nemačke (nov) i eto ekspresno ukraden.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

https://luftika.rs/grcka-letovanje-krad ... xchange.me

edit: nisam gledao, vidim da su postavili vec, sorry
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Ovakav auto a u Pefkohori, stvarno... :delete:

Ne bi se ja tek tako odrekao Bugara kao potencijalnih lopova ovde.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Imas onog vranjanca koji vozi novi bentli i rols rojs, neke spcificne tablice vrte se slike po netu a bilo je slika parkiranih u pefkohoriju :) tako da je ovaj mercedes smesan u odnosu na njih ;)
Na bugare se najvise i tipovalo po komentarima koliko sam ja malo ispratio kad je objava postavljena na fb a isto tako i na foru sa osiguranjem
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ako je osiguran od kradje u EU ja iskreno ne vidim problem toliki....mozda lupam. jeste cimaza sa osiguranjem sigurno prilikom kradje opet si u velikoj meri pokriven.

Jedino ako ne mogu da ostvare odstetu ili su sentimentalno vezani za auto...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

somi-car napisao: 27 Avg 2021, 09:44 Ako je osiguran od kradje u EU ja iskreno ne vidim problem toliki....mozda lupam. jeste cimaza sa osiguranjem sigurno prilikom kradje opet si u velikoj meri pokriven.

Jedino ako ne mogu da ostvare odstetu ili su sentimentalno vezani za auto...
Pise da mu je ukraden kljuc iz apartmana i da je auto odvezen, mozda to moze biti problem za naplatu.
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Zavisi od vrste osiguranja koje ima. Mada ne miriše na dobro jer kombinacija takav auto + Pefkohori ne obećava maksimalnu opciju zaštite. I teško da bi nudili pare i jaukali naokolo po druš.mrežama da mogu opušteno da to naplate.

Kad smo već kod Grčke - sleteo u Atinu, totalni pandurski ček za vaks papire. PLF ih ne zanima. Mada sve izdaleka, odokativno, daleko bilo da su se uneli u napisano. Moglo je da stoji šta god hoće.... :delete:

Svi maskirani, nema zajebancije sa virusom, i napolju i unutra. Oni su sad na blizu 5,000 dnevno. Umiru samo avaksi, 33 u poslednjem brojanju. Mislim da je tajna njihove odgovornosti što niko ne želi novi lokdaun kao ovaj poslednji koji je trajao od novembra do aprila.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

juce ili prekjuce je nestala i jedna skoda octavia grckih tablica, takodje ispred kuce da ne kazem iz dvorista, evo danas je pronasli....

Slika

...realno ovaj auto je neko i uzeo da se vozi i ostavi kad mu dosadi..... a evo i teskta koji prati taj dogadjaj....
Ovaj auto koji je ukraden juče u Nea Mudanji je pronađen.
Inače, ova grupa iz koje delim objavu se bavi pronalaskom ukradenih automobila, bicikala i motora. Grupa je u vlasništvu kompanije koja se time bavi i vlasnik kaže da su u sastavu neke mreže iz čitave Evrope pa su ukradene automobile pronalazili i u Nemačkoj i drugim zemljama.
Objava u grupi ne košta ništa, ali da se uključe u potragu košta 50€.
Kaže da je najvažnije da se krađa prijavi u roku od 24h i da je tada najveća šansa da se auto pronađe.
Znamo da policija nije posebno ažurna, pogotovo što na Halkidikiju ima par policajaca, pa su možda ovakve firme rešenje kada dođe do krađa.
Sa druge strane, ne pišem ovu objavu da bih preporučila ovu firmu jer nemam pojma koliko su uspešni u pronalaženju, samo sam slučajno nabasala na njih pokušavajući da saznam da li tako nešto postoji na Halkidikiju. Nije loše znati.
zanimljivo koliko se octavie kradu, psebno rs, listam tu fb grupu i gledam slike ima ih dosta, svaki 5ti auto na objavi skoda i vecina prnadjena negde pored puta ili u kanalu i sl. definitivno kradu da se voze i ostave
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kod nas su Octavie jedne od najkradenijih vozila.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori