Kompjuterske igre
Re: Kompjuterske igre
Jel ima neki ''slaba konfa fix'' da zavara za celu konfiguraciju 

Ma nesto softwerskog tipa
Ne pratim scenu odavno, ali posto su ove sklopljene konfe uvek bile otimacina kontam da je tako i sada.

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ajde nesto da mi objasnite ko se razume, vidim da neki vec konfigurisani kompjuteri u WinWin sa procesorom i5 kostaju vise nego oni sa procesorom i7 (ostale komponente su manje-vise iste). Jel nije i7 noviji i moderniji, jaci, sta znam... Ja se ne razumem u ovo. Ja imam i5, ali od pre 5-6 godina, kad je tek izasao....
Nije i7 noviji, nego je viša klasa u istoj generaciji. Postoje razni i5 i razni i7. I istoj generaciji je i7 bolji, i može imati 2 ili 4 CPU, dok i5 mislim da može imati samo 2.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Za gaming ne treba ti nista vise od I5, sve preko toga je bacanje para....
nidza napisao:Nije i7 noviji, nego je viša klasa u istoj generaciji. Postoje razni i5 i razni i7. I istoj generaciji je i7 bolji, i može imati 2 ili 4 CPU, dok i5 mislim da može imati samo 2.
lose mislis. i7 uvek ima 4 jezgra (osim za neke mobilne varijante ima 2 pa uz ht se pravi cetiri), ali ima do 8 jezgara, i5 moze imati u nizim modelima 2 jezgra,a u visim 4. Hyper threading je nesto sto te mozda buni.
Gaginh0 napisao:Ajde nesto da mi objasnite ko se razume, vidim da neki vec konfigurisani kompjuteri u WinWin sa procesorom i5 kostaju vise nego oni sa procesorom i7 (ostale komponente su manje-vise iste). Jel nije i7 noviji i moderniji, jaci, sta znam... Ja se ne razumem u ovo. Ja imam i5, ali od pre 5-6 godina, kad je tek izasao....
ne mozes da poredis GHz po GHz za cpu koji su u razlici po 3 generacije.
nije isto uporediti tvoj verovatno i5 750(k) ili i5 760(k) cpu, sa danasnjim i5 4690k.
Danasnji procesori koji su radjeni po drugacijim arhitekturama su dosta efikasniji, te ti gigaherci ne znace toliko kao brojka. pa ni i5 i i7 iz iste generacije ne mogu da se gledaju kroz iste naocare, jer jedino sto i5 ima je turbo boost, ali ne i hyper threading.
Au ljudi moji kako izgleda kisa u GTAV za PS4/XOne. Gledam poslednjih dana streamove i leakovane screenshotove, do pre 5 minuta sam bio razocaran jer mi se ucinilo da razlika nije ni blizu onakva kakvom su je predstavili, ali sad sam gledao stream gde se potrefio zalazak sunca, posle kisa i nakon toga suncano, ali posle kise. Barice ostaju po putu i po travnjacima, izgledaju fantasticno na snimku koji je uzasnog kvaliteta i neke smesne rezolucije, kontam da ce ubijati grafika na PCu za ovaj tip igre. 

to sam i ocekivao, jer sta mislis kako da ps3 i xbox furaju tu igru osim ako nije osakacena od detalja. kad bude pc verzija bice i malo bolje od ps4 tako jedva cekam januar 

Pa da, ali juce recimo na svim streamovima je izgledala ocajno, a saobracaj jos uvek nije ni blizu najavljenog i prikazanog na trailerima. Inace
https://imgur.com/a/wO3BQ

https://imgur.com/a/wO3BQ

HT nisu jezgra. Ako aplikacija podržava HT, kao da jesu, a ako ne, onda definitivno nisu. Zavisi od optimizacije. Takođe nije nužno brže.sebekkg napisao:nidza napisao:Nije i7 noviji, nego je viša klasa u istoj generaciji. Postoje razni i5 i razni i7. I istoj generaciji je i7 bolji, i može imati 2 ili 4 CPU, dok i5 mislim da može imati samo 2.
lose mislis. i7 uvek ima 4 jezgra (osim za neke mobilne varijante ima 2 pa uz ht se pravi cetiri), ali ima do 8 jezgara, i5 moze imati u nizim modelima 2 jezgra,a u visim 4. Hyper threading je nesto sto te mozda buni.
Čim postoje i7 sa 2 jezgra, a postoje, u čemu sam pogrešio?

Tapatalk
Nisam ja rekao da ht jesu jezgra vec optimizacija proceora za rad sa vise aplikacija ili aplikacijom koja koristi vise od jednog jezgra. A za i7 kazem jer su to sa 2 jezgra uglavnom mobilne varijant, a ne desktop ja se ne secam zadnji put kad sam nasao i7 sa dva jezgra i to pakovao nekom. Za mobilni i7 imas razl9ga ako ne zelis da radis na nekim zahtevnijim stvarima pa uzmes i7@2 jezgra. Ipak je bolji tvoj izbor da ides sa 4 jezgra.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Čoveče zeza me nešto Wolfenstein, imam FPS dropove žešće, smorio se baš, odustao od igre, a imam đuntu koja solidno prevazilazi Recommended zahteve. Sad reko da vidim da nema neki FPS fix, naiđem na preporuku da se izmeni naziv executable fajla iz WolfNewOrderx64 u to isto x32. Reko aj da probam, i rešim problem, izneverovo sam