Ljubitelji satova?
Re: Ljubitelji satova?
18:45 koji je to sat?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ladno nisi podesio Orienta na tacno vreme za slikanje, pa napusti objekat
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ladno, kakav fejl, nisam ga nosio par dana i stao :-\
Blau, Orient Symphony. Ima više varijanti boja kučišta i brojčanika.
Blau, Orient Symphony. Ima više varijanti boja kučišta i brojčanika.

Koliko je dobra Certina Big Ds podium. Ima dosta kombinacij boja i materijala tako da može ima i elegantnih i sportskih verzija
Može li neko da objasni zašto su Casio satovi na ebay poskupili u zadnjih 2 godine? I čini mi se da su Seiko pojeftinili, pa je sad razlika u ceni djenje-djene, a razlika u jačini brenda je ipak velika. Ništa mi nije jasno.
- Uroš S.
Koliko je ona beše, oko 60.000 kod nas? Ako jeste, ima za te pare svašta da se kupi, ali svakako nije loša, možda malo overpriced, ja ne bih dao preko 200€ za kvarc, i to je mnogo, eventualno za neki namunjeni Seiko kvarc tipa 9F mada su oni daleko skuplji.stefanan napisao:Koliko je dobra Certina Big Ds podium. Ima dosta kombinacij boja i materijala tako da može ima i elegantnih i sportskih verzija
Hvala Blau, tražio sam neki dress. Orient ima baš lepe i pristupačne dress satove. Razmišljao sam izmedju Bambina i ovog. Uslov je bio da je automatik. Ima odozdo i prozor pa se vidi mašina. To je bio drugi uslov, i treći da je na kožnom kaišu. Vrlo su povoljni u Mađarskoj, kod nas ih nema zvanično.

Razlikuju se dosta cene koliko sam video, od 50 do 100k idu. Ali mislim da su vecinom tu negde oko 60-70 sto priznajem nije malo,ali meni su mnogo svidjaju

Model koji trenutno nosim
Sent from my Iphone 6

Sent from my Iphone 6
- Uroš S.
Pošto ne mogu da nosim kožni kaiš preko leta tražio sam nešto što bi stajalo Orientu da bih mogao da ga nosim tokom ovih letnjih meseci. Pošto postoji Orient Symphony na OEM čeličnoj narukvici koja košta 60e tražio sam neku da liči.
Naravno na aliexpress-u našao sam metalnu narukvicu koja je delovala dobro na slici, oko 5e je koštala. Stigla najveća narukvica na svetu, za koju se ispostavilo da ima ivične linkove od punog čelika, a i sama završna obrada vredi 15-20e, da sam je toliko platio ne bi mi bilo žao. Morala se skraćivati pa sam u tom cilju prvo pozajmio od Rakhila potreban alat i krenuo s nadom da je neću upropastiti.

Prvo raskačiti narukvicu na pola radi lakšeg rukovanja. Zatim pomoću plave alatke malo izbiti šipku koja povezuje dva članka narukvice. Kada malo krene, dodatno je izbiti pomoću ovog sivog stalka i specijalnog alata i čekića. Onda se iščupa klještima. Tako se uradi i na susednoj, pa se onda slobodni članak izvadi a dva dela koja su nastala razdvajanjem se spoje na isti način obrnutim radnjama.
Evo malo, doduše sranje slika, procedure:

A evo originala:

Izvađena tri članka i još malo skraćena na mikropodešavanju na kopči da bi bila kako treba. E sad, narukvica od 5e na satu od 150, neko bi rekao da ne ide, meni se dopada kako stoji a cilj da se nosi preko leta je postignut.
Naravno na aliexpress-u našao sam metalnu narukvicu koja je delovala dobro na slici, oko 5e je koštala. Stigla najveća narukvica na svetu, za koju se ispostavilo da ima ivične linkove od punog čelika, a i sama završna obrada vredi 15-20e, da sam je toliko platio ne bi mi bilo žao. Morala se skraćivati pa sam u tom cilju prvo pozajmio od Rakhila potreban alat i krenuo s nadom da je neću upropastiti.

Prvo raskačiti narukvicu na pola radi lakšeg rukovanja. Zatim pomoću plave alatke malo izbiti šipku koja povezuje dva članka narukvice. Kada malo krene, dodatno je izbiti pomoću ovog sivog stalka i specijalnog alata i čekića. Onda se iščupa klještima. Tako se uradi i na susednoj, pa se onda slobodni članak izvadi a dva dela koja su nastala razdvajanjem se spoje na isti način obrnutim radnjama.
Evo malo, doduše sranje slika, procedure:

A evo originala:

Izvađena tri članka i još malo skraćena na mikropodešavanju na kopči da bi bila kako treba. E sad, narukvica od 5e na satu od 150, neko bi rekao da ne ide, meni se dopada kako stoji a cilj da se nosi preko leta je postignut.
Odlično je legla. Dobra narukvica za razliku od one druge metalne koja mi je gadna od prvog dana.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Izvadio tri segmenta iz narukvice, jebote, moja zena ima jaci zglob od tebe
Super da alat radi posao, ja te stvarcice nisam nikad upotrebio do sada.

Super da alat radi posao, ja te stvarcice nisam nikad upotrebio do sada.
Super da znam da imaš sav alat. 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V