TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Laki021 »

Pa bas klince od 1-3god i ne mogu da zovem nevaspitanim :)
Samo napominjem da nije zgodno, ko misli da jeste slobodan je da se drzi stalaka :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Floyd »

Ma brate tad ih ucis...posle je kasno :)
Od ortaka u Parizu klinac od 4 godine razbija sve po kuci jer su u startu bili u fazonu "neka ga mali je".
Za nedelju dana je uspeo da obori plazmu 50" i srusi laptop sa stola :kuku:

Edit: Kenjam, nije plazma nego lcd. Nesto mi se mota plazma ovih dana u glavi :kezo:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki021 napisao:Delija, verujem da tvoji stalci ne padaju lako, ali moji kao i vecina drugih nisu takvi. Deca iz nekog razloga (iz mog iskustva) imaju neodoljivu zelju da ljuljaju i guraju zvucnike tj stalke, najmanji je problem da ih sruse, medjutim to se desava tako da stalak ide na suprotnu stranu a zvucnik pravo na glavu... Zvucnik od 8kg nije bas nesto o cemu bih da razmisljam oce li nekom pasti na glavu... Mogu i podne da obore, ali oni padaju na suprotnu stranu...
30 kg komad :)
Nijedni ozbiljni HiFI stalci nisu mnogo laksi.

A i jbs zvucnike koji su samo 7+1 kg, da ne kazem os... :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Proizvodjaci stalaka i kutija vesto koriste debljinu materijala koji koriste. BBC monitori (Spendor na primer) idu na tanji materijal da bi i sama kutija rezonovala a to podrucije dampiranjem kutije gadjaju sa podrucijem bas zvucnika tako da je i sama kutija svojevrsni instrument.

Proizvodjaci stalaka mogu praviti razne koncepcije, zavisno kutiji koja ide na njih. Pa ce lagani stalci biti upotrebljeni za Royd, Epos ili sl. a teski i zatvoreni za neke druge kutije Sonus Faber, ProAc ili sl.

Evo sta kaze proizvodjac prilicno skupih stalaka

SKYLAN proizvodi stalke za zvučnike i baze za pojačala još od 1985. Jedinstvena kombinacija oblikovanog polimera i MDF-a čini SKYLAN stalke izuzetno lakim i skoro potpuno oslobođenim od rezonance. Njihova konstrukcija se može ispuniti raznim vrstama materijala. Time lako utičete na optimalizaciju tona i prilagođavate ih različitim zvučnicima ili prostornim zahtevima. Sve ove osobine čine SKYLAN stalke idealnom opremom za svaki zvučnik monitor. Uz SKYLAN dodatnu opremu, SKY Q-Bricks i SKY Premium Fill, SKYLAN stalci stvaraju kompletno apsorbujući sistem unapređenog zvuka

Tako da neke price koje citamo ovde na forumu ne piju bas vodu.

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Video sam pre neki dan u radnji Sonus Faber Olimpica (samo video ne i slusao), odlepio sam totalno, ne znam da li sam ikad nesto lepse video :) Umetnicko delo, ne bi morali ni da sviraju, samo bi ih drzao u sobi za ukras :) A cena, ufff ta cena :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@zuzazu
Sve to stoji, ali dobre kutije sa dobrim driver-ima treba da budu maksimalno umrtvljene (ukljucujuci stalke) i treba da sviraju driver-i, a ne kutija. Sve kombinacije koje ukljucuju "zvonjavu" kutije su pokusaj da se iz jeftinih komponenti napravi skup zvuk. Neka hvala.

@Laki021
Ima Sonus Faber i mnogo lepsih kutija.
BTW, oni uglavnom upotrebljavaju driver-e mog favorita - Scan-Speak.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

zuzazu napisao:Tako da neke price koje citamo ovde na forumu ne piju bas vodu.
Konkretno?

Vidim, počinje cepanje atoma i ulazak u svet u kome se u visokotonskom spektru dešavaju dramatične promene kada mušica sleti na napojni kabel frižidera komšije koji je na istoj trafo stanici. Neizbežno. :)

Ja sam u show room-u u pauzama između dve pesme neopaženo pravio rokadu interkonekcija na CD plejerima koji su bili predmet "analize" da bi prisutni nastavili sa tvrde kako određeni plejer svira na određeni način, iako su polovinu vremena zapravo slušali onaj drugi. Bilo je tu i prekaljenih audiofilskih faca sa A sistemom u vrednosti novog automobila. Sad, da neko primeti razliku u zvuku istih bookshelf zvučnika na tri različita stalka... važi. Ako je nekom stalak realnost, treba da bude što masivniji jer je "umrtvljivanje" poželjno pošto zvučnik nije tambura od koje se očekuje da zvoni. Druga stvar je bezbednost zvučnika i njegove okoline i tu je masivan stalak bog. Sve ostalo, uključujući i svesno olakšanu konstrukciju zbog rezoniranja, je pokušaj da se nađe veza zvuka i komšijinog frižidera. Da ne pominjemo da ima i raznih vrsta mušica.

Blind test je za audiofile isto što i krst za vampire. Kada dođe to toga, obavezno se menja tema.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Laki021 napisao:Video sam pre neki dan u radnji Sonus Faber Olimpica (samo video ne i slusao), odlepio sam totalno, ne znam da li sam ikad nesto lepse video :) Umetnicko delo, ne bi morali ni da sviraju, samo bi ih drzao u sobi za ukras :) A cena, ufff ta cena :)
Gledam ih sada na Netu, prelepo... i naleteh na ovu fotku:

Slika

Brooka rešenje, svaka čast. :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kol'ko para?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Sonus Faber Olympica od 5k do 10k evra, u zavisnosti od modela.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Znam da imaju i lepsih, ove sam video uzivo i odlepio sam :)
Ko hoce da odlepi samo gledajuci slike nek pogleda kako izgleda SF Aida :) Odmah hladan tus, par je oko 200 000 dolara :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Slika

"Lampaši" u prvim redovima. :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Delija napisao:Sonus Faber Olympica od 5k do 10k evra, u zavisnosti od modela.
Mislio sam na te fotelje, sa obarenjem? :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ko zna... Kao rešenje mi se dopalo. Konačno čovek može da podigne noge na sto, a da to ne bude nepristojno. :D
Odgovori