Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

paja napisao:
Saša napisao:Nije loša varijanta ni polovan i dobro očuvan 40D + razlika para u neki malo bolji objektiv.
Naravno, ali treba znati i umeti prepoznati dobar polovan aparat. Kupovinom polovnjaka se štedi, ali ne drastično. Jedan kvar zavesice može sve to da anulira.
Zamena zavesice na 40D košta nekih 11.000 din, dakle nije preterano strašno (menjao sam je nedavno pa znam) a i ne mora da se desi, to su vrlo izdržljive sprave. Kako prepoznati dobar polovnjak? I nije teško, ako vizuelno izgleda perfektno - verovatno je takav i unutra, odnosno jedno jednostavno ne može bez drugog, jer je to metalno (magnezijumsko) farbano telo na kojem se kao iz aviona vide tragovi upotrebe odnosno pažnje ili nepažnje vlasnika. Osim toga postoji i jedan programčić kojim se može očitati broj aktuacija (okidanja), tako da možeš imati i stvarni uvid koliko je korišćen. Meni lično "trocifreno" telo ne leži nikako, zato sam predložio i 40D, koji je stvarno odličan fotoaparat a sada može da se kupi za male pare. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od grujicd »

BAJKER napisao:kada sam taj isti aparat prodavao prodao sam i prva dva objektiva jer sam treci i cetvrti zadrzao te ih i danas koristim uz 40D :D
Koje objektive sad imaš?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Kojim foto-aparatom slikate?

Post od BAJKER »

BAJKER napisao:Moja foto oprema :D Canon 40D sa objektivima 17-40L i 70-300
Slika Slika
Postoji jedna rupa u rasponu izmedju 41 i 69mm koja mi licno ne smeta.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Paja »

Saša napisao:Zamena zavesice na 40D košta nekih 11.000 din, dakle nije preterano strašno (menjao sam je nedavno pa znam) a i ne mora da se desi, to su vrlo izdržljive sprave. Kako prepoznati dobar polovnjak? I nije teško, ako vizuelno izgleda perfektno - verovatno je takav i unutra, odnosno jedno jednostavno ne može bez drugog, jer je to metalno (magnezijumsko) farbano telo na kojem se kao iz aviona vide tragovi upotrebe odnosno pažnje ili nepažnje vlasnika. Osim toga postoji i jedan programčić kojim se može očitati broj aktuacija (okidanja), tako da možeš imati i stvarni uvid koliko je korišćen. Meni lično "trocifreno" telo ne leži nikako, zato sam predložio i 40D, koji je stvarno odličan fotoaparat a sada može da se kupi za male pare. :)
Pa ako uzmeš da je 40D samo telo 280€ i da ti crkne zavesica kao tebi došao si praktično na cenu 600D sa kit objektivom. Neće zavesica crći svakom, u stvari hoće, ali nekom sutra nekom za 10 godina, ali mislim da je finansijski neisplativo uzimati polovan aparat osim od nekog prijatelja za koga si siguran da ga je čuvao, nije svadbario...

Ni meni 600D ne leži idalno u šaci. Problem je što mi je šaka prevelika za njegove gabarite, ali to se rešava za 30$ kupovinom batery grip-a.

Da ne ispadne da navijam za 600D zato što ga imam. Ni najmanje, nego na njemu kojeg znam dajem primer. Taman je cenovno tu negde u zacrtanom budžetu pa sam se uhvatio njega. Sigurno da je vrlo slična situacija kod Nikona.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Šta mislite o ovom Canon kompaktu?
http://www.tehnomanija.rs/fotoaparati/c ... black.html

16 000rsd, može i jeftinije.
Potpuno manuelno podešavanje, CCD senzor (nije igračka) objektiv 16X zum, mehanička stabilizacija, dosta staklića, mogućnost ručnog fokusa, HD video, mnogo šta drugo.
Još kad bi video neku fotku, ovako može biti kao i prethodni, nizašta.
Može li se ovo uklopiti u onaj spisak??
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

http://www.steves-digicams.com/camera-r ... s-235.html

Senzor je star, sto se vidi i po primerima. Losiji je cim ISO predje 400 (mada i na ISO 100 ima suma vec),a i dinamika mu nije neka (osetno je gubi pri najvecem zumu).

