Sloba napisao:zuzazu napisao:Tako da neke price koje citamo ovde na forumu ne piju bas vodu.
Konkretno?
Vidim, počinje cepanje atoma i ulazak u svet u kome se u visokotonskom spektru dešavaju dramatične promene kada mušica sleti na napojni kabel frižidera komšije koji je na istoj trafo stanici. Neizbežno.
Prvo ne vidim razlog za zajedljivost.
Drugo konkretno.
Ako proizvodjac zvucnika navede da za njegove zvucnike koristis odredjeni tip stalaka ( lake ili teske) od coveka koji je odgovoran, ocekuje se da ce tako i uraditi. Da priblizim, ako proizvodjac tvog automobila kaze da koristis odredjeno ulje, ja bih tako i uradio a ne filozofirao i izmisljao, sta JA mislim da je bolje.
Ako Heybrook, Spendor, Epos kazu tako - onda tako. Zasto? Mozemo da vadimo i dijagrame ako hoces... A imas sve i na internetu.
Dalje, oko tvoje " navlake" sa kablovima. U svetu visokog hi fi postoje dve struje. Ona koja kaze da se kablovi cuju, i ona koja kaze da u opste nije bitno sta stavis pozadi. Da ne ulazimo u beskonacnu raspravu sta je tacno, poenta je da se slusanje obavlja u za to uredjenoj sobi a ne prostoru sa previse ljudi koji se krecu, zvacu, zamore ili prde a efekat se ne vidi odmah i trenutno vec nakon duzeg slusanja poznatog materijala, i to po pravilu, prilikom prebacivanja sa boljeg na gore.
Da li ti verujes u to ili ne, stvar je ubedjenja i iskustva. Da li si se predubedio da su to 00 za bubrege i da li si u svom zivotu ostao na Jamo kutijama ili si slusao horne i elektrostatike na single endu ili u A klasi.
Ja licno u usima nemam osciloskop i druge merne uredjaje, ali znam sta svira neutralno i lepo a sta nadrkano. Mogu da razgranicim i zvucnu sliku po dubini i sirini. Mogu i da uocim sta nije u sinergiji sa cim. Neko ko nije vezbao, mozda i ne moze.
Delija, sto bi rekao Sofronije Leghorn " Gresis sinko, mnogo gresis". Cudi me da toliko ne znas o temi o kojoj pises sa velikim ubedjenjem. Da sada ne navodim drajvere koje koriste monitori a koji idu na lake stalke ili pak hoces? Ili mozda ni dase iz BBCja ne znaju posao, pa da im objasnis kako to ne treba tako.