Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Odlicno je
Evo malo Focus 2 mk2 vs. Focus 2 mk1, oba su 1.6 16v
U gradu mk2 trosi skoro litar manje, prosek oko 11l za moje ture, prethodni je trosio prosecno 12l
Na 90 trosi 5, tako na bi po magistrali trebalo da trosi isto litru manje od mk1
Po autoputu na 150 trosi oko 9, sto je super, ne znam koliko je trosio mk1
Mapa motora je izmenjena u odnosu na mk1, pa malo bolje povlaci na nizim obrtajima
U gradu mk2 trosi skoro litar manje, prosek oko 11l za moje ture, prethodni je trosio prosecno 12l
Na 90 trosi 5, tako na bi po magistrali trebalo da trosi isto litru manje od mk1
Mapa motora je izmenjena u odnosu na mk1, pa malo bolje povlaci na nizim obrtajima
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Da, sad mu je tamo kuca 

Meni Alfa poslednjih par sipanja trosila 12 l plina(40-60 grad autoput).Sluzbeni partner 1.6 poslednjih 1000km 5.9l ED-a(i dalje ne mogu da verujem),70-30 odnos,nimalo lagane voznje,cesto sa vise od 400kg tereta.Kombi Boxer 2.2 do Subotice i nazad trosio 10l ED-a,90% autoput i 10% grada(NS,Subotica i BG-a),na AP-u 120-130km/h.Sve mereno metodom do cepa 

haha, ovo me podseti na rakhilovo i moje raspravljanje, on kaze moj manje trosi, ja kazem njegov manje trosi...McGruja napisao:Odlicno je
mislim da ne mozes ovako pausalno da uporedjujes podatke, jer je jako tesko, da ne kazem nemoguce da utvrdis da su uslovi voznje bili isti, da ne davim sad o tome...
negde sam pisao koliko trosi mk1 na magistrali, svakako je manje od tih tvojih pretpostavljenih 6l, ako se vozi u ogranicenju. na 120kmh trosi 7-7,5l pri konstantnoj brzini, na 205/55 r16...
ako se ne varam, na 80kmh je jedva preko 5l.
pri tome ostaje i pitanje borda, koji je kod mene na mk1 pokazivao u bocu, a kod rakhila na mk2 kako on rece "laze ko pas"

verujem da ima razlike, vec sam i rekao to, meni se vise svidja kako se ponasa taj motor u mk2, kad si mi preporucivao da kod dragomira promenim mapu, ali ta razlika nikako nije 20 posto na magistrali recimo...
Ford je to, sve je moguce 

E za Kraljevo je vecTheWickerMan napisao:Pug je 206 1.6 16V (nema plin) a grad je Kraljevomisliš da je malo ovih 7.5 ili mnogo ?

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
S obzirom da i ti vazis za "nemirnog" vozaca, ako bi ga vozio neko "normalan" trosio bi kao 3.0 tdiMarkoni napisao:Sinoc sam oko sat-sat i po vozio Acin M3... Vecernji casovi... Vecinom normalna voznja sa nekoliko patosiranja, 14.5 lit./100 km... Kada sam posle opustio nogu popela se na 16, ali po meni potpuno zadovoljavajuc prosek za uzitak koji auto pruza. A razumem i zasto Aci toliko trosi. On ga patosira non-stop
Tapatalk Post

Jedan od pravih primera auta za koji kad te pitaju koliko trosi mozes da odgovoris koliko god ti zelis i da budes upravu

Ja nisam verovao da ces ga spustiti ispod 15, mislio sam da za M3 to pisu samo oni koji vole da je njihov auto po svemu najbolji i da nema manu

- Day Walker
Cep metoda:
Nasuo 35l od prethodnog puta, presao 680km cist Beograd, sto mu dodje 5,14l na 100km
Prezadovoljan sam potrosnjom.
Inace bord pokazuje 4,9 prosecnu.. Znaci malo laze
Nasuo 35l od prethodnog puta, presao 680km cist Beograd, sto mu dodje 5,14l na 100km

Prezadovoljan sam potrosnjom.
Inace bord pokazuje 4,9 prosecnu.. Znaci malo laze
Brzine idu u H-a !!!

koji auto od ovih iz potpisa?
koji god da je, za moj pojam je to apsolutno neverovatna potrosnja za grad, ali ako je takva onda svaka cast!
koji god da je, za moj pojam je to apsolutno neverovatna potrosnja za grad, ali ako je takva onda svaka cast!
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
jel to onaj novi auto sto mu kazaljka za gorivo "ripa"?
fantasticno, ubio je i fabricku
fantasticno, ubio je i fabricku

- Day Walker
Da, nova Corsa.. Kazaljka se unormalila.
Fabricka potrosnja kaze 4.5l sto je u gradu apsolutno nemoguce...
Bar ne u Bgu.
Inace auto ima i start/stop sistem, pa moze i to da doprinose ovakvom rezultatu

Fabricka potrosnja kaze 4.5l sto je u gradu apsolutno nemoguce...
Bar ne u Bgu.
Inace auto ima i start/stop sistem, pa moze i to da doprinose ovakvom rezultatu
Brzine idu u H-a !!!

Zadnji prosek koji sam imao je 6,1 litar na 100km:
Zemun-Autoput do izlaza za Mladenovac-Smederevska Palanka magistralom od Mladenovca i nazad.
Presao sam tacno 200km, dosuto je 12,2 litre (mereno od cepa do cepa).
Prosecna brzina je bila 127kmh na autoputu, 72kmh na magistrali. Neke deonice sam vozio 140kmh na autoputu (po GPS-u je sve mereno).
Prvi put sam napunio rezervoar sa Evropremijum BMB-om.
Procena je 7,2 na na autoputu i 5-5,1 na magistrali.
U autu 4 odrasle osobe.
Zemun-Autoput do izlaza za Mladenovac-Smederevska Palanka magistralom od Mladenovca i nazad.
Presao sam tacno 200km, dosuto je 12,2 litre (mereno od cepa do cepa).
Prosecna brzina je bila 127kmh na autoputu, 72kmh na magistrali. Neke deonice sam vozio 140kmh na autoputu (po GPS-u je sve mereno).
Prvi put sam napunio rezervoar sa Evropremijum BMB-om.
Procena je 7,2 na na autoputu i 5-5,1 na magistrali.
U autu 4 odrasle osobe.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Batajnica-NS-Batajnica, 3.5L, prosečna brzina 50km/h
Sent from my Sirona C1 treatment center
Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja