Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Da ga jebes da li je razlog ovaj ili onaj, ali fakat je da je rublja u padu i to solidnom. Putin je poceo odavno da prebacuje pricu na nacionalizam, tu nema nista novo.
Ja primecujem i tekstove tipa "vidi kako je nafta jeftina sta ce sad Rusija jadna da radi Ameri zakuvali mamu im" u novinama, pa sta da radis, ima i toga. Sad svi da se ubijemo sto Rusija ne moze da napuni budzet, a to sto je svima ostalima super kad je nafta jeftina to nema veze...
Ja primecujem i tekstove tipa "vidi kako je nafta jeftina sta ce sad Rusija jadna da radi Ameri zakuvali mamu im" u novinama, pa sta da radis, ima i toga. Sad svi da se ubijemo sto Rusija ne moze da napuni budzet, a to sto je svima ostalima super kad je nafta jeftina to nema veze...
Inace na OPEC sastanku u Becu su rekli da cak do 40 dolara po barelu nece reagovati, sad je na 60, 40 je bas ekstremno nisko.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Mogli bi nasi malo brze pratiti trendove snizavanja cena goriva, sad su stare zalihe kupljene po starim cenama, a kada skoci cena onda su odma nove zalihe 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Dušane, definicija pretežnih uzorka rata ti je potpuno netačna i promašena. Jel sad lično? U našoj nedavnoj diskusiji ti si bio taj koji je spinovao, pisao materijalno netačne stvari. To što se tvoji tanušni argumenti koje ovde samo forwarduješ od medija koji se tebi sviđaju i koji se lako pobiju nemoj da kriviš druge, nego radi na svojoj argumentaciji.
Nemoj da pišeš da sem izvoza sirovina Rusija ne radi ništa, pa kada ti spomenem vojnu industriju ti kažeš "mačku o rep", "oni ne rade ništa", a radi se npr. o drugoj najvećoj vojnoj indsuriji koja zapošljava 20% radno sposobnog stanivništva Rusije i ima izvoz od 12-15 milijardi dolara. A mogao si samo da proveriš da li to što sam napomenuo ima veze s mozgom ili nema da ne napišeš takvu glupost. Iskoristi prednost interneta...zamisli da s nekim debatuješ uživo, a pričaš tako.
Ja te ne teram da pišeš o tome kako će Rusija propasti i kako je na izidisaju. Samom sebi skačeš u usta. Jel hoćemo da merimo prolazno vreme tog propadanja? Meni je lakše jer ja ne negiram da rublja pada i da će Rusija biti i da jeste u problemu. Ti si ekstreman, ne ja.
Kad već spominješ sastanak OPEK u Beču 25. novembra, onda treba reći da je to pre svega bio sastanak OPEK i Rusa oko cene nafte i da Rusi saglasni da neće dizati frku i činiti bilo šta vanredno što bi moglo da digne cenu nafte..ali to se ne poklapa sa ovim da je Rusima baš tolika frka, zar ne? Oni ne moraju da se drže dogovora kartela oko cene pošto nisu član OPEK. Saudijcimma najviše odgovara ova situacija jer im odgovara da ugroze cenu produkcije nafte iz škriljaca, da se postavipitanje njene isplativosti. A to može Rusima odgovarati na duži rok, ali će dotle morati da se stisnu.
Žao mi je što sam ti dosadan, ali kako pišeš o tome verovatno ću ti biti dosadan i ubuduće.
Nemoj da pišeš da sem izvoza sirovina Rusija ne radi ništa, pa kada ti spomenem vojnu industriju ti kažeš "mačku o rep", "oni ne rade ništa", a radi se npr. o drugoj najvećoj vojnoj indsuriji koja zapošljava 20% radno sposobnog stanivništva Rusije i ima izvoz od 12-15 milijardi dolara. A mogao si samo da proveriš da li to što sam napomenuo ima veze s mozgom ili nema da ne napišeš takvu glupost. Iskoristi prednost interneta...zamisli da s nekim debatuješ uživo, a pričaš tako.