Sta znam, ne bih isao sad na nesto sto ima CCD senzor koji je star generacijama unazad.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Fotografija

Post od cozmo »

Potoci, recice i slicno uvek odlicno ispadnu sa duzom ekspozicijom i jos ako neko potrefi koloritet kao ovaj, pun pogodak :)

A ja volim i geometriju i dijagonale:

Slika

Slika

Slika

Slika

Jos jedna zivuljka:

Slika

I jedna reporterska klasicna

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

dve sli`ko u Pragu a jedna domaća sa Tare.
Prikačeni fajlovi
DSC_8917.JPG
DSC_8909.JPG
DSC_5993.jpg
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da se probrati nešto interesantno ovde. ;-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

:plusone:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Evo par slika koje sam uslikao pre par godina i to obicnim aparatom Canon powershot A540.
Mogu misliti koliko bi bolje ispale sa neki profi aparatom i koriscenjem raznoraznih programa :)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Hvala za link ... da nisam vido sopstvenim očima - ne bih verovao da čovek ima lični Vremeplov :o

VRH VRHOVA je da on sve ovo slika sa Canon PowerShot SX230 HS :bravo:

KOJI GENIJALAC! :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse: :bravo:

Michael Paul Smith - The 1936 Packard V-12 Phaeton (1936, cost 5000$)
Slika

Michael Paul Smith - The 1932 Ford convertible, First Warm Day in Early Spring 1933.
Slika

Michael Paul Smith - 1935 Chevrolet Standard Roadster & The 1932 Ford
Slika

Michael Paul Smith - The 1948 Buick Roadmaster Convertible
Slika

Michael Paul Smith - The Last Picnic
Slika

Čovek je čak uslikao NLO koji je pao na sred puta a događaj je kasnije zataškan :trljamoci:
Michael Paul Smith - UFO Crash Incident Right Here in Elgin Park!
Slika

Odmah je došla i TV ekipa da sve to snimi ali su ih panduri očas posla pohapsili :palica:
Michael Paul Smith - Elgin Park's own TV station, WLGN
Slika

Michael Paul Smith - Press Photo from the Elgin Times - Kustom Kar Show Arrives
Slika

Michael Paul Smith - The 1956 Buick Roadmaster convertible
Slika

Michael Paul Smith - The 1963 Corvette Stingray Coupe Vista-Vision ... A Clutch of Corvettes
Slika

Michael Paul Smith - The 1965 Ford Thunderbird ... A Perfect Example of Architectural and Automotive Design from the Mid-1960's
Slika

Michael Paul Smith - The 1960 Ford Thunderbird - Slipped into Elgin Park
Slika

Michael Paul Smith - North Main Street - Elgin Park [circa 1930's
Slika

Slike automobila iz 1930 ... 196x, itd. ... pa rekoh već da čovek ima svoj lični Vremeplov :ludilo:

Pitate se kako ???

.

.

.

.

.

.

.

.

Pa ovako, vidite:

Ovo je ona gornja (predhodna) slika iz 1930.
Slika

Michael Paul Smith - One of the Many Pleasant Streets in Elgin Park, August 1941
Slika

Slika

Michael Paul Smith - 5 Tuckers in the Mist (1950)
Slika

Slika

DA, U PITANJU SU minijaturni MODELI-MAKETE :o
Uopšte ne provališ da je u pitanju minijaturni modelčić :o ... izgleda ko pravi :doubleup:

On kupuje ove modele ... a scenografiju sam pravi, evo šta je između ostalog rekao:

"The diecast car models are from 3 manufacturers that no longer produce them: The Danbury Mint, The Franklin Mint and West Coast Precision Diecast. The good news is that you can find them on e-bay. The bad news is that some of the asking prices are off the scale.

Originally, each diecast cost around $120 each. That might seem like a lot, but the quality of the finish and level of detail defies description. They have working suspension, plumbed engines, opening hoods, trunks and doors along with highly detailed interiors. Some had glove compartments that opened. The wheels steer from the steering wheel. The front seats fold forward, and there is a removable spare tire in the trunk. And the list goes on. Truly, they are works of art as you can see from my photos.

I started collecting back in the 1990s when they were first introduced. Each company offered about 5 different models a year, so that wasn't such a strain on my wallet. Plus, these vehicles were my only vice. Really."

Michael Paul Smith
Slika

Dosetka i realizacija je za čistu 10-ku!
:klanjamse:
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Da li je na ovim mojim fotkama minijatura ili stvarni model?? :rofl:
Prikačeni fajlovi
DSCN0932.jpg
DSCN0935.JPG