Fotografija
Re: Fotografija
Ovo je pravi autić.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Poršeov motor ubačen. Vodeno hlađenje, zato napred ima proreze na haubi 
Evo i kabine. Auto je za vreme ovih fotografija bio na pola rada.

Evo i kabine. Auto je za vreme ovih fotografija bio na pola rada.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Jedno fotografsko druzenje ovde gde zivim.
Posle razmene iskustava i saveta, jedan amater izbaci ovakve fotke...
Posle razmene iskustava i saveta, jedan amater izbaci ovakve fotke...
Jos malo fotki sa lepih druzenja...
Obratiti paznju na broj devojaka koje se bave fotografijom
Obratiti paznju na broj devojaka koje se bave fotografijom

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Lepo, lepo
A jesu li ovo sve Turci ili ima i stranaca ?

A jesu li ovo sve Turci ili ima i stranaca ?
Na obe fotke su njihovi, ali bez problema je svako dobro dosao u drustvo. Zovu na druzenja, i ako su vrlo zatvoreni, sto se tice zajednickih interesovanja (a fotografija je pravi kult kod njih) svako je lepo primljen - bez obzira na nivo znanja ili opremu koju poseduje.
Ipak je druzenje i odlazak u prirodu najbitniji.
Ipak je druzenje i odlazak u prirodu najbitniji.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Dok sam kupovao ReFoto vidjao sam da i kod nas ima takvih okupljanja.
Re: Koji foto-aparat koristite?
Od one cifre 12 000 rsd, dinamičkim razmišljanjem
došao sam do cifre 30 000 rsd, za premijum kompakt - prosumer.
Šta mislite o Canon PowerShot S110 ? U prvom redu kvalitet fotografije u odnosu na cenu 30 000 rsd ?
I, je li ovo bolje ili gore od Canon PowerShot S90 ili 95, koje je neko tamo predlagao kao polovne ?

Šta mislite o Canon PowerShot S110 ? U prvom redu kvalitet fotografije u odnosu na cenu 30 000 rsd ?
I, je li ovo bolje ili gore od Canon PowerShot S90 ili 95, koje je neko tamo predlagao kao polovne ?
Prosumeri su potpuno besmisleni uredjaji.
S110 je među 2-3 najbolja ultrakompakta na tržištu. Cela S serija je bruka, ima dobra stakla, senzore i RAW (Lajtrum ga baš voli).
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Prosumere preskoči. Ovaj S110 meni deluje opasno dobro, al sačekaj i Bajkera i Zuzazu-a da kažu svoj sud.
Polovan S95 je oko 200€ tako da ja ne bih imao dilemu da dodam još malo za nov, a pri tom i bolji aparat.
Polovan S95 je oko 200€ tako da ja ne bih imao dilemu da dodam još malo za nov, a pri tom i bolji aparat.
Imam ja DSLR i par stakala. Nije neki ali ajde OK.
Treba mi takođe dobar aparat - aparat koji pravi dobre fotke, a da može u džep. Neki dan sam objasnio...
Sada imam u torbi Nikon L 12 i nije nizašta, pa je prva ideja bila neki kompakt do 12 000rsd, ali od toga izgleda nema dobra. Zato sam počeo priču...
maxer je naveo opcije (kao polovne)
Treba mi takođe dobar aparat - aparat koji pravi dobre fotke, a da može u džep. Neki dan sam objasnio...
Sada imam u torbi Nikon L 12 i nije nizašta, pa je prva ideja bila neki kompakt do 12 000rsd, ali od toga izgleda nema dobra. Zato sam počeo priču...
maxer je naveo opcije (kao polovne)
Od tih starijih (polovnih ili novih ako slučajno ih igde ima) bih preporučio:
1. Panasonic Lumix LX5 (slike prelepe - bogate koloritom, milina za oko, široko hvata: ekv. 24mm na FF-u)
2. Canon S90 ili S95
3. SONY Cyber Shot DSC-WX1 24-120mm G Lens (fotić pravi izuzetne slike, odlične sposobnosti ima ali je teško da ga neko ovde ima)
4. Samsung TL500 ili EX1 (dva imena za isti aparat, fantastične fotke pravi ali je takođe verovatno redak).
5. Olympus XZ-1 (takođe odlične fotografije, malih dimenzija - velikih sposobnosti)
6. Olympus E-P1 i E-P2 (ima ih kod naših kupaca pa verovatno se nude kao polovnjaci, jesu malo veći ali su optički odlični i imaju bolje ISO sposobnosti od kompakta)
7. Fuji F300EXR
8. Sony Cyber-shot DSC-HX5V (neki su ga pljuvali a neki hvalili, imam fotke sa njime i stvarno su dobre čak i odlične ali u jakom kontra svetlu su bledunjave)
9. Fuji F200EXR (do iso800 dobar)
Jasno mi je sve to i tu je ovaj S110 verovatno odličan izbor. Al' otkud prosumeri u celoj priči, tim pre što imaš dSLR?
DSLR nije lako vući. A prođe mnogo lepih i važnih stvari koje se ne mogu lako zabeležiti.
Na kraju bitan mi je i dobar video u HD. Vući DSLR + stakla + kamera (koja i nije HD) je jako komplikovano. U određenim momentima opušta, ali za posao i sl, nije prikladan.
Primer je zazuza, i njegov hobi
Na kraju bitan mi je i dobar video u HD. Vući DSLR + stakla + kamera (koja i nije HD) je jako komplikovano. U određenim momentima opušta, ali za posao i sl, nije prikladan.
Primer je zazuza, i njegov hobi

Ja nosim Sony RX 100 svaki dan, neki put se zderem sto objektiv nije siri ili ostriji.
Zadnji put sam ceo dan vucarao ranac samo sa telom i jednim objektivom, nisam opalio ni jednu fotku i preselo mi je. Ali ruku na srce, nisam ni isao na tematsko fotografisanje.
I dalje se slazem sa onim da najbolje fotografije nisu nacinjene zbog toga sto fotograf nije imao dobar aparat sa sobom, vec sto ga nije imao u opste.
Zadnji put sam ceo dan vucarao ranac samo sa telom i jednim objektivom, nisam opalio ni jednu fotku i preselo mi je. Ali ruku na srce, nisam ni isao na tematsko fotografisanje.
I dalje se slazem sa onim da najbolje fotografije nisu nacinjene zbog toga sto fotograf nije imao dobar aparat sa sobom, vec sto ga nije imao u opste.