Ja te ne teram da pišeš o tome kako će Rusija propasti i kako je na izidisaju. Samom sebi skačeš u usta. Jel hoćemo da merimo prolazno vreme tog propadanja? Meni je lakše jer ja ne negiram da rublja pada i da će Rusija biti i da jeste u problemu. Ti si ekstreman, ne ja.
Kad već spominješ sastanak OPEK u Beču 25. novembra, onda treba reći da je to pre svega bio sastanak OPEK i Rusa oko cene nafte i da Rusi saglasni da neće dizati frku i činiti bilo šta vanredno što bi moglo da digne cenu nafte..ali to se ne poklapa sa ovim da je Rusima baš tolika frka, zar ne? Oni ne moraju da se drže dogovora kartela oko cene pošto nisu član OPEK. Saudijcimma najviše odgovara ova situacija jer im odgovara da ugroze cenu produkcije nafte iz škriljaca, da se postavipitanje njene isplativosti. A to može Rusima odgovarati na duži rok, ali će dotle morati da se stisnu.
Žao mi je što sam ti dosadan, ali kako pišeš o tome verovatno ću ti biti dosadan i ubuduće.
Definicija preteznih uzroka rata. Zanimljivo. Ono sto sam rekao je to da u ovakvim uslovima desnicarska struja koju Putin godinama stvara i potpomaze moze samo da procveta, a to mu daje dobru osnovu da se udje u bilo kakav sukob. To ne stoji u medijima to je samo tok moje misli i zakljucivanje.
Dobro je sto je ovo forum pa svi postovi stoje. Kao sto sada mogu da se vratim na ono sto sam pisao pre par nedelja, moci cu i na ovo da se vratim u buducnosti.
Bas tako, mozes da okacis macku o rep, sto bi se reklo. Dovoljna potvrda su ti trenutna desavanja. Skoro pa 70% ruskog izvoza su sirovine, a ne proizvodi, te sirovine pune 60% budzeta. Dakle moze se reci da ''ne prave nista'' i zato ih pogadja ovaj pad cene nafte u ovoj meri, kao ni jednu drugu drzavu.Nemoj da pišeš da sem izvoza sirovina Rusija ne radi ništa, pa kada ti spomenem vojnu industriju ti kažeš "mačku o rep", "oni ne rade ništa", a radi se npr. o drugoj najvećoj vojnoj indsuriji koja zapošljava 20% radno sposobnog stanivništva Rusije i ima izvoz od 12-15 milijardi dolara. A mogao si samo da proveriš da li to što sam napomenuo ima veze s mozgom ili nema da ne napišeš takvu glupost. Iskoristi prednost interneta...zamisli da s nekim debatuješ uživo, a pričaš tako.
Ja ne pisem da ce Rusija propasti. Ne stavljaj mi reci u usta. Samo analiziram trenutnu situaciju jer mi je zanimljivo.Ja te ne teram da pišeš o tome kako će Rusija propasti i kako je na izidisaju. Samom sebi skačeš u usta. Jel hoćemo da merimo prolazno vreme tog propadanja? Meni je lakše jer ja ne negiram da rublja pada i da će Rusija biti i da jeste u problemu. Ti si ekstreman, ne ja.
Nije im uopste frka.Kad već spominješ sastanak OPEK u Beču 25. novembra, onda treba reći da je to pre svega bio sastanak OPEK i Rusa oko cene nafte i da Rusi saglasni da neće dizati frku i činiti bilo šta vanredno što bi moglo da digne cenu nafte..ali to se ne poklapa sa ovim da je Rusima baš tolika frka, zar ne?
Ako mozes ovo da pojasnis. Ne odogovara im jer se izvlace ogromne kolicine pa nije isplativo zbog pada cene ili?Saudijcimma najviše odgovara ova situacija jer im odgovara da ugroze cenu produkcije nafte iz škriljaca, da se postavipitanje njene isplativosti. A to može Rusima odgovarati na duži rok, ali će dotle morati da se stisnu.
