Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Grčka

Post od Saša »

Čitam na B92, Makedonci opet dozvolili plaćanje putarine metalnim evrima. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Grčka

Post od samo polako »

Gde si to pročitao?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

I ja sam cuo to, mada mislum da je zaista svejedno da li primaju, metalne evrice
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Meni u noći između nedelje i ponedeljka nisu hteli da prime metalne eure :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

samo polako napisao:Gde si to pročitao?
Pročitao preko B92 aplikacije na telefonu... Evo, jedva nađoh na njihovom sajtu:

http://www.b92.net/putovanja/vesti.php? ... _id=739612
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljudi dajte predlog za Grčku, polazak 7. septembra uveče. Gde je najveća verovatnoća da če vreme biti ok za malo dete. Najradije bih neko ostrvo do koga se relativno lako stiže jer ako je vetruština na jednoj strani, druga je u zavetrini. Al preskočite exkluzivu i ostrva do kojih se plovi dugo.
Žena je opet za kopnenu varijantu, tako da su sve opcije otvorene, uključujući i onu da ne odemo nigde.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Thassos ti je za porodicne ljude sa malom decom sasvim ok, brzo se stize do njega a put trajektom je oko pola sata do 40 min. Pescane plaze su ko stvorene za Kicu :)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kića prezire pesak, ljubi je tata i tu je na mene. Šta je bolja opcija Tasos ili Krf? Nije mi problem da vozim par sati duže ako je veća verovatnoća da će na dosta južnijem Krfu biti lepše vreme.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja uvek snazno propagiram Krf, konkretno Kasiopi. I takodje mrzim pesak :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kada sam bio na Krfu plaza Agios Georgios (sveti Djordje) plaza je peskovita ali veoma krupan pesak tako da nije bio neki problem za malu decu, nije to onaj sitni Dunavski pesak. Krf jeste lepsi ali i raznolikije plaze imas na njemu, od kamenitih do sljunkovitih i pescanih ali bez kola nema istrazivanja i potrage za njima.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Podrazumeva se da bi išli kolima. Stiže ako ne do kraja ove, onda početkom sledeće nedelje.

Ko zna šta će biti ove godine. Prošle je Kića bežala od peska. Sedela je strogo na peškiru, hodala u onim gumenim cipelicama za vodu i pored svega toga kad joj se zalepi zrno peska za prst ludela dok joj ga ne skinemo. Ove godine može da bude potpuno suprotno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

paja napisao:Sedela je strogo na peškiru, hodala u onim gumenim cipelicama za vodu i pored svega toga kad joj se zalepi zrno peska za prst ludela dok joj ga ne skinemo.
:mrgreen: Isto, isto, iiiisto! Mi idemo za 10tak dana (ovog puta na Kasandru), pa cemo videti kako ce ove godine biti.
Dobra strana toga je sto je stavis na peskir i dokle je granica peskira dotle ide. Nema brige da ce da odluta negde ili ode sama u vodu. Ali sad ima 3 god, tako da sada moze da joj se lepo objasni, hoce da proba itd. Ocekujem otpor prvog-drugog dana najduze.
Inace moja zena koja je odavno apsolvirala Grcku kaze da je po njoj bolji izbor Thassos, tj da izbegavas Jonsko more posto hoce septembra hladna struja da naidje. Takodje, prosle godine i pretprosle su nasi rodjaci isli sa malim detetom na Thassos i to u drugoj polovini septembra oba puta i kazu bilo je super oba puta. Oni ove godine hoce da promene i da odu na Sithoniu opet u drugoj polovini septembra i mislim da im je to los potez, tj velika kocka kakvo ce vreme biti.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Atos, Ierissos (Halkidiki). Za dete vrh, plaže su od sitnog šljunka, a jako brzo se stigne. Meni je mnogo lepo bilo i ove i prošle godine sa klincem. Sve plaže u okolini imaju plavu zastavicu, što mogu lično da potvrdim - nisam nigde u životu video čistije more nego tamo. Ne savetuju lekari da se ide na ostrva sa malom decom, pa smo to zasad izbegavali (alergije i slično, ne možeš baš da zbrišeš lako ako je neophodno).

Za 15 minuta se pređe na drugu stranu ako duva vetar. Ima lepa plaža sa druge strane kod Aleksandros Palace, na putu za Ouranopolis.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Tex sapatniče onda znaš koje su to muke sa zrnom peska. Paradoks je što voli da se igra u pesku po Beogradu. Javi kako je prošlo ove godine.

Nidžo, ima istine da je bitno biti kadar brzo pobeći. Oba letovanja sa detetom sam prekinuo ranije. Prve godine u H Novom mi je klinka pokupila stomačni virus, "lečili je" dole, ja vidim nema vajde od toga i u kola dan ranije. Prošle godine kad su i bile te muke sa peskom mi klinka dobije neke alergije (može biti da je na preparat za sunčanje) dođe Grk doktor, da joj kortizon, al ni on nije pomogao tako da sam letovanje prekinuo na pola.

Mada, ostrva koja su blizu kopnu i koja imaju čestu trajektnu liniju nisu problem. Pola sata ili sat duže puta ne znači ništa. Kad kreneš kući dete se ukomira.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Moji obožavaju pesak, a klinjo (2.5 godine) se stalno igrao u njemu, donosio vodu u kofici i rušio dvorce drugima... :mrgreen: :kezo: Ćerka (skoro 8 god) je našla zanimaciju u skupljanju školjkica i kupanju (samo što ne propliva)... :D

Mi smo pre par godina u septembru bili u Pefkohoriju i bilo je super vreme, no kakva je luda godina i ova konstantna promene klime - više ne možeš ništa prognozirati kako će biti...
Odgovori