PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: PayPal

Post od H4wkeye »

igor_harris napisao: 05 Okt 2017, 21:29 Mislio sam na kursnu razliku. Kad placam direktno sa kartice banka mi daje znatno povoljniji kurs.
Loguj se na PayPal i idi na Settings pa Payments. Onda tu klikni Manage pre-approved payments pa onda Set available funding sources. Tu ce da izbaci tvoju karticu i ako pored nje stoji Conversion Options klikni na to i odaberi drugu opciju koja ce da ti naplacuje u valuti koju je prodavac stavio, sto znaci da ce konverziju da obavlja banka.

Ja sam skoro kupio za PSN 30 funti kod, bio je 36 dolara sto mu dodje oko 3600 dinara medjutim nisam bio iskljucio PP konverziju i iznelo me 3800, PP ima dosta nepovoljniji kurs za konverziju.
Korisnikov avatar
Joker
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2016, 15:43
Garaža: Kamiq Ambition 1.0 TSI DSG
Kontakt:

Post od Joker »

Dare4x4 napisao: 06 Okt 2017, 12:20 Misliš na Ebay aplikaciju ?
Da
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Hvala
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Zastoj u plaćanju preko „Pej-pala”
http://www.politika.rs/sr/clanak/390469 ... o-Pej-pala

Kupci koji naručuju robu sa „I-beja” i drugih sajtova već nekoliko dana ne mogu da plate račune preko „pej-pal” naloga, već samo debitnim i kreditnim karticama

Roba naručena iz Srbije preko „I-beja“ ili nekih drugih sajtova već nekoliko dana ne može da se plati preko „Pej-pala“, a kupcima se kao mogućnost nudi plaćanje kreditnom ili debitnom karticom. Sistem u drugom pravcu za sada funkcioniše, dakle svi oni koji u Srbiji prodaju robu na nekim od ovih sajtova uredno primaju uplate na svoje „pej-pal” naloge. Problem je nastao pre desetak dana, a prema nezvaničnim informacijama i podacima do kojih su došli korisnici ovih usluga, plaćanje robe preko ovog sistema je ukinuto navodno zbog problema sa rokovima isporuke pošiljaka u Srbiju. Zašto?

Sajtovi poput „I-beja“ u okviru svoje politike zaštite i kupaca i prodavaca postavlja rokove u kojima pošiljka mora biti isporučena kupcu. Ukoliko se to ne dogodi kupac, koji je robu uredno platio, a njegov novac stigao na „Pej-pal“ ima pravo da traži refundaciju uplate čim istekne ovaj rok.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Stanje od juče: PayPal je opet omogućen kao opcija za plaćanje ali transakcije ne prolaze. Sa aplikacije radi normalno, juče sam plaćao.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nije pp al mi treba savet sta ciniti.

Kupio sam knjigu sa Amazona, polovnu, i posle dva dana dobio mail i od Amazona i od prodavca da je porudzbina otkazana jer stanje knjige ne zadovoljava njihove kriterijume bla bla te mora biti reciklirana, i Amazon rece da povracaj para izvrse automatski za 1-2 radna dana. To je uveliko proslo, pare mi jos nisu vracene i na intesinoj app mi stoje kao nedospele obaveze.

Koga da kontaktiram? Sam Amazon (ne vidim opciju) ili prodavcu da pisem?

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Skoro sigurno Amazon. Verovatno čekaju da prodavac njima vrati pare, pa oni tebi.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Prvo Amazon, ako oni kazu da su odradili svoj deo posla onda odes u Intesu i ispricas im situaciju. Onda oni urade neku reklamaciju, ili kako se vec to zove, i odblokiraju ti pare, ali potraje to 10-20 dana, postoji neki rok minimalni koliko moraju da cekaju.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Grujic napisao: 13 Dec 2017, 13:30 Nije pp al mi treba savet sta ciniti.

Kupio sam knjigu sa Amazona, polovnu, i posle dva dana dobio mail i od Amazona i od prodavca da je porudzbina otkazana jer stanje knjige ne zadovoljava njihove kriterijume bla bla te mora biti reciklirana, i Amazon rece da povracaj para izvrse automatski za 1-2 radna dana. To je uveliko proslo, pare mi jos nisu vracene i na intesinoj app mi stoje kao nedospele obaveze.

Ja sam cekao 7-8 radnih dana da mi legne refund sa Amazona. Da li je do njih bilo ili do nase banke (Telenor Banka) nemam pojma. Ali su legle na kraju. Jedno pitanje za druga: Da li je neko narucivao sa Americkog Ebay-a, da li salju za Srbiju i jel prolazi ok?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Prolazi bez problema, ako prodavac hoće da šalje u Srbiju. PayPall je samo posrednik, ne šalju oni pakete.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Hvala. :pivo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Grujic napisao: 13 Dec 2017, 13:30 Nije pp al mi treba savet sta ciniti.

Nakon više razgovora sa Intesom i mailova razmenjenim sa Amazonom status je sledeći:

Intesa ne može da odblokira sredstva bez pismene potvrde i podataka o karitici i transakciji jer sredstva vidi kao rezervisana.

Amazon vrti u krug jednu te istu priču da sredstva nisu naplaćena već samo rezervisana bla bla i u tamo nekom petom mailu su rekli da iz sigurnosnih razloga ne mogu da daju te podatke (iako su u Intesi rekli da su već tako rešavali sa Amazona) i uputili me na telefonski kontatk, bilo mene sa njima, bilo mog agenta iz banke sa njima :kezo: To i kada bi se dogodilo ne bi imalo svrhe samo po sebi jer njima treba mail kojim se potvrđuje otkazivanje poruđžbine...

Kao poslednju opciju sam zamolio Amazon da pošalju tu potvrdu direktno Intesi na zvaničan mail.

Ako ni to ne budu hteli, nakon 45 dana mi se sredstva automatski vraćaju...

E sada, u ovom slučaju mi nije problem, jer je cifra oko 30$ (namerno gurao ovoliko da vidim kako se rešava) ali ako jednom budem imao nek veću kupovinu, i desi se ovo....
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Post od danijel00 »

To se intesi cesto desava. I na kreditnoj i na debitnim.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nema to veze sa konkretnom bankom - kod svih banaka rezervacija ima vremensko trajanje osim ako se pre toga dostavi dokaz da se novac nece naplatiti. Svaki put to imam kad placam hotele u inostranstvu - depozit, posto koristim debitnu, a ne kreditnu karticu.

BTW, zar nije 30 dana? Otkud sad 45?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Predautorizacija je zvanično 30 dana, ali se nekada desi da potraje i duže. Izgleda im nije baš automatizovan sistem.

Jedini način da se otkaže je pismena izjava druge strane da mu ta garancija više ne treba, tj. da je neće koristiti. Dešava se i da se naplati deo garancije, a banka čuva kompletan iznos do isteka roka ili do prijema pominjane izjave.

TT

Odgovori