Dobro je sto je ovo forum pa svi postovi stoje. Kao sto sada mogu da se vratim na ono sto sam pisao pre par nedelja, moci cu i na ovo da se vratim u buducnosti.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ovo je prilicno plausible teorija. Saudijci imaju love da se voze ihaha, bole ih kurac za narod jer tamo demokratije nema, jos usput jebu Iran sa ovim, milina.Saudijcima najviše odgovara ova situacija jer im odgovara da ugroze cenu produkcije nafte iz škriljaca, da se postavi pitanje njene isplativosti. A to može Rusima odgovarati na duži rok, ali će dotle morati da se stisnu.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
100% istina, nije ovaj pad cene nafte samo zbog Rusije, ima i Saudijska Arabija udelastarac vujadin napisao:Saudijcimma najviše odgovara ova situacija jer im odgovara da ugroze cenu produkcije nafte iz škriljaca, da se postavipitanje njene isplativosti.

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Opet za nas vozace dobro, jer nece vise moci da drze visoku cenu nafte. Cim krenu cene gore, ovi pale makinu i vade iz skljca. Jutros gledam prodaju vozila u US, pala cena goriva i usrase se od prodaje onih V8 kamioncina od 5000-6000 cm3. ~700 000 kom vise nego prosle godine prodato. Samo u tom segmentu truck/SUV.
EUR/RUB za poslednji kvartal
EUR/RUB za poslednji kvartal
POPUST Manje tarife za usluge notara, predugovor "gratis"
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/519830 ... vor-gratis
Član Nadzornog odbora Javnobeležničke komore Srbije Srbislav Cvejić izjavio je danas da su tarife za usluge notara u postupku izmene i da će biti umanjene.
- Tarifa će biti umanjena za nagradu za predugovor kada se kod istog javnog beležnika na osnovu predugovora sačini i ugovor, kao i za sastavljanje jednostrane izjave volje u pogledu stvarnih prava na nepokretnosti, osim založnih izjava - istakao je Cvejić, a saopštila Komora.
Kako je kazao, država, njeni organi i posebne organizacije, kao i autonomne pokrajine i njihovi organi, biće oslobođeni plaćanja nagrade i naknade troškova za overu dokumenata za pravne poslove, promet nekretnina i slične poslove u slučaju sticanja prava na nepokretnim i pokretnim stvarima u korist tih subjekata.
On je rekao da će u slučaju kada navedeni organi otuđuju nepokretnost, novi sticalac, pod uslovom da nije neko od navedenih organa, plaćati nagradu i naknadu troškova.
Cvejić je dodao da će nove izmene stupiti na snagu osam dana nakon objavljivanja u Službenom glasniku.
Pajoooo !!!!
Član Nadzornog odbora Javnobeležničke komore Srbije Srbislav Cvejić izjavio je danas da su tarife za usluge notara u postupku izmene i da će biti umanjene.
- Tarifa će biti umanjena za nagradu za predugovor kada se kod istog javnog beležnika na osnovu predugovora sačini i ugovor, kao i za sastavljanje jednostrane izjave volje u pogledu stvarnih prava na nepokretnosti, osim založnih izjava - istakao je Cvejić, a saopštila Komora.
Kako je kazao, država, njeni organi i posebne organizacije, kao i autonomne pokrajine i njihovi organi, biće oslobođeni plaćanja nagrade i naknade troškova za overu dokumenata za pravne poslove, promet nekretnina i slične poslove u slučaju sticanja prava na nepokretnim i pokretnim stvarima u korist tih subjekata.
On je rekao da će u slučaju kada navedeni organi otuđuju nepokretnost, novi sticalac, pod uslovom da nije neko od navedenih organa, plaćati nagradu i naknadu troškova.
Cvejić je dodao da će nove izmene stupiti na snagu osam dana nakon objavljivanja u Službenom glasniku.
Pajoooo !!!!
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
Tvoj tok misli i zaključivanje je stavio Rusiju u ulogu nekog ko hoće da ulazi u sukob, ko vodi agresivnu politiku. To bi bilo razumljivo sve dok se ne pogleda mapa pa se ne vidi ko kome hoće da diše za vrat. Ko koga hoće da politički i vojno okruži? Gde to Rusi imaju neku globalnu ofanzivnu operaciju? Jel su Rusi oborili proevropsku vlast u Ukrajini ili se desilo suprotno?Ono sto sam rekao je to da u ovakvim uslovima desnicarska struja koju Putin godinama stvara i potpomaze moze samo da procveta, a to mu daje dobru osnovu da se udje u bilo kakav sukob. To ne stoji u medijima to je samo tok moje misli i zakljucivanje.
