Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

snork napisao: I u Americi je slično, a porast broja stanovnika postoji samo zbog ogromne imigracije.
Nisam bas siguran da si u pravu, ako mislis na USA. Tamo belci isto nemaju puno dece, slicno kao u Evropi, ali zato ostale rase imaju, i to narocito Hispano. Prognoze su da ce belaca biti manje od pola do 2050 u USA. http://www.pewhispanic.org/2011/07/14/t ... migration/

Inace, ima i pozitivnih primera u Evropi. Npr. Island ima pozitivan prirastaj, a zna se da je tamo dosta visok standard.
http://www.expatica.com/nl/news/local_n ... 50817.html

Inace cinjenica je da u razvijenom svetu kada je kriza opada natalitet. To nije simbolicno samo za Srbiju, vec je generalna pojava.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Darko napisao:I ja se slazem da patriotizam nije bio poenta price. Problem je u danasnjim mladjim ljudima koji smatraju da im ne treba niko, dovoljno su sami sebi, da im dete predstavlja opterecenje, dovoljno je da se izlazi, studira gomilu godina, itd. Posle kad udju
u malo ozbiljnije godine shvatice koju gresku su pravili. Valjda su nam ova teska i surova vremena u poslednjih 20 godina potpuno promenila psihu i uskratila mnoge ekonomske mogucnosti.
Uvek je bilo tog studiranja godinama i kasnim venčavanjima, znam trojicu iz svog direktnog okruženja (drugari s faksa), čiji su roditelji studirali po 7-10 godina, blejali sprdali se putovali, a ljudi su stariji 10+ godina od mojih koji imaju 49 godina. Roditelji mojih vršnjaka imaju godina ko moja baba.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Kad se već govori o kasnom venčavanju, moj otac je 53 godište, mene je dobio kada je imao 34 godine, a sestru sa 38 godina.

Razlog njegove kasne ženidbe, i doba kada je dobio decu je jako prost. On je radio u Krušiku, u vojnoj industriji, i RAZBIJAO SE OD PARA!!!

Vozilo se šta se htelo, putovalo se gde se htelo, radilo se sve i svašta... Zato sada mene proganja za unučiće... :naughty:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako ti imas bolju perspektivu zbog toga sto je zaradjivao dobro ja se ne bih bunio da sam na tvom mestu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ne znam šta da mislim, mada ne bi se čudio i da je vest čista ili barem delimična izmišljotina. Mislim, ako nema toliko pojma o računarima, čak ne zna ni da piše i čita (jer je nemoguće da zna ako nije primetio da meša pisma), kako je uspeo/la da menja iz latinice u ćirilicu, pa pride i font iz ariela u TNR?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

"Nastavljam borbu za bolju Srbiju"

IZVOR: PRESS
Beograd -- Očekivala sam da će se podići prašina oko mog govora, jer svi ti besmisleni napadi počinju još kada sam se pojavila u politici, kaže Nevena Adžemović.

Njeno obraćanje javnosti i skupštinskim kolegama od pre nekoliko dana diglo je veliku prašinu u medijima.

"Ljudima očigledno smeta moja pojava, kao i pojava ljudi koji žele suštinski, a ne samo deklarativno da se bore za svoj narod. Ja nemam nameru da zbog zlih ljudi koji po ceo dan smišljaju kako da prikriju svoja nedela i štetu koju su naneli građanima Srbije u proteklih 12 godina prestanem da se borim za bolju Srbiju", rekla je poslanica Nevena Adžemović u intervjuu za emisiju "Ekskluziv".

Nevena je takođe istakla da je ponosna na svoj dosadašnji rad, kao i da retko ko ima priliku da sa trideset godina postane poslanik.

Podsetimo, bivša članica grupe "Models" je u svom obraćanju pokrenula pitanje o štetnosti po zdravlje ljudi koje mogu da prouzrokuju antene mobilnih operatera na zgradama.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nevena, izdrzi, uz tebe smo! :kezo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

mr.Big napisao: Nevena je takođe istakla da je ponosna na svoj dosadašnji rad, kao i da retko ko ima priliku da sa trideset godina postane poslanik.
Ovo me podseća na izjavu bivše "prve dame" SRJ Jugoslavije,koja je izjavila da,ako čovek do 25. godine ne zaradi milion dolara,nije uspeo u životu ... aludirajući na "nošenje" gajbica njenog sina...

Stim što Nevena nije dizala gajbice već noge :)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Pa šta, ona je jedan od retkih poslanika koji je barem nekog učinio srećnijim.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

:kezo:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

perfiko napisao:Pa šta, ona je jedan od retkih poslanika koji je barem nekog učinio srećnijim.

U njenom slucaju-verovatno mnoge :kezo:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
daka
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Nov 2012, 10:53
Garaža: Opel Corsa 1.3 DTC 111years, 2011 god.

Post od daka »

Hebote,da li "toga"ima samo kod nas ili je to "normalno"...parodija stvarnog zivota,jebem li ga, ne znam kako da formulisem!?! :pardon:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Pa jel' Cicolina bila poslanik? Mislim da samo pratimo evropske trendove. ;)
Korisnikov avatar
daka
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Nov 2012, 10:53
Garaža: Opel Corsa 1.3 DTC 111years, 2011 god.

Post od daka »

Da,ali se ona bavila glumom,bila je glumica. :mrgreen:
Odgovori