Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Oni prave tzv. "Drzavu blagostanja", naravno, ne bas na svakom polju 

Ne važi za imigrante, već samo za njihov pasoš?
Tapatalk
Tapatalk
Migranti su tu da stvore taj novac 

Zato tito i nije napadao jasenovac iako se znalo da je tamo ubijano hiljade Srba. Toliko o tome.snork napisao:Ako sam dobro shvatio iz ranijih poruka, ti si živeo u Bosanskom Grahovu ili Glamoču? Taj kraj je, do ovih poslednjih ratova bio praktično 100 % naseljen Srbima i narod je strahovito stradao u WW2 od strane ustaša (pobijena čitava sela). Tako da ste učili onako kako treba da se uči, što nažalost u Srbiji nije bio slučaj.nikaragva napisao:Gde si isao u skolu?
Mi smo ucili itekako. Cak mozda i lazne uvecane podatke
I islo se na eskurzije ...
Pa da bude sačuvana bar neka zgrada. Ovako je, po naređenju Tita, Bakarića i Kardelja, sve sravnjeno sa zemljom 1945. godine.nikaragva napisao:Ne razumem kako je trebalo da izgleda?
Inače, kada se govori o tom logoru, hteo bih da podsetim da, koliko god da je Srba tamo ubijeno, bar još duplo više ih je ubijeno na kućnom pragu.
poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrles
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Boravio sad za ng u becu par dana, bio sam ranije vise puta..
U odnosu na pre, zaista ima sve vise raznoraznog sveta. Kad se vozite metroom kasno uvece, vecina putnika su neke tamnopute izbezumljene, uplasene face, da te bog sacuva. Ima svega. Naravno ima i pristojnog sveta ali nije to to kao nekad.
Sve je lepo dok si u centru, sve sija sljasti ali kad se ode malo na periferiju moze se svasta videti. Ima razlicitih kvartova i ljudi, ima i smeca na ulicama...itd.. Putevi po gradu su nista posebno, kao kod nas.
Ali generalno grad je odlican, gradski prevoz je jednostavno fantastican, mozes da se vozis busom, tramvajem, metroom, gradskim vozom, regionalnim vozom.. ludilo.
Prosto me fascinira onaj kraj oko ujedinjenih nacija gde su poslovne zgrade "ala menhetn" kao i kraj pored tog kompleksa gde su mirne porodicne ulice i kuce.
Bio sam tamo kod drugara koji radi ciscenje zgrada, stanova, firmi, radno vreme i plata su ok. Ne radi subotu, nedelje, petak do 3.. Ima 15 neto plata godisnje po 1100e.
Placa 400e mesecno stan od 30-tak kvadrata. Jeste povoljno ali zgrada i stan su uzas. Zgrada mislim da nije pipnuta par stotina godina ali bukvalno. U toj zgradi vecina stanova nema kupatilo, pa vise stanova na spratu koriste zajednicko, nemaju cak ni centralno grejanje.. To vise ni u srbiji nema..
U odnosu na pre, zaista ima sve vise raznoraznog sveta. Kad se vozite metroom kasno uvece, vecina putnika su neke tamnopute izbezumljene, uplasene face, da te bog sacuva. Ima svega. Naravno ima i pristojnog sveta ali nije to to kao nekad.
Sve je lepo dok si u centru, sve sija sljasti ali kad se ode malo na periferiju moze se svasta videti. Ima razlicitih kvartova i ljudi, ima i smeca na ulicama...itd.. Putevi po gradu su nista posebno, kao kod nas.
Ali generalno grad je odlican, gradski prevoz je jednostavno fantastican, mozes da se vozis busom, tramvajem, metroom, gradskim vozom, regionalnim vozom.. ludilo.
Prosto me fascinira onaj kraj oko ujedinjenih nacija gde su poslovne zgrade "ala menhetn" kao i kraj pored tog kompleksa gde su mirne porodicne ulice i kuce.
Bio sam tamo kod drugara koji radi ciscenje zgrada, stanova, firmi, radno vreme i plata su ok. Ne radi subotu, nedelje, petak do 3.. Ima 15 neto plata godisnje po 1100e.
Placa 400e mesecno stan od 30-tak kvadrata. Jeste povoljno ali zgrada i stan su uzas. Zgrada mislim da nije pipnuta par stotina godina ali bukvalno. U toj zgradi vecina stanova nema kupatilo, pa vise stanova na spratu koriste zajednicko, nemaju cak ni centralno grejanje.. To vise ni u srbiji nema..
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ipak je u Kanadi najbolje.
Subjektivno mišljenje,pošto sam jedino tamo boravio negde u inostranstvu.
Subjektivno mišljenje,pošto sam jedino tamo boravio negde u inostranstvu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A kako znas da je tamo najbolje ako si samo tamo boravio od inostranstva? Razumem subjektivno, ali je malo nelogicno...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Hoćeš ovako:
Korisnik socijalne pomoći ima finansijsku podršku od države,vozi džip Ford/Mazda (kod nas),stan koji,plaća država koji je kompletno opremljen,otvorena vrata svih institucija,potpuni proces integracije u društvo...
Moja tetka i teča,kanadski državljani,zaposleni oko 34 godina u Kanadu:
Dupla penzija (državna i privatna),2 automobila(ne razmišljaju kako i koliko će ih koštati održavanje),stan i računi 700€(takođe ne razmišljaju),svake godine avionom na odmor dolaze u Srbiju,Grčku ( da se brčnu)...
Ne kažem da svi tako žive tamo,ali Kanada omogućava da se savršeno lako i "bezbolno" čovek integriše i započne novi život tamo.
Korisnik socijalne pomoći ima finansijsku podršku od države,vozi džip Ford/Mazda (kod nas),stan koji,plaća država koji je kompletno opremljen,otvorena vrata svih institucija,potpuni proces integracije u društvo...
Moja tetka i teča,kanadski državljani,zaposleni oko 34 godina u Kanadu:
Dupla penzija (državna i privatna),2 automobila(ne razmišljaju kako i koliko će ih koštati održavanje),stan i računi 700€(takođe ne razmišljaju),svake godine avionom na odmor dolaze u Srbiju,Grčku ( da se brčnu)...
Ne kažem da svi tako žive tamo,ali Kanada omogućava da se savršeno lako i "bezbolno" čovek integriše i započne novi život tamo.
Evo moj kolega Holandjanin sanja da emigrira u Kanadu
Najvise ga privlaci mogucnost vozenja jeftino velikih automobila i jeftinog goriva, kao i velika prostranstva i velike kuce. Mada sve je individuelno. Ja npr ne bi nikada (nikada ne reci nikada
) mogao da emigriram u Usa ili Kandau bas zbog tog velikog prostora, udaljenosti ljudi i uopste udaljenosti od Evrope...
PS: sva socijalna primanja su vrlo slicna u dobrom delu zapadnog sveta... Ako zadovoljis dobar deo uslova...