Ovo iz tebe govori čist inat. Ostao si bez argumenata, ali ti ponos ne dozvoljava da priznaš da si pogrešio.Quote:
Bas tako, mozes da okacis macku o rep, sto bi se reklo. Dovoljna potvrda su ti trenutna desavanja. Skoro pa 70% ruskog izvoza su sirovine, a ne proizvodi, te sirovine pune 60% budzeta. Dakle moze se reci da ''ne prave nista'' i zato ih pogadja ovaj pad cene nafte u ovoj meri, kao ni jednu drugu drzavu.
Ja ne pisem da ce Rusija propasti. Ne stavljaj mi reci u usta.
Rusija nema nikakvu diplomatsku moc.
Ako se otreznite malo od te cudne ruske votke, skapiracete da ce Rusi moci samo da gledaju sa strane.
Ubacujes pricu o Rusiji kao poveriocu, a brod itekako tone. Ovo necu da prosirujem jer je vec pisano dovoljno na tu temu, par desetina stranica ranije.
Ruje bas pukose juce, rublja ode skoro 10% dole, za jedan dan?! Putin ce ili da popusti ili ce muski da zgazi Ukrajinu?
NaravnoDobro je sto je ovo forum pa svi postovi stoje. Kao sto sada mogu da se vratim na ono sto sam pisao pre par nedelja, moci cu i na ovo da se vratim u buducnosti.

Inače podržavam što nižu cenu nafte i da svi vozimo V8 makine od preko 5 litra

Mislio sam na to da je Putin sateran u cosak u ovoj situaciji i ga to cini opasnim. Koliko god on bodova skupio aneksijom Krima, potpirivanjem nacionalizma i tom pricom kako su svi protiv Rusije, izgubice ih ako se ova sitacija ne promeni. Zato postoji realna mogucnost da udje u neki sukob. Ovakva situacija mu najmanje odogovara.Tvoj tok misli i zaključivanje je stavio Rusiju u ulogu nekog ko hoće da ulazi u sukob, ko vodi agresivnu politiku. To bi bilo razumljivo sve dok se ne pogleda mapa pa se ne vidi ko kome hoće da diše za vrat. Ko koga hoće da politički i vojno okruži? Gde to Rusi imaju neku globalnu ofanzivnu operaciju? Jel su Rusi oborili proevropsku vlast u Ukrajini ili se desilo suprotno?
Neverovatno je sto ti ja predocim dva krucijalna podatka, koja su uzrok za sva ova desavanja i ti mi kazes da govorim bez argumenata. A smatrao sam te ozbiljnim sagovornikom.Ovo iz tebe govori čist inat. Ostao si bez argumenata, ali ti ponos ne dozvoljava da priznaš da si pogrešio.
Poslednja izmena od Dusan u 16 Dec 2014, 15:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Na kraju će da rade za džabe samo da im se skinemo s grbače.Geza napisao:POPUST Manje tarife za usluge notara, predugovor "gratis"
Pajoooo !!!!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kako napredujete?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Trebali su da iznađu međusobno rešenje do sledećeg ponedeljka. Ne znam kako napreduje, napredno verovatno.
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
- starac vujadin
Inat, inat...koprcanje, jurenje sopstvenog repa...Na moje podatke, ti odgovoraš skretanjem teme i bez komentara na moje reči.Neverovatno je sto ti ja predocim dva krucijalna podatka, koja su uzrok za sva ova desavanja i ti mi kazes da govorim bez argumenata. A smatrao sam te ozbiljnim sagovornikom.
Odgovor na tvoja "dva krucijalna podatka" je vrlo lagan. Pošto ti kažeš da je "mačku o rep" i "da ne rade ništa", a to je prilično ekstreman stav, onda mi je dovoljno da ti kažem da 70% nije 100% i da 60% nije 100%. I to je to.
Ali, dobro...ovo si ionako napisao tek da bi skrenuo pažnju sa svojih citata

Očekujem od tebe da nas redovno izveštavaš o nivou vode u potpalublju ruskog broda koji tone