Delija sto bezis od stare gradnje? Ja isto prodajm svoj stan jer jurim veci i ja sam sad u nekoj fazi isto kao i ti. Ja jurim iskljucivo staru gradnju, novu gradnju bar u Obrenovcu ni lud ne bih kupio jer uglavnom sve poznajem takozvane graditelje. Velika verovatnoca je da vecina svih novih stanova okrecu blokove na 19cm, bar tako rade u Obrenovcu svi. Kod mene u stanu ti je dupli sendvic zid sa spoljne strane. Drugo nije ista kvadratura stana u novoj i staroj gradnji. Moj stan ima po ugovoru 60m2+ terasa od 8 kvadrata od koje samo 20% ulazi u kvadraturu, da je novogradnja ne bi bio 60 nego 66m2 jer tamo racunaju i teras u kvadraturu.
U staroj gradnji su hodnici siroki i prostrani kao i sptepeniste dok je u novogradnji retko to naci to ces tek videti kad unosis stvari u stan. Sto se tice same zgrade u unotrasnjosti ako imas stoke od komsija takva ce i zgrada biti, ja imam srecu da mi je komsiluk solidan i uvek se dogovorimo za sve. Kod mene se na primer zgrada kreci na 5 godina, sada smo je uradili kompet od prizemlja do petog sprata kao da ulazis u novu zgradu.
No nebitna stvar svako gleda sta mu odgovara kod nas u Obrenovcu zgrade zidaju Mesari, i zelenasi sa daj boze osnovnom skolom u mojoj ulici vise nema ni jedne kuce sve su zgrade nikle u poslednjih 10 godina. Zato i ne bih novu gradnju je sam se nagledao svega u toku gradnje.
Ako planiras da se zenis i da imas decu ili ako ih vec imas bolje gledaj da bude negde blizu skole i vrtica sve ostalo ti je manje bitno koliko ovo