PS: sva socijalna primanja su vrlo slicna u dobrom delu zapadnog sveta... Ako zadovoljis dobar deo uslova...
Poslednja izmena od ljuba u 05 Jan 2016, 20:04, izmenjeno 2 puta ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
@srdjanyo
Pa dobro, ali mislis li da to ne postoji ni u jednoj drugoj drzavi, jer mislis da je tamo najbolje? Nemam nista protiv tvog misljenja, ali ipak bih rekao da ti je uzorak premali za takvu tvrdnju...
Ja sam bio npr. u USA, ono sto sam video sve zajedno za 8 meseci sto sam proveo tamo je OK, mnogo razlicito od Evrope, sve je vece, manje-vise jeftinije, ima i losih stvari, ali generalno meni je ono vise pozitivno nego negativno, naravno moje misljenje.
Pa dobro, ali mislis li da to ne postoji ni u jednoj drugoj drzavi, jer mislis da je tamo najbolje? Nemam nista protiv tvog misljenja, ali ipak bih rekao da ti je uzorak premali za takvu tvrdnju...
Ja sam bio npr. u USA, ono sto sam video sve zajedno za 8 meseci sto sam proveo tamo je OK, mnogo razlicito od Evrope, sve je vece, manje-vise jeftinije, ima i losih stvari, ali generalno meni je ono vise pozitivno nego negativno, naravno moje misljenje.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- veljabandit
- Banned
- Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
- Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC
Ja sam ziveo po godinu, godinu ipo u Grckoj, Spaniji, Italiji, Holandiji... najlepse je u Srbiji
ovde rastu najlepse zene i najpametniji ljudi a to mi odgovara kao prirodno okruzenje... 

------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
A u njemackoj orgije...
German women report string of sexual assaults by 'Arab and North African men'
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... n-men.html
UŽAS U NEMAČKOJ ZA NOVU GODINU "Bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastvovali"
http://www.blic.rs/vesti/svet/uzas-u-ne ... no/cyr3bbd

German women report string of sexual assaults by 'Arab and North African men'
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... n-men.html
UŽAS U NEMAČKOJ ZA NOVU GODINU "Bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastvovali"
http://www.blic.rs/vesti/svet/uzas-u-ne ... no/cyr3bbd
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Gde su ti svi najpametniji, ja ih nešto slabo srećem, uglavnom retardi.
Lepse su zene s' one strane Drine, ili koje su dosle odatle... 

Uroš S. napisao:Gde su ti svi najpametniji, ja ih nešto slabo srećem, uglavnom retardi.