Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Delija »

@nikaragva
E, coveka :)

@aviator
Meni kuhinja sluzi da napravim kafu :)

@dragvorl
Da, parking je vec sada problem, zato bih uz garazu gledao da pazarim i parking mesto u dvoristu zgrade.

Cene mi deluju nerealno veliko. Moracu da "izbunarim" za koliko se stvarno prodaje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Moj drug prodaje stan u Cika Stevinoj. Ima i parking mesto i garazu u dvoristu.
Medjutim, kvadratura ti ne odgovara, ako gledas barem 60m2. Njegod ima 15ak kvadrata manje cini mi se.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Vidim da je na onom stanu prikazana bruto povrsina. To je vrlo prljava fora. Takav termin se ne koristi za obrcun stambene povrsine viseporodicnih objekata. Bruto povrsina se obracunava samo za stepen izgradjenosti kod objektata, i za stepen zauzetosti, na parceli.

Prava kvadratura je neto JUS ili neto DIN a to je sa odbijenim malterom. I tako je jedino pravilno obracunavanje. Investitiri cesto pribegavaju gradjevinskoj neto kvadraturi, mada je i to obmana.
Kome je mila licenca on ce u projektu obracunati zaista neto JUS kvadraturu, i to je realana kvadratura stana.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Neto se i racuna (i placa :)). Navedene su obe cifre na slici, mada nije jasno cemu sluzi i koga uopste zanima bruto.

Taj primer stana sam inace naveo cisto kao reper sta mi je iole zanimljivo. Hteo bih samo malo vecu dnevnu sobu. Ostalo mi je sasvim OK osim cene - ona mi nije OK za taj deo grada.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

nikaragva napisao:Moj drug prodaje stan u Cika Stevinoj. Ima i parking mesto i garazu u dvoristu.
Medjutim, kvadratura ti ne odgovara, ako gledas barem 60m2. Njegod ima 15ak kvadrata manje cini mi se.
Mozes li napisati koliko evropskih novcanica?

Delija, na kojim sajtovima pratis oglase?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Uglavnom pratim nsbuild forum i sajtove izvodjaca/projekata.

Oglase slabije - u 99% slucajeva su navlakusa da ti agencija uzme procenat, sto ne znaci da na kraju i necu morati da idem preko agencije.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Pitam posto i mene ocekuje u nekoj buducnosti kupovina stana, pa pratim pomalo cene po oglasima...
Mislio sam da gledam stan negde na Podbari i kako se zove taj deo grada - recimo citav potez od Partizanske do socijalnog, video sam da tu ima novih zgrada a ne deluje mi da je guzva, plus sto nije daleko od centra...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Da to je neto, ali nije neto JUS
Oko dva tri kvadrata je razlika :)

zato sam rekao pribegavaju gradjevinskom netu, a to nije isto sto i neto JUS sa zavrsim radovima. Bruto je tek fail.

Mora da se prodaje samo neto JUS. U bivsoj jugi neto JUS se zvao neto, a gradjevinski neto je termin koji nije bitan kupcima.

Zato mora da pise neto jus ili neto din. Sam obracun bez opisa standarda po kom je obracunato je omana od par hiljada evra
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Svakoga dana naucim nesto novo :thumbup:

Da nemas slucajno laserski merac povrsine? :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Delija sto bezis od stare gradnje? Ja isto prodajm svoj stan jer jurim veci i ja sam sad u nekoj fazi isto kao i ti. Ja jurim iskljucivo staru gradnju, novu gradnju bar u Obrenovcu ni lud ne bih kupio jer uglavnom sve poznajem takozvane graditelje. Velika verovatnoca je da vecina svih novih stanova okrecu blokove na 19cm, bar tako rade u Obrenovcu svi. Kod mene u stanu ti je dupli sendvic zid sa spoljne strane. Drugo nije ista kvadratura stana u novoj i staroj gradnji. Moj stan ima po ugovoru 60m2+ terasa od 8 kvadrata od koje samo 20% ulazi u kvadraturu, da je novogradnja ne bi bio 60 nego 66m2 jer tamo racunaju i teras u kvadraturu.
U staroj gradnji su hodnici siroki i prostrani kao i sptepeniste dok je u novogradnji retko to naci to ces tek videti kad unosis stvari u stan. Sto se tice same zgrade u unotrasnjosti ako imas stoke od komsija takva ce i zgrada biti, ja imam srecu da mi je komsiluk solidan i uvek se dogovorimo za sve. Kod mene se na primer zgrada kreci na 5 godina, sada smo je uradili kompet od prizemlja do petog sprata kao da ulazis u novu zgradu.
No nebitna stvar svako gleda sta mu odgovara kod nas u Obrenovcu zgrade zidaju Mesari, i zelenasi sa daj boze osnovnom skolom u mojoj ulici vise nema ni jedne kuce sve su zgrade nikle u poslednjih 10 godina. Zato i ne bih novu gradnju je sam se nagledao svega u toku gradnje.
Ako planiras da se zenis i da imas decu ili ako ih vec imas bolje gledaj da bude negde blizu skole i vrtica sve ostalo ti je manje bitno koliko ovo ;)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Jbm li ga... Obisao sam dosta renoviranih stanova kod prijatelja koji su odlicno odradjeni, ali kad vidim recimo lift mator 20 godina smuci mi se :(
Naravno da ne bih uzeo bilo kakvu novogradnju iliti nije mi poenta da bude sto jeftinije, vec da ne bude skuplje od onoga koliko vredi.

BTW, ne planiram ni decu ni zenidbu, vec 328i :mrgreen:, a peci ce me jako savest ako pazarim auto, a zivim u kartonskoj kutiji :kezo:
(vec vidim da cu deo budzeta da skrckam na sredjivanje stana van onoga sto sam uplanirao, a HiFi da ne pominjem :kuku:)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Cherokee napisao: Mislio sam da gledam stan negde na Podbari i kako se zove taj deo grada - recimo citav potez od Partizanske do socijalnog, video sam da tu ima novih zgrada a ne deluje mi da je guzva, plus sto nije daleko od centra...

To su Salajka i Rotkvarija...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ne kupujem stan, ali hvala za mapu. :pivo:

Nego, Veternik nije NS? :zbunjen:
Širim haos!
Korisnikov